Mock Draft 3.0: Mattis Holts endelige draft-spådom

NFL-draften er bare noen dager unna, og da er det på tide å slippe min tredje og endelige mock draft.

Du kan lese mine to første her og her. Månedene frem til draften er en prosess for både spillere, fans og skribenter. Jeg har etter hvert pløyd meg gjennom «game tape» på 65 forskjellige college-spillere, og har nå en fullstendig førstehånds oversikt over de beste spillerne i denne draften.

Her er min siste mock draft:

 

1) Cleveland Browns: DE Myles Garrett, Texas A&M (Forrige: Garrett)

Kall meg gjerne kjedelig, men det er ikke noe scenario der Cleveland Browns ikke plukker Myles Garrett – med mindre de trader seg ned. Når de har 12. valget er det ingen grunn til å brenne av kruttet på en quarterback her, og det tror jeg både Sashi Brown og Hue Jackson er fullt klar over. Garrett klarte utrolig nok å teste bedre på sin Pro Day enn han gjorde på NFL Combine. Det er ekstremt. Garrett blir spesiell i NFL.

 

2) San Fransisco 49ers: QB Mitch Trubisky, North Carolina (Forrige: DE D. Barnett)

Dette valget er vanskelig å spå, fordi San Fransisco 49ers trenger hjelp på så mange forskjellige steder. Det er dog ingen mulighet for at ferskingene John Lynch og Kyle Shanahan går inn i sesongen uten en fersk quarterback fra denne draften. John Lynch har vært tilstede på nesten alle quarterback-pro days så langt, så det er tydelig at han er ute etter en ny «signal caller». Spørsmålet er derimot hvor de tar han, men jeg har kommet frem til at jeg ikke tror de tør å vente til 2. runde. Det er ikke lett å komme seg på innsiden av hodet til John Lynch, men vi vet hva slags quarterbacks Kyle Shanahan liker. Her er QBs han har trent: Matt Schaub, Rex Grossman, Kirk Cousins, Brian Hoyer og Matt Ryan. Felles for de alle er middelmådig atletisk evne, men en over gjennomsnittet arm. For meg er det spesielt én spiller som går under den kategorien, og det er Mitch Trubisky fra North Carolina. Han har et par kast som får deg til å gispe etter luft, men så har han et par som får deg til å ville stikke hodet i sanda også. Men han passer perfekt med Kyle Shanahan.

 

3) Chicago Bears: DT Jonathan Allen, Alabama (Forrige: S J. Adams)

Jeg hopper tilbake til Jonathan Allen her, fordi han rett og slett er for god til å si nei til for Chicago. Produksjonen hans for Alabama snakker for seg selv, og han er i tillegg en spiller du kan flytte rundt. Solomon Thomas er en lignende spiller, men for meg er Allen flere hakk bedre. Jonathan Allen er perfekt i Chicagos 3–4-forsvar. Han testet ikke så bra som jeg hadde håpet, men som en 3-4 DE er han fortsatt en overlegen spiller.

 

4) Jacksonville Jaguars: RB Leonard Fournette, LSU (Forrige: S M. Hooker)

Du har sikkert sett mock drafts med Fournette til Jaguars før, og det er en grunn til det. Hvis du ser på laget deres så er de faktisk veldig godt dekka på mange posisjoner. Solomon Thomas gir ikke mening for et 4–3-lag i mine øyne. Med Bouye og Ramsey kommer de aldri i verden til å gå etter Lattimore. Barry Church-signeringen ekskludererer egentlig Jamal Adams. De trenger offensiv linje-hjelp, men å ta en her ville vært en tabbe. TJ Yeldon og Chris Ivory har ikke vært den suksessen de håpet på runningback-plassen, og Fournette kan vise seg å være et generasjonstalent.

 

5) Tennessee Titans: CB Marshon Lattimore, Ohio State (Forrige: Lattimore)

Og dermed faller alle de tre beste defensive back-spillerne OG den beste wide receiveren rett i fanget på Tennessee Titans. Det er en avgjørelse som kommer til å være ekstremt vanskelig å ta, men jeg tror de går for den viktigste posisjonen i NFL akkurat nå: Cornerback. Det hjelper ikke å ha en dritgod wide receiver, hvis du ikke har forsvaret til å stoppe motstanderens dritgode wide receiver. Her får de endelig muligheten til å erstatte en håpløs Jason McCourty, med den mest polerte cornerbacken i denne draften.

 

6) New York Jets: DE Derek Barnett, Tennessee (Forrige: RB L. Fournette)

Jets er sterke innvendig, men trenger et solid pass rush på utsiden. Derek Barnett gir dem nettopp det de leter etter. Han er ekstremt bøyelig, og en av de mest ateltiske pass rusherne i draften. Som skrevet før kunne han løpt i full fart under et spisebord. Han har en enorm balanse rundt kanten, og er laget for å finne frem til quarterbacken.

 

7) Los Angeles Chargers: FS Malik Hooker, Ohio State (Forrige: DT J. Allen)

Til tross for at Chargers har lagt om hele forsvaret sitt til 4–3, og trenger nye defensiv linje-brikker er de nødt til å gå for Malik Hooker i dette scenarioet. Hooker er en spiller som egenhendig kan gjøre en secondary flere hakk bedre, og han vil være til stor hjelp for både Casey Hayward og Jason Verrett. Med Malik Hooker er det her et veldig vanskelig forsvar å kaste mot. Hooker har ekstreme instinkter og nydelige hender, men har litt problemer med å fullføre taklinger.

8) Carolina Panthers: DE Solomon Thomas, Stanford (Forrige: TE OJ Howard)

Panthers har to gode defensive ends i stallen, men det er underforstått at Julius Peppers ikke er noe langsiktig løsning. Thomas kan trenge et år bak læremester Peppers. Personlig er jeg ikke noen fan av å bruke Thomas på utsiden, men det virker som ligaen elsker størrelsen hans. Han har en nese for quarterbacken, og hvis Panthers bruker han smart kan han være veldig produktiv.

9) Cincinnati Bengals: LB Reuben Foster, Alabama (Forrige: Foster)

Reuben Fosters combine-oppførsel betyr visstnok lite for draftstocken hans, og da bør han være et åpenbart valg for Bengals. Foster er en linebacker som kan gjøre alt. Han er bommer aldri på taklinger, men han er veldig god i coverage også. Han er både gammeldags og moderne, og da sikler NFL-trenere.

10) Buffalo Bills: S Jamal Adams, LSU (Forrige: WR C. Davis)

Jamal Adams burde antageligvis ikke falt så langt, men han spiller en posisjon som ikke er så veldig viktig i NFL. Landon Collins var en ekstremt god strong safety når han kom fra Alabama i 2015, men han ble ikke draftet før 2. runde. Adams er nok mer polert enn Collins, men sett i ettertid måtte Landon vente alt for lenge på å bli plukket. Jamal Adams har blitt kjent som en leder på fotballbanen, og Bills er et lag som virkelig mangler det. Med Adams vil de ha unge spillere i alle ledd på forsvaret (Lawson og Ragland ble draftet i 2016), og en lys fremtid.

11) New Orleans Saints: DE Taco Charlton, Michigan (Forrige: CB G. Conley)

Jeg tror ingen blir overrasket hvis Saints fortsetter å forbedre forsvaret sitt. Taco Charlton er enorm i størrelse, men kommer overraskende lavt når han spiller. Det er bare positivt, og når han ikke vinner med størrelsen har han også noen pass rush-finter som er svært vanskelig å stoppe. Saints har et sårt need på defensive end, og vil med Charlton, Rankins og Jordan endelig ha en meget habil linje.

12) Cleveland Browns: QB Patrick Mahomes, Texas Tech (Forrige: Mahomes)

Jeg er en stor fan av Texas Tech-quarterback Patrick Mahomes. Han har rotete fotarbeid og ufin kastestil, men han er likevel overraskende nøyaktig. Det får meg til å tenke hvor god han faktisk kan være etter at en NFL-trener får lagt henda på han, og Hue Jackson (som fikk Andy Dalton til å se ut som en elite QB…) er perfekt for han. Armen til Mahomes er helt ekstrem, og taket hans er høyt nok at til at Browns bør strekke seg etter han med sitt 12. valg.

13) Arizona Cardinals: WR Mike Williams, Clemson (Forrige: QB D. Kizer)

Bruce Arians er nok veldig interessert i en ung quarterback, men det spørs om de bruker 13. valget på det når de kan plukke den beste receiveren i draften. Mike Williams er den eneste prototypiske receiveren i denne draften, med størrelse og fart. Man kan hype opp Deshaun Watsons vei til trofeet i fjor, men det hadde aldri skjedd uten store Mike Williams. WR University klemmer ut nok en klassespiller, og Palmer får endelig et stor alternativ på utsiden.

14) Philadelphia Eagles: RB Christian McCaffrey, Stanford (Forrige: McCaffrey)

McCaffrey er nesten min favoritt-back i denne draften. Det er rett og slett vanskelig å finne noen svakheter i spillet hans. Han er rask, han er kvikk, han er tålmodig, han er smart, og han har hender og løper ruter som en wide receiver. Hvis han faller til valg nummer 14 bør Eagles være kjapt ute med det draftkortet.

15) Indianapolis Colts: OG Forrest Lamp, Western Kentucky (Forrige: OT R. Ramczyk)

GM Chris Ballard skal «bygge fronter», så da er spørsmålet egentlig hvilken front de begynner med. Jeg tror førsteprioritet blir å beskytte Andrew Luck. Jeg hadde Ryan Ramczyk her før, men etter å ha sett hvordan Taco Charlton lekte med han i fjor, ble jeg nødt til å tenke nytt. Forrest Lamp har spilt både tackle og guard, men jeg tror han må spille guard i NFL. Det vil derimot gi Colts en av de beste guardene i ligaen, og han vil hjelpe både Andrew Luck og Frank Gore med en gang.

16) Baltimore Ravens: TE OJ Howard, Alabama (Forrige: OLB T. McKinley)

Baltimore-laget begynner å se bra ut, og de kan trolig bare være en god draft unna å kjempe for en ny Super Bowl. Vi vet hva en god tight end kan bety for et NFL-lag, og OJ Howard er allerede helt på nivå med de beste i ligaen. Han er en lynrask Jimmy Graham-type, som vil hjelpe Ravens med en gang.

17) Washington Redskins: DT Malik McDowell, Michigan State (Forrige: WR M. Williams)

Redskins har trengt spillere på D-linja i en evighet, og har slitt med å finne en løsning. De har valgt å ikke se etter spillere i draften, men det er nødt til å snu. McDowell er en stor kropp som kan hjelpe å demme opp for runningbacks, et område hvor Washington virkelig har slitt.

18) Tennessee Titans: WR Corey Davis, Western Michigan (Forrige: WR J. Ross)

Laget Tennesse Titans begynner å se bra ut, men de mangler en skikkelig wide receiver. Valget står mellom Corey Davis og John Ross. Jeg tror fortsatt NFL verdsetter Davis høyest, til tross for at han har vært helt borte fra søkelyset etter college-sesongen. Han er en av de beste til å løpe ruter i draften, og han er dødelig etter mottaket også.

19) Tampa Bay Buccaneers: SS Jabrill Peppers, Michigan (Forrige: Peppers)

En tanke jeg har lekt meg litt med: Buccaneers vet ikke helt hva som skjer med Doug Martin, og kan plutselig trenge en ny running back. I tillegg trenger de en safety. Hvis de drafter Jabrill Peppers har de løsningen på plass til begge dilemmaer. Han spilte som kjent overalt i college, og er en virkelig god runningback i tillegg at han er glimrende i forsvar. Han gir de også et våpen på special teams med en gang.

20) Denver Broncos: OT Cam Robinson, Alabama (Forrige: Robinson)

Broncos er heldige nok til at de kan plukke hjem den beste tacklen i draften. Robinson har brynt seg på det beste college fotball har å by på i sin karriere, og gjorde det med stil. Han vil oppgradere en tynn Broncos-linje.

21) Detroit Lions: EDGE Tim Williams, Alabama (Forrige: DE C. Harris)

Lions trenger en pass rusher og linebacker, og i Tim Williams får de en spiller potensielt kan gjøre begge deler. Han er min høyeste gjenværende pass rusher på draftbrettet. Han har bra hender, og kan vinne både utvendig og innvendig. Øynene hans er også veldig disiplinerte, og han slipper sjelden quarterbacken av syne. Han har derimot noen røde flagg, men jeg tror han er talentfull nok til at Lions tar han her.

22) Miami Dolphins: OLB Takk McKinley, UCLA (Forrige: DE H. Reddick)

Takk er en liten personlig favoritt. Han er ekstremt artig å se på, og er mer eksplosiv og atletisk enn de fleste. Balansen hans er også elite. Dolphins har et stort hull på hver side av Kiko Alonso, og McKinley kan enkelt fylle det.

23) New York Giants: OT Garrett Bolles, Utah (Forrige: RB D. Cook)

Det er nok på tide å innse at Flowers ikke er løsningen på left tackle. Garrett Bolles kan være det. Han er atletisk og kraftig, og beveger seg nydelig både ved line of scrimmage og nedover banen.

24) Oakland Raiders: CB Marlon Humphrey, Alabama (Forrige: S O. Melifonwu)

Jeg forventer at det starter et run på cornerbacks sent i 1. runde, og Raiders er et naturlig sted å starte. De har strengt tatt ingen gode cornere, og kan velge relativt fritt blant de beste i klassen (med unntak av Lattimore). Jeg hadde Melifonwu her tidligere, som de kunne gjort om til en cornerback, men jeg tror Humphrey er et bedre valg. Han har perfekt størrelse, og er en eksepsjonell takler. Det høres ut som en perfekt fit for Oakland.

 

25) Houston Texans: QB DeShone Kizer, Notre Dame (Forrige: OT G. Bolles)

Tony Romo la opp, og da er Texans rett og slett nødt til å se etter en quarterback. Med Mahomes og Trubisky borte tar de DeShone Kizer. Kizer har en bra arm, men hjernen hans streiker av og til når det virkelig gjelder. Jeg tror derimot at Bill O’Brien liker Kizer, og er sikker på at han kan få mye bra ut av han. Texans er heller ikke ukjent med å plukke Notre Dame-spillere, da de tok både Nick Martin og Will Fuller i fjor. Det blir en hyggelig reunion for Kizer.

 

26) Seattle Seahawks: CB Kevin King, Washington (Forrige: CB Q. Wilson)

Seattle burde selvsagt brukt hodet og tatt en offensive tackle her – men så er de veldig glade i store cornerbacks da. Kevin King har akkurat den størrelsen Seahawks er ute etter, og vil være en verdig spiller i «Legion of Boom».

27) Kansas City Chiefs: QB Deshaun Watson, Clemson (Forrige: LB J. Davis)

Deshaun Watson blir ofte sammenlignet med én spiller: Alex Smith. Det får mock draft-hodet mitt til å gå i spinn, og jeg har kommet fram til at det gir mening for Andy Reid å hente inn en ung quarterback. Smith er 32 år, og er fortsatt bare en average quarterback. Fansen skriker etter noe nytt, og en fersk nasjonal mester hjelper nok på moralen.

28) Dallas Cowboys: CB Gareon Conley, Ohio State (Forrige: DE T. Charlton)

Cornerback bør være prioritet 1, 2 og 3 for Dallas. De har virkelig ingenting der. Gareon Conley er et navn som har blitt snakket voldsomt opp, og det er ikke uten grunn. Kvikke føtter, løse hofter, lange armer, og han spiller ballen som en WR.

29) Green Bay Packers: CB Chidobe Awuzie, Colorado (Forrige: CB S. Jones)

Man kan forsvare mange forskjellige valg for Packers her. De trenger cornerback, safety, og flere pass rushere. Cornerback er nok den mangelen som synes mest, og i en dyp klasse får de en veldig god spiller her. Det eneste minuset jeg har på Awuzie er at han ikke klarer å ta imot en fotball, men ellers er han en veldig allsidig cornerback. Perfekt for Packers.

30) Pittsburgh Steelers: TE David Njoku, Miami (Forrige: Njoku)

Pittsburgh Steelers er godt dekka på mange posisjoner, men har ikke funnet en skikkelig tight end. David Njoku er virkelig en skikkelig tight end. Han er mer atletisk enn de flest, og har en helt ekstrem spenst.

31) Atlanta Falcons: WR John Ross, Washington (Forrige: OG F. Lamp)

Neida, rekordholderen i 40-yard dash faller ikke til 2. runde. Ross er rett og slett for god til at taperen fra Super Bowl 51 kan si nei. Han er en mye bedre versjon av Taylor Gabriel, og da er det spennende å tenke på hva han kan gjøre i det angrepet.

32) New Orleans Saints: S Obi Melifonwu, UConn (Forrige: CB. A. Jackson)

Han er svær, men likevel hoppet og løp han som en løpsk hare under combinen. Spillet hans er ikke like fantastisk, men han blir mest sannsynlig draftet i 1. runde etter de combine-tallene. Da er Saints en åpenbar mulighet, som febrilsk leter etter hjelp i secondaryen. Strong safety er ikke akkurat deres største problem, men Melifonwu har potensialet til å spille cornerback.

Det var min endelige draft-spådom, så får vi se om det blir noe treff. Håper du har likt mine mock drafts i år, og hvis du er interessert i å følge NFL-draften natt til 28. april vil vi kjøre en livesending hele natten her på Amfotball.com. Les mer om sendingen her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x