New England Patriots vs Seattle Seahawks: Posisjon for posisjon

Etter AFC og NFC championship-kampene har det vært klart at Superbowl 49, eller XLIX som det også heter, blir spilt mellom Seahawks og Patriots. Men hvem er det egentlig de sender ut på banen i Glendale, Arizona søndag 01.02.2015?

I denne saken går vi gjennom lagene posisjon for posisjon, og gir karakterer til hver lagdel. Hvem blir det beste laget på papiret i våre øyne? Her gir vi karakter 1-10 på hver posisjon, og summerer opp til slutt.

09000d5d82bcc8e7_gallery_600

Quarterbacks

37 år gamle Tom Brady med flust av Super Bowl-opptredener og seire, eller 26 år gamle Russell Wilson med 1, kanskje 2 Super Bowl-seiere på 3 år i ligaen? Begge er åpenbart topp quarterbacks, men med forskjellige styrker.  Brady er treg til bens, men har absolutt alt annet man må ha som quarterback i dagens NFL. Wilson er lavere, leser ikke forsvar like bra, men har en utrolig evne til å holde spill i live ved hjelp av sin hurtighet når han rømmer ut av pocket for å kjøpe seg tid eller fly avgårde ned banen for yards. Tom Brady har vist at han kan gjøre det på den store scenen, mens Russell Wilson aldri ble testet mot Broncos i fjorårets finale. I sist kamp mot Packers kastet han flere håpløse interceptions, men gjorde akkurat nok til å vinne, med hjelp av et dårlig Packers-forsvar mot slutten.

Brady 9,5/10- Wilson 8/10

 

Running Backs

Her er det strengt tatt ingen konkurranse. Patriots har en bra 1-2 punch med kraft hos Blount og smidighet og mottaksferdigheter hos Vereen, men Marshawn «BeastMode» Lynch har alt dette, og alt annet en back trenger. Han er svært vanskelig å få i bakken, har moves, han kan blokke for quarterbacken og han har fart til å gå hele banen. Soleklart:

Lynch 9,5/10- Blount/Vereen 8,5/10.

 

 

Wide Receivers

Merkelig nok er ingen av lagene spesielt sterke på denne posisjonen, men begge har spillere som kan få jobben gjort og vel så det. Imidlertid er ekstremferdighetene og rutinen hakket bedre hos Julian Edelman, Danny Amendola og Brandon LaFell hos Patriots enn hos Jermaine Kearse, Doug Baldwin og Ricardo Lockette hos Seahawks.

Patriots 7,5/10- Seahawks 7/10.

 

Tight Ends

Her er det heller ikke så mye å skrive om. Rob Gronkowski er ligaens beste og mest atletiske tight end når han er skadefri, og går følgelig langt over Luke Willson(NB: Ikke skuespilleren og bror av Owen) selv om sistnevnte har gjort sine saker bra i den begrensede rollen han har.

Gronkowski 10/10- Willson 6,5/10.

 

Offensive Line

Dette er to meget gode grupper. Seahawks har vært stødige men slitt med skader mot slutten av sesongen, mens Patriots har tatt seg start opp etter deres 2-2 start. Begge er meget bra i run blocking, mens Patriots er et par hestehoder foran når det skal kastes. Sjekk rankingen hos Football Outsiders.

Patriots 8,5/10- Seahawks 7/10.

Seahawks-vs.-Patriots-Super-Bowl-XLIX

Defensive End

Her er det viktig å presisere at denne posisjonen har forskjellige roller i Seahawks’ 4-3 (Vår egen Bård Strøm har skrevet på norsk om dette forsvaret her) system enn i Patriots 3-4 (og om 3-4 her), men det er likevel fullt mulig å rangere hvem som er best av disse gruppene. Her faller valget på Seahawks. Cliff Avril og Michael Bennett er svært farlige for motstanderens quarterback selv om de ikke har dominert like mye som i fjor. Hos Patriots er Chandler Jones og Rob Ninkovich en solid duo, men Patriots har til tider slitt mot løp, i tillegg har ikke Chandler Jones en eneste sack i løpet av sine 6 kamper i sluttspillet.

Seahawks 9/10 – Patriots 7/10.

 

Defensive Tackle

Med Brandon Mebane og Jordan Hill på skadelisten blir Patriots sterkest på denne posisjonen, muligens hadde de vært det likevel. Vince Wilfork er muligens ligaens beste DT/Nose Tackle, men har ikke vært på sitt aller øverste nivå denne sesongen. Likevel har han prestert over det Kevin Williams og Tony McDaniel har gjort denne sesongen, riktignok sammenlignet med Seahawks’ skyhøye standarder.

Patriots 8/10- Seahawks 7,5/10.

 

Linebacker

Dette er en meget sterk lagdel hos begge lag, Patriots har unge toppspillere i Jamie Collins og Dont’a Hightower, i tillegg til Akeem Ayers. Seahawks har også unge stjerner i Bobby Wagner, K.J. Wright, samt fjorårets Superbowl MVP Malcolm Smith. Lite overtak til fuglene.

Seahawks 9/10- Patriots 8,5/10.

 

Safety

Seattles sannsynligvis sterkeste lagdel inneholder 2 av ligaens aller beste spillere, og vinner følgelig denne duellen. Earl Thomas og Kam Chancellor er bunnsolide både mot run og i lufta. Devin McCourty og Patrick Chung er meget gode spillere, men kommer til kort her.

Seahawks 10/10- Patriots 8/10.

 

Cornerback

For en duell mellom lagdelene dette er, både individuelt og som gruppe. Ligaens nåværende beste corner ifølge han selv og enkelte eksperter(og mest storkjeftet?) Richard Sherman mot mangeårig ligaens beste corner (da hos rival New York Jets), og fortsatt en av de aller beste, Darrelle Revis. Imidlertid er dybden på posisjonen viktig her, da man ofte har 3 eller 4 på banen samtidig. Brandon Browner(tidligere Seahawks), Logan Ryan og Kyle Arrington hos Patriots får et ørlite overtak på Byron Maxwell, Jeremy Lane og Tharold Simon hos Seahawks.

Patriots 9,5/10- Seahawks 9/10. (Vi er likevel ikke fremmede for at vi kan få se mer av dette:)

 

Kicker

Begge lag bør føle seg sikre på field goals i denne kampen, men Stephen Gostkowski hos Patriots får et lite overtak over Steven Hauschka basert på tallene fra denne sesongens grunnspill. Gostkowski har 35 treff på 37 forsøk mens sistnevnte har 31 av 37.

Patriots 8,5/10- Seahawks 8/10.

 

Punter

Overtak Seahawks her. Jon Ryan er ifølge Pro Football Focus rangert som den sjette beste punter denne sesongen, mens Ryan Allen hos Patriots er nede på nummer 31.

Seahawks 8,5/10- Patriots 6/10.

 

Sammenlagt:

New England Patriots 99,5/120

Seattle Seahawks 99,5/120

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x