NFL uke 16

Vi er i romjulen, og det kan bare bety en ting, nemlig at vi nærmer oss slutten på NFL-sesongen 2015. Før vi sparker igang kampene denne helgen, er halvparten av sluttspillplassene åpne. I AFC er det kun New England og Cincinnati som har sikret seg sete ved bordet i januar – New England har attpåtil sikret seg bye week i første runde. I NFC er det kun to plasser det skal spilles om: hvem som vinner den fantastiske NFC East, og hvem som får den siste wild card-plasseringen sammen med Seattle.

Dec 23, 2012, Seattle, WA, USA; Seattle Seahawks quarterback Russell Wilson (3) scrambles out of the pocket against the San Francisco 49ers during the third quarter at CenturyLink Field. Mandatory Credit: Joe Nicholson-USA TODAY Sports
Russell Wilson og Seattle har stø kurs mot sluttspillet. Foto: Joe Nicholson-USA TODAY Sports

Som i forrige uke får vi også i kveld en lørdagsutgave av torsdagsfotball. Denne kampen har en påvirkning på nettopp NFC East, da det er Washington som reiser til Philadelphia. Eagles  vinne for å ha sjanse til å nå sluttspillet, mens Washington kan sikre seg NFC East med en seier. Men før vi ser på kampene skal vi ta en titt på julens power ranking:

 

1. Carolina Christmas Panthers (14-0)

Ubeseiret med to relativt enkle divisjonskamper igjen på terminlisten (men finnes det egentlig enkle divisjonskamper?). 16-0 og fri i første runde på SuperCam og resten av Panthers.

2. Arizona Cookie Cardinals (12-2)

Har sikret seg divisjonstittelen og kan ikke bli dårligere enn nummer 3 i NFC. Det er derimot mye viktigere for Cardinals å bli nummer to, slik at de får en ekstra friuke. Helgens kamp mot Packers blir tøff.

3. New England Eggnog Patriots (12-2)

Med seier denne uken sikrer Patriots seg førsteseed og hjemmebanefordel i AFC. Og de begynner å få spillere tilbake fra skade i tide til sluttspillet.

4. Pittsburgh Sleighbell Steelers (9-5)

Martavis Bryant har bye denne uken, men kan smile.
Martavis Bryant og Steelers blir en tøff out i sluttspillet.

Se opp for denne gjengen i januar.

5. Seattle Santa Seahawks (9-5)

…og denne gjengen. Seahawks ser mer og mer ut som om de skal kunne ta en borteseier i første runde, og kommer de seg til runde to blir de en farlig motstander uansett hvem de møter.

6. Cincinnati Stocking Bengals (11-3)

Faller litt sammen uten Andy Dalton, men slår 49ers helt greit og ligger fortsatt først i AFC North. Men Pittsburgh har muligheten til å ta de igjen, og Bengals har to tøffe kamper foran seg.

7. Kansas City Caroling Chiefs (9-5)

Alle får spille runningback under Andy Reid.

8. Denver Blessing Broncos (10-4)

0001

Trenger Broncos Peyton Manning, eller kan de vinne med Brock Osweiler?

Etter at Broncos slo Patriots så hadde mange penslet de inn for topp-seeden i AFC. Nå står de faktisk i fare for å falle helt ut av sluttspillet. Chiefs er bare en kamp bak og spiller meget godt for tiden. Skulle Chiefs vinne sine to siste, og Broncos tape 1-av-2, så faller Denver helt ned til 6. plass i AFC, mens Kansas City blir 3. seed og får spille hjemmekamp mot nettopp Denver i runde 1. Taper Denver begge kampene sine kan de risikere og ikke spille sluttspill i det hele tatt.

9. Green Bay Present Packers (10-4)

Har allerede sikret seg billett til sluttspillet, men Lambeau er en av de beste hjemmebanefordelene å ha i sluttspill, så Packers kommer nok til å spille lights out de siste to ukene for å sikre seg divisjonstittelen. To meget tøffe kamper gjenstår, men de avslutter hjemme mot Minnesota.

T-10. New York Joyful Jets (9-5), Minnesota Winter Wonderland Vikings (9-5)

Vanskelig å skille disse to lagene, og siden det er jul tillater jeg meg å klemme inn ett ekstra lag. Av Pittsburgh, Kansas City, Denver og New York er det minst et av lagene som ikke kommer seg til sluttspill, dessverre. Og akkurat nå ligger Jets sist i denne klynga. Vikings kan sikre seg sluttspillplass tidligere på dagen, såfremt enten Carolina eller Seattle vinner sin kamp. Og skulle begge de lagene tape trenger Vikings bare slå Giants hjemme for å sikre seg en plass.

 

Så over til ukens kamper:

 

Washington +3.0 @ Philadelphia Eagles (lørdag)

Lur i blikket. Har han flere triks i ermet?
Hvordan er jobbsikkerheten i Philadelphia?

Eagles har fortsatt mulighet til å komme seg til sluttspillet, men jeg spår en fin-fin borteseier her, noe som sikrer Washington billett til sluttspillet, og sørger for at Philadelphia avslutter sesongen med en negativ seiersstatistikk. Det store spørsmålet blir egentlig om Chip Kelly returnerer neste år eller ikke.

Sluttspillscenario: Washington sikrer seg NFC-East tittelen med seier.

 

San Francisco 49ers +9.5 @ Detroit Lions

Hvis du ikke har Calvin Johnson eller Golden Tate i fantasy football, kan du godt styre unna denne kampen.

 

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens +10.0

Steelers kjemper fortsatt for en plass i sluttspillet, og i teorien kan de fortsatt vinne divisjonen. De avslutter sesongen med to divisjonskamper, og Ravens er nok den tøffeste som gjenstår. Baltimore har som kjent vært offer for svært mange skader denne sesongen, samtidig som at de har tapt en god del jevne kamper. Noen gode nyheter har det kommet fra Baltimore de siste ukene, nemlig det at Steve Smith vurderer sterkt å ta en sesong til før han legger opp.

Sluttspillscenario: Pittsburgh sikrer sluttspillplass med seier, og New York Jets-tap.

 

Dallas Cowboys @ Buffalo Bills -6.0

Begge lagene er ute av dansen, Buffalo etter å kastet bort sjansene sine de siste ukene. Etter å ha startet sterkt har Bills levert svært ujevne prestasjoner i siste halvdel av sesongen, og som et resultat av det er det planlegging mot neste år som gjelder. Rex Ryan har fått lite ut av forsvaret sitt, som på papiret skulle være et av de bedre i hele NFL. Han står nok ikke i fare for å miste jobben, men med det laget han har til rådighet er det trygt å anta at eierskapet forventer en sluttspillplass allerede neste år.

Dallas er, som alltid, en historie for seg selv. Skaden til Tony Romo ødela mye for Jerry Jones sine gutter, men rosteren deres er topptung og utenom den offensive linja samt et par spillere på forsvar er det lite dybde kombinert med talent. Det trengs en opprydning i Dallas – så kan man diskutere om trenerne skal være en del av det.

 

Chicago Bears @ Tampa Bay Buccaneers -3.0

TAMPA, FL - SEPTEMBER 7: Defensive tackle Gerald McCoy #93 of the Tampa Bay Buccaneers against the Carolina Panthers at Raymond James Stadium on September 7, 2014 in Tampa, Florida. (Photo by Cliff McBride/Getty Images) )
Foto: Cliff McBride/Getty Images

Lovie Smith tar imot gamleklubben nede i solfylte Tampa! Sånn sett så kan han ikke ha vært helt misfornøyd med å flytte fra Chicago og ned til sol og varme på vestkysten av Florida. I tillegg kom han til en ung roster som med noen oppgraderinger på angrep har sett svært kompetent ut i år. Hvis du måtte velge, for de neste fem årene, Jay Cutler med Alshon Jefferey og Matt Forte (som er free agent til våren og mest sannsynlig får en fet kontrakt fra enten Chip Kelly eller Jerry Jones), eller Jameis Winston, Mike Evans og Doug Martin, så tar jeg heller en uerfaren Winston med en meget god Evans og en ung Martin enn en miserabel Cutler, en skadeforfulgt Jeffery og en overbrukt Forte.

 

Carolina Panthers -7.0 @ Atlanta Falcons

Fem kamper står mellom Panthers og en perfekt sesong. Vinner de to til har de matchet Patriots fra 2007, men alle kan være enig om at det er Super Bowl som er det virkelige målet. Det er mye diskusjon om dagen når det gjelder Carolina og hvor gode de egentlig er. Selv om jeg tror de kan slite meget mot Arizona, så er dette et veldig godt fotballag.

Falcons lå lenge tett med Panthers, før det hele falt sammen. De er fortsatt inne i kampen om en wild card-plassering, men da må svært mye falle deres veg de neste to ukene, noe jeg ikke tror det gjør.

Sluttspillscenario: Carolina sikrer hjemmebanefordel med seier.

 

Indianapolis Colts @ Miami Dolphins -2.5

Indy har bare en teoretisk sjanse til å nå sluttspillet etter at «finalen» i AFC South endte med et tap for Texans forrige uke. Det er fortsatt usikkerhet rundt Andrew Luck, og det er mye som taler for at Pagano sin status som trener skal vurderes etter sesongen. Miami har allerede sparket en trener i år, og det blir spennende å se om Dan Campbell fortsetter. Enda mer spennende blir resultatet av Ryan Tannehill-eksperimentet, som man kan trygt si ikke har fungert optimalt.

 

New England Patriots -3.0 @ New York Jets

Selv om Patriots har sikret seg bye week vet jeg at Belichick a) vil spille for hjemmebanefordel og b) kun hviler spillere hvis de er skadet. Dette innebærer at Julian Edelman kanskje ikke får like mange snaps som i en vanlig kamp og at Hightower holdes ute enda en uke.

635568233320411725-PATRIOTS

Begge to har vært utsatt for skader i år, men det ser ut til at de blir friske til sluttspillet.

Jets falt bak Pittsburgh etter forrige uke, til tross for at begge lagene vant (les mer om tie breakere i NFL her). De er dermed avhengige av å vinne samt få hjelp fra Baltimore eller Cleveland. Skulle ting falle riktig vei kan vi få fem lag i AFC på 11-5 eller fire lag på 10-6. Og ett av de lagene kommer seg ikke til sluttspillet.

Sluttspillscenario: New England sikrer hjemmebanefordel med seier.

 

Houston Texans -5.0 @ Tennessee Titans

Etter forrige ukes meget viktige seier over Colts, kan Houston her sikre seg AFC South med en seier over Titans. Det er også det mest sannsynlige scenarioet da Tennessee stiller uten Marcus Mariota, som ødela kneet sitt mot Patriots i uke 15. Titans er óg en het kandidat til å sikret seg neste års første draftvalg.

Sluttspillscenario: Houston sikrer divisjonstittel med seier.

 

Cleveland Browns @ Kansas City Chiefs -11.0

Kansas kommer til å seile inn i sluttspillet med en seiersrekke på ti kamper og et hav av selvtillit. Chiefs borte mot Texans i runde 1?

Sluttspillscenario: Kansas City sikrer sluttspillplass med seier, og tap av enten New York Jets eller Pittsburgh.

 

Jacksonville Jaguars +3.0 @ New Orleans Saints

Hvis du liker å se mange scoringer, er en fan av pasningsspill og turnovers, så er dette kampen for deg. Noen innvirkning på sluttspillet derimot, det har den ikke.

 

Green Bay Packers @ Arizona Cardinals -4.5

St. Louis Rams +13.5 @ Seattle Seahawks

New York Giants @ Minnesota Vikings -5.5

Tre kamper der hjemmelagene tilsynelatende er sterkere; fem av seks lag kjemper om sluttspillplass. Vikings vet om de har sjanse på NFC North etter at Packers er ferdigspilt tidligere på kvelden. Arizona sikrer seg bye week i sluttspillet med en seier her.

ad

Ett av lyspunktene i St. Louis, Aaron Donald.

Seattle kan ikke ta igjen Cardinals, så de spiller kun for 5. eller 6. seed, og den heteste konkurrenten er Minnesota. Begge lag er 9-5 og vinner de ut er det tie breakers nevnt tidligere som avgjør hvem som blir 5 og 6. Det kan bety mye, ettersom det ligger an til at Green Bay blir 3. seed og Washington blir 4. seed. Hvem av disse to vil du helst møte?

Giants har en teoretisk sjanse til å ta igjen Washington, men mye skal gå rett vei for at de kommer seg til sluttspillet. Det er derfor all grunn til å tro at dette blir Tom Coughlin sine siste kamper som sjef for Big Blue i New York.

 

Cincinnati Bengals @ Denver Broncos -3.5

Disse to lagene kjemper fortsatt om bye week i januar, samtidig som at Cincinnati kan falle helt ned til wild card, og Denver faktisk kan falle helt ut av sluttspillet. Mye tyder på at dette blir back-up-bowl, McCarron mot Osweiler, og da tror jeg Osweiler og Denver sitt forsvar tar dette.

Sluttspillscenario: Cincinnati sikrer bye week med seier, men mange seedinger avhenger av resultatet i denne kampen.

 

Forrige uke: 7-8-1

Sesong: 90-116-8

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x