Norges Topp 10-ranking etter runde 1

Her er årets aller første topp 10-ranking av norske lag etter at kamper faktisk er spilt! Kun halvparten av lagene har vært i aksjon, og resten følger på i nær fremtid. Det har allikevel vært noe bevegelse i rankingen siden vi publiserte en forsesongs-ranking tilbake i april.

Foto: Henning Ringlund

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: De regjerende Norgesmesterne vant oppskriftsmessig i 1.runde. Om det var resultatmessig overbevisende, så var ikke nødvendigvis alt spillet på banen det. Da gjenstår det å se om det kommer seg når rusten blir ristet av den kommende tiden, eller hva det går i. Det blir også spennende å se nivået på de to Eliteserie-lagene som skal i aksjon kommende serierunde. Det kan fort bli bevegelse i rankingen som en følge av kampen mellom Eidsvoll 1814s og Kristiansand Gladiators til helgen.

1.divisjon: Nå er det riktignok bare én serierunde og én kamp, men det er helt åpenbart at det blir forflyttelse mellom lag som Tønsberg Raiders og Nidaros Domers etter det vi så i runden som gikk. Så er spørsmålet om det forblir slik når de har spilt returoppgjøret seg i mellom om et par ukers tid. I mellomtiden skal også Olavs Menn og Lillestrøm Starfighters i aksjon, med ytterligere mulighet til bevegelse i rankingen.

2.divisjon: 2.lagene tas ikke med i vår ranking, men det kan ihvertfall nevnes at Lura Bulls, som ikke var i topp 10 på vår ranking i april, spaserer inn i topp 10 av naturlige årsaker. Så gjenstår det å se hvordan de står seg mot et lag som Åsane Seahawks, noe vi får svar på om ikke så altfor lenge!

Her er rankingen etter første runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering i april-rankingen: Uplassert)

Har til gode å spille kamp hittil. Plassering kan raskt endre seg med resultater, så blir spennende å se hva Lura Bulls kan vise på banen. Har ennå en stund til første seriekamp, som er 25.september hjemme mot #9 Åsane Seahawks.

#9 – Åsane Seahawks
(Plassering i april-rankingen: #9)

Tapte med et par touchdowns margin mot Gladiators sitt 2.lag i første kamp. Gjør seg ikke bort med hele 34 poeng på tavla, men blir selvsagt ikke seier når man slipper inn 46. Viste en mager stall, men samtidig at det finnes kvaliteter.

#8 – Nidaros Domers
(Plassering i april-rankingen: #6)

Nidaros Domers logo

Overbeviste aldeles ikke i første kamp, og derfor tar Domers et par steg ned fra sist vi rangerte. På den positive siden: Så ut til å ha helt kurant mengde spillere, mange av problemene fra første kamp lar seg enkelt justere etter litt teori og tid på treningsfeltet, og spillerstallen vil raskt få mer erfaring. Mulighetene til å avansere ligger i at mulighetene nevnt i forrige setning gripes.

#7 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering i april-rankingen: #7)

Første kamp ikke spilt ennå. Er en del forventninger til at stabilt juniorprogram over tid i kombinasjon med trener av høy klasse og en bred spillerstall kan føre til noe stort. Nå må det bevises på banen, og første test er et lag som spilte Eliteserie for ikke så lenge siden.

#6 – Tønsberg Raiders
(Plassering i april-rankingen: #8)

Tønsberg Raiders Logo

Startet sesongen med en overbevisende seier som om noe kunne vært enda klarere. Besitter individuelt talent. Utnyttet nok taktisk i forrige kamp til å vise at de ikke gjør seg bort fra sidelinja heller. Vanskelig å vurdere basert på nivået i første kamp, men tar to steg opp fra april inntil andre lag (hei, Lillestrøm!) eventuelt har vist at flere 1.divisjonslag holder høyere nivå enn det vi så på Gamle Idretten sist.

#5 – Olavs Menn
(Plassering i april-rankingen: #5)

Har ikke spilt ennå, men til helgen får vi se om de fortjener denne femteplassen eller ei. En del talent og erfaring er på plass fra tidligere år; holder det til å holde de andre i 1.divisjon unna? Første svar på det spørsmålet får vi når Olavs Menn møter Lillestrøm Starfighters om kun få dager.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering i april-rankingen: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Gjorde seg ikke bort i første serierunde selv om resultatet tilsier at det er stor avstand opp til toppen. Med noen justeringer og fortsatt progresjon kan det tenkes at laget beveger seg også rankingsmessig i løpet av sesongen 2021.

#3 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering i april-rankingen: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Knuste Kristiansand Gladiators 68-13 sist lagene møttes; nå møtes de igjen til helgen og vil åpenbart flippe plasser på rankingen om så skjer igjen. Eller om 1814s vinner igjen uansett resultat, for den saks skyld.

#2 – Kristiansand Gladiators
(Plassering i april-rankingen: #3)

Kaprer 2.plassen basert på potensiale i kombinasjon med det de har vist sist spilte sesong. Nå tapte de riktignok stort i semi-finalen som var deres siste kamp, men det var nok som ble vist i løpet av sesongen 2019 som i kombinasjon med det Gladiators har sikret seg av talent som gjør at de rangeres høyt nå. Så er spørsmålet om de viser takter som gjør at plassen beholdes, eller om 1814s setter skapet på plass nok en gang allerede til helgen.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering i april-rankingen: #1)

Vikings tok en oppskriftsmessig seier 35-3 over Vålerenga Trolls i første serierunde. Om det ikke nødvendigvis tok alle «pundits» med storm og helt sikkert var litt rust og manglende kamper i nyere tid som spilte inn, så viste laget at de kan bevege ballen både på bakken og gjennom luften, samt at det finnes defensive styrker. Vippes ikke ned fra førsteplassen nå, og det skal overbevisende spill til fra motstanderlag for å gjøre det uten at det først foreligger et tap på banen for Frogner-laget.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x