Norges Topp 10-ranking etter runde 3

Tredje serierunde er for lengst passert og vi nærmer oss fjerde serierunde 2021! Med kun litt over ett døgn til første kamp i serierunden slenger vi ut rankingen FØR runden; det kommer en ny ranking i kjølvannet. Her kan du se ut hvordan vi vurderer lagene i Norge akkurat NÅ!

PS! Vi har en grundig gjennomgang av kamper som er spilt den siste tiden og noen tanker om kamper som kommer i siste podkast-episode, og den episoden har du ute til høyre her —> (eller lenger ned på siden hvis du leser dette på mobilen eller lignende, da…)

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Det ble ingen sjokkseier for Vålerenga Trolls over Oslo Vikings, og dermed ingen bevegelse i toppen av rankingen denne uka.

1.divisjon: Det nærmeste vi kom et resultat som kunne skapt bevegelse i rankingen kom her, når Nidaros Domers nesten tok en hjemmeseier. Som alle vet; nesten er aldri godt nok. Det ble et kjipt 1-poengs tap, som bare forsterket våre tanker om at rankingen har riktig plassering av 1.divisjonslagene innbyrdes pr. nå. Det er imidlertid ikke gitt at det forblir sånn, både fordi Lillestrøm Starfighters sannsynligvis ønsker et ord med i laget før alt er ferdigspilt, og fordi det spilles 9-mannsfotball av en kvalitet i 2.divisjon som neppe egentlig gjør at det burde vært en benevnelse som 1.divisjon og 2.divisjon på de to puljene med lag under Eliteserien.

2.divisjon: Det er kun 2.lagene til Oslo Vikings og Kristiansand Gladiators som har spilt i denne divisjonen siden sist rangering. Det mest interessante var imidlertid et resultat som kan indikere at Åsane Seahawks muligens kan levere varene når de har hjemmekamp mot Vikings 2 den 9.oktober. Så spørs det hvor vi har Lura Bulls, men det blir besvart allerede lørdag 25.september når Lura tar i mot nettopp Seahawks på Nord-Jæren.

Her er rankingen etter tredje runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Får endelig muligheten til å vise hva de er gode for på banen når Åsane Seahawks kommer på besøk lørdag. Vil naturlig nok kunne avansere med seier, mens tap hjemme for Sjøhaukene neppe sender Bulls flyvende forbi Bergenslaget ihvertfall.

#9 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #9)

Bør dette laget egentlig passere noen av 1.divisjonslagene i rankingen? Det skulle vært interessant å se Øst og Vest -beklager, 1.divisjon og 2.divisjon- spille mot hverandre i løpet av høsten. Vi får nøye oss med noen subjektive vurderinger basert på kamper vi ser i ukene som kommer: Rankingen baserer seg ikke på divisjonsskiller om det viser seg å være bedre kvalitet i en lavere divisjon enn det man først skulle anta. Eller lavere kvalitet i en høyere divisjon, da: Potet, potitt.

#8 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #8)

0-1 og forventes utvilsomt å være 0-2 etter returoppgjøret mot Olavs Menn i Sarpsborg. Tenk hvor ufattelig godt en seier i det oppgjøret hadde smakt for et Starfighters som sannsynligvis har et ønske om å kaste noen resultater i fleisen på noen og enhver… Om det ikke blir seier i Sarpsborg, så finnes uansett muligheten til å vise klar forbedring samt å ta noen skalper utover i midten av oktober.

#7 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #7)

Nidaros Domers logo

Etter en sportslig sett katastrofal første kamp tok det seg betraktelig opp på hjemmebane og med litt mer tid på treningsfeltet. Det er fortsatt ikke vintage Domers vi har sett, men det er på rett vei. Rekker dessverre ikke forbedre seg tidsnok til å møte Tønsberg på et mer passende tidspunkt i sesongen, og da skal det vel godt gjøres å passere dem både på ranking og tabell med mindre resultatene mot Olavs Menn og Lillestrøm Starfighters skaper litt bølger ene eller andre veien.

#6 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #6)

Tønsberg Raiders Logo

Bunnsolid seier mot Domers hjemme, og snek seg til seier borte i Trondheim også. Dermed fortsatt fortjent 6.plass, og så får vi se hvor stor avstanden opp til #5 er når Raiders møter Olavs Menn i Tønsberg i femte serierunde.

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Særdeles tydelig svar på om de fortjener denne plasseringen. Samtidig ikke samme nivå som #4 og Eliteserie-lagene, det var også ganske klart. 1.divisjon sitt klart beste lag. Første hjemmekamp til helgen når Lillestrøm Starfighters kommer på besøk i et oppgjør som ingen bettingselskaper gir odds på.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Tendensene til gode prestasjoner er der, men det blir en del oppoverbakke i 2021. Som klubb (og etterhvert dermed også som lag) kan Trolls se frem til å komme hjem til et skikkelig Jordal en gang i 2022, men de positive konsekvensene av det sportslig kan føles veldig, veldig langt der fremme akkurat nå. Spillerstallen så i overkant tynn ut mot slutten av hjemmekampen mot Vikings; forhåpentligvis kan Vålerenga stille med alt som kan krype og gå av seniorspillere når man møter Eidsvoll 1814s 10.oktober.

#3 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #3)

Vårt inntrykk: Troen på egne evner og potensial er fortsatt på plass på Sørlandet, og sluttresultatet på Eidsvoll for et par uker siden var jevnt nok til at man har et seriøst håp om å kunne si «told you so» etter helgen. Eller være fornøyd i 13 sekunder før man begynner å forberede seg til neste motstander, som også er en tilnærming verdt å ta.

#2 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #2)

Eidsvoll 1814s Logo

Ubeseiret og med et aldri så lite mentalt overtak før de tar turen til Sørlandet i helgen. Kan det bli en ny seier over Kristiansand Gladiators før man endelig får sjansen til å bryne seg på Oslo Vikings i runde 5, eller får sørlendingene en mye etterlengtet revansj over Kris Ceballos‘ 1814s?

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Deja vu! Ny oppskriftsmessig seier mot Vålerenga Trolls med 41-6, og altså 76-9 i målforskjell hittil i sesongen. Det fortsetter neppe med de resultatene, men Oslo Vikings er fortsatt laget å slå i Norge/Noreg, og inntil det skjer innehar Oslo-laget førsteplassen på denne rankingen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x