Norges Topp 10-ranking etter runde 5!

Vi har passert femte serierunde med god margin og står straks foran sjette serierunde. Ett av oppgjørene som det var knyttet mye spenning til ble rett og slett ikke spilt. Påvirker det rankingen? Det får du se her!

Med kun 12 lag i seriespill i 2021, hvorav 2 av dem 2.lag for sine respektive klubber, så blir Topp 10 også identisk med en rangering av samtlige klubbers A-lag/1.lag som er i serien. Noen ord om det vi har sett i runden som gikk:

Eliteserien: Bøn stadion ble visst til Bøn vannpark, og dermed ikke mulig å spille på når Eidsvoll 1814s skulle spille hjemmekamp mot Oslo Vikings. Vi er innom temaet i siste episode av Amerikansk Fotball Podkast, men oppsummert; det har enkelt og greit ikke vært spilt noen Eliteserie-kamper siden forrige ranking, og vi venter i spenning på at Oslo Vikings får bryne seg på Kristiansand Gladiators kommende serierunde.

1.divisjon: Var det sesongens mest underholdende kamp uansett nivå når Tønsberg Raiders og Olavs Menn braket sammen i helgen som var? Tilsammen 97 scorede poeng og fordelt på begge lag; riktignok fortsatt i klar favør av Olavs Menn. Neppe tvil om hva som er beste lag her, men det er virkelig ikke avgjort her hvis vi ser vekk fra førsteplassen i Norges nest øverste divisjon!

2.divisjon: Gjesp. Ikke er det livestreaming, og ikke er det spennende. Vi rangerer fortsatt, men kom igjen – la oss få noe mer underholdende her de kommende rundene!

Her er rankingen etter femte runde i 2021:

#10 – Lura Bulls
(Plassering forrige ranking: #10)

Nok en runde, nok et tap. Det ble ikke scoringer denne gang heller, men til gjengjeld ble det sluppet inn færre poeng, og det må kunne kalles progresjon. Kan det bli nok progresjon til en hjemmeseier senere i oktober? Vi er skeptiske, men helt umulig er det nok ikke.

#9 – Lillestrøm Starfighters
(Plassering forrige ranking: #9)

Gleder seg utvilsomt til kommende helg og muligheten til å ta Tønsberg-skalpen. Da må forsvaret ta andre halvdel av sist kamp (mot Olavs Menn) med seg i bagasjen og rulle ut samme 0-poengs-resultat igjen mot et Raiders som er farlige i åpne rom.

#8 – Nidaros Domers
(Plassering forrige ranking: #8)

Nidaros Domers logo

Tøff bortekamp mot Olavs Menn venter nå til helgen; ikke akkurat en enkelt oppgave for å klatre hverken på tabellen eller i rankingen. Viste gode nok takter mot Tønsberg Raiders til å holde seg foran Lillestrøm Starfighters pr. nå.

#7 – Åsane Seahawks
(Plassering forrige ranking: #7)

Kan Seahawks overbevise ytterligere når Vikings 2 kommer på besøk i Bergen lørdag hvis det blir en etterlengtet hjemmeseier for haukene. Livestream forventes, og mange ranking-øyne har blikket på den, blant annet for å vurdere kvalitetene kontra det vi får sett fra 1.divisjon.

#6 – Tønsberg Raiders
(Plassering forrige ranking: #6)

Tønsberg Raiders Logo

Noen sjokkseier mot Olavs Menn ble det ikke, men Tønsberg hang med i svingene som angrepslag. 61 innsluppede poeng er derimot verdt en grundig bekymring selv om motstanderlaget er bedre enn samtlige andre Raiders møter i år. Kan Tønsberg holde Lillestrøm Starfighters fra livet, eller er komboen av et forbedret Lillestrøm-forsvar og et porøst Tønsberg-forsvar nok til å omrokere både på tabell og ranking?

#5 – Olavs Menn
(Plassering forrige ranking: #5)

Ingen plass på rankingen er mer skrevet i stein enn denne akkurat nå. Vi greier ikke se at det kommer noe sjokktap på banen, og da gjenstår det teoretiske spørsmålet om man hadde slått et Eliteserie-lag på en god dag.

#4 – Vålerenga Trolls
(Plassering forrige ranking: #4)

Vålerenga Trolls VIF logo

Trolls har hatt et langt opphold i kampprogrammet -helt siden 19.september- og nå er spørsmålet om de kan utnytte et potensielt litt-svakere-enn-normalt-Eidsvoll som motstander til helgen, eller om det blir nok en tung runde for Vålerenga. Hjemmebane, lang restitusjonstid og mulighet til å forberede seg godt; det blir neppe bedre anledninger som byr seg med tanke på å ta en seier enn denne.

#3 – Eidsvoll 1814’s
(Plassering forrige ranking: #3)

Eidsvoll 1814s Logo

Hjemmekampen mot Oslo Vikings regnet vekk, og nå venter Vålerenga Trolls på Frogner. Det bør gi en god anledning til å komme tilbake med seier etter det forsmedelige tapet i Kristiansand sist 1814s var på banen, og så får vi se om Eidsvoll griper muligheten!

#2 – Kristiansand Gladiators
(Plassering forrige ranking: #2)

Forhåpentligvis var det ingen sørlendinger som tok en road trip for å se sine argeste konkurrenter svømme på Bøn i helga som var; nå må svaret på hvor langt unna Gladiators/1814s er Oslo Vikings komme når Gladiators tar en road trip til sitt eget borteoppgjør mot Vikings på Frogner, og det er det vi kan glede oss aller mest til denne helgen. Det ryktes at man har fått brukt litt tid på scouting okke som, og så gjenstår det å se om Julius-naboene kan klatre helt til toppen av football-treet.

#1 – Oslo Vikings
(Plassering forrige ranking: #1)

Skuffelsen (og den u-utløste spenningen) med at bortekampen mot Eidsvoll ikke ble noe av bør vel kunne tas ut med å denge løs på neste motstander? Vi får se om OV tar den varianten eller om de blir utmanøvrert av et velforberedt Gladiators. Det er neppe tvil om at et eventuelt tap vil gi en spennende siste halvdel av sesongen for hele divisjonen, og uten et faktisk sluttspill er den kommende helgens seriekamp av enda større betydning enn den ville hatt i et normalår; man har ikke like mye råd til å skli på et bananskall eller to i 2021. Det gjelder naturligvis også motstanderne, så kanskje er det best å la andre skli på bananska…ok, dette ble i overkant mye ordspill: Seier = Førsteplass. Tap = Ikke førsteplass. Så enkelt.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x