Norges Topp-10 ranking etter runde 7

MaxEmanuelson_J9R7240
Ikke lenge til disse lagene møtes igjen! Foto: Max Emanuelson

I år som i fjor kjører vi en powerranking av de norske lagene. I år har vi valgt å slå sammen Eliteserien og 2.divisjon, og gjør en «Topp 10»-ranking. Her har du syvende utgaven for året!

Eliteserien: En ting er hvertfall sikkert – rankingen ble langt vanskeligere etter denne helgen. Det vil si, med Trolls sin borteseier mot Domers bekreftet det enda tydeligere at avstanden mellom #3 og #4 er ganske stor. Men etter Lura Bulls overtidsseier 27-26 over Eidsvoll 1814´s er topp-3 lagene utrolig vanskelige å skille. Oslo Vikings er kommet som en kule de siste serierundene, mens Lura Bulls er heldig som går ut som seierherre mot Eidsvoll – men vinner likevel. Her er noen faktorer vi tar høyde for:

  • Alle de 3 har slått Vålerenga Trolls og NTNUI Nidaros Domers med komfortable seire. Lura Bulls og Oslo Vikings har vunnet med størst marginer, mens Eidsvoll er det minstscorende laget av de tre.
  • Eidsvoll slo Oslo Vikings i første kamp, men Oslo Vikings er et bedre lag i dag enn de var i den kampen. Men det er sannsynligvis Eidsvoll også.
  • Lura Bulls har slått både Oslo Vikings og Eidsvoll 1814´s. Begge kampene vant Bulls med en hårsbredd da både Vikings og Eidsvoll var et lite vindkast unna fra å vinne kampene da ballen ikke ville inn i endzone på det avgjørende siste sekund av kampene.

Konklusjonen vår da er at om det er vanskelig å skille hvertfall Lura Bulls og Eidsvoll 1814´s etter denne kampen, er det verre å si noe om Oslo Vikings. Men én ting er vi sikker på om Frognervikingene: De neste serierundene får vi svaret på om de er #1 eller #3 da de møter både Lura Bulls og Eidsvoll 1814´s, for vi tviler på at de greier å skvise seg inn mellom Eidsvoll og Lura basert på det vi så i helgen.

2.divisjon: Takk til Tønsberg som gjorde rankingen for 2.divisjon atskillig vanskeligere enn ønsket! Det store spørsmålet ble hvor langt ned Haugesund faller etter et slikt arbeidsuhell som de hadde borte mot Raiders, hvordan det påvirker de andre lagene, og hva det betyr for hittil urankede Tønsberg Raiders. Vi gir Raiders kred for seieren, og de hopper inn på topp 10. Haugesund faller, men ikke helt ut. Da må noen andre nødvendigvis falle ut…

Ny topp-10 plassering er som følger:

Powerranking uke 7 - 2015

Så hvordan er vurderingen mellom #5 og #6 på rankingen, mellom dårligst i 1.divisjon og best i 2.divisjon? Det er som vanlig vanskelig å bedømme styrkeforholdet mellom lag og motstand i to forskjellige divisjoner. Vi tror fortsatt ikke at kvaliteten er god nok for at #6 Åsane Seahawks helt enda skal utfordre #5 NTNUI Nidaros Domers. Men basert på hva vi ser på banen vil et interessant tankeeksperiment være at om de to Bergenslagene hadde stilt lag sammen, ville det gitt to fulltids amerikanske trenere og det beste av spillerne som Daniel Peter (Seahawks QB), Anders Odden Pedersen og Alexis Cheuquen (begge Storm RB), Adrian Sælen og Mathias Kleppestø som safeties (Seahawks og Storm respektivt) samt en solid kombinasjons på de fleste andre posisjoner, ville nok NTNUI Nidaros Domers og muligens også Vålerenga Trolls vært utfordret basert på den innsatsen vi så i helgen. Men igjen, dette var nok ikke så forskjellig fra det styrkeforholdet vi så da Bergen Storm sist var i toppserien.

Forrige ranking finner du her.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x