Topp 10 WRs i NFL på vei inn i 2021-sesongen

Hvem er de beste wide receiverne i NFL nå? Det evige spørsmålet om hvem som er best er avhengig av mange faktorer og viser ikke alltid igjen i statistikk ettersom man kan være utrolig god men spille på et lite bra lag. I denne rankingen gir vi deg topp 10 slik vi ser det nå.

Denne rankingen kommer ut i god tid før NFL sesongen, OTAs har så vidt begynt så det er ikke helt sikkert hvilken rolle rookies får på de nye lagene. Det er også usikkert hvor fort en rookie WR blir komfortabel til det nye angrepet med ny QB, trener og spill, ei heller vet vi hvordan de håndterer å møte forsvarsspillere som er på et helt nytt nivå enn det de møtte på college. Derfor ser du ikke en spiller som for eksempel Ja´Marr Chase eller DeVonta Smith på denne lista.

Noen andre som det ikke var plass til i topp 10 denne gang, var:

  • Adam Thielen, Minnesota Vikings. En solid slott receiver for Cousins og Vikings, har sett at hans lagkamerat har tatt over plassen som WR1, men ikke usannsynlig at han får godt over 900 yards i år som i 2020.
  • Odell Beckham Jr, Cleveland Browns. Hva; har du ikke OBJ i topp 10?!?! Nei. Vi kan ikke leve på den ene mottaket han gjorde for x antall år siden mot Cowboys, og alle de etthånds-mottakene han har. Kommer han til å få over 1.000 yards? Mest sannsynlig. Mayfield har jo ingen andre å kaste til….. Spørsmålet er om han klarer å holde seg frisk og holde alt usportslig til et minimum og ikke førstesiden til TMZ.
  • DK Metcalf, Seattle Seahawks. En freak av et naturtalent. Det Metcalf kan er å løpe go ruter, 9 ruter eller som det også blir kalt, streaks. Han er rask, stor og sterk – noe han og Seahawks bruker til sin fordel. La han løpe dypt og la Russell kaste en 50/50 ball så ender den som oftest hos Metcalf. Kan han bygge på en solid start på karrieren? Vi får se.
  • Calvin Ridley, Atlanta Falcons. Vært et solid komplement til Julio Jones i mange år. Hadde han vært på et annet lag hadde han nok vært WR1 nå. I 2020 klarte han ta alt han har lært og satte det sammen til ett produkt. God rute-løper med big play potensial, noe ethvert lag ser etter i en WR. Blir spennende å se hva 2021 har på lager for han og dette Falcons laget som nå har 3 gode alternativer for Matt Ryan.
  • Amari Cooper, Dallas Cowboys. Nå kommer Dak tilbake, noe jeg tror Cooper er fornøyd med. Cooper er en all round receiver som kan gjøre alt fra slants til å gå dypt. Blir interessant å se hvordan ballen er fordelt mellom mottakerne i Dallas og med Elliott. Er alt på stell kan Cooper fort havne mellom 1.100 og 1.300 yards.
  • Hva med… Mike Evans, Kenny Golladay, Chis Godwin, Terry McLaurin, DJ Moore og…? Fyll inn ditt favoritt-manglende-navn-her. Eller fyll det inn i kommentarfeltet, så kan du komme tilbake mot slutten av desember og si «hva var det jeg sa!» 😉

Utgangspunktet vårt her er mer kvalitetene som wide receiver i kombinasjon med forventet produksjon. Det er typisk totalt antall yards og totalt antall mottak samt 1st down mottak på 3rd down som er standarden når vi definerer produksjon. Antall TDs hører mer hjemme i vurderingen for en fantasy football-ranking, men det er noe som kan være en potensiell tie-break samt red zone targets for vår del når det vurderes. Nok snakk, her er lista slik den står i begynnelsen av OTAs 2021:

10

Justin Jefferson, Minnesota Vikings. Førsteårsspiller i fjor som fint kunne ha vunnet rookie of the year hvis det ikke var for en viss QB. Leverte en solid sesong der han endte som nr 4 i antall yards topp 15 i antall mottak og med 7 receiving touchdowns. «Sky’s the limit» når det nå ser ut som om han har tatt over som WR 1 for Vikings. Må bare satse på at Cousins klarer å levere varene til og med i prime time. Og det må han og Vikings klare å makte, eller?

9

Michael Thomas, New Orleans Saints. NFL sin slant konge, neida, joda. En solid receiver når han er på banen. Spilte kun 7 kamper i 2020 og fikk over 400 yards. Hadde derimot 149 mottak i 2019 og ledet ligaen med 1.725 yards. Thomas er en sikker mottaker som både har tøffhet til å gå over midten, er trygg i klypa, og ikke minst har perfeksjonert det å løpe perfekte ruter. Det er dette som tilsammen gjør at han gjerne blir benevnt som den ultimate possession receiver i dagens NFL. Dette er noe som kommer godt med uansett hvem det er som kaster ballen.

8

Allen Robinson, Chicago Bears. Etter å ha slitt seg igjennom to middelmådige QB helt siden han kom til Bears i Foles og Trubisky skinner han allikevel godt nok til å havne i topp 10. Selv om QB nivået ikke har vært topp så har han vært det. De siste 3 årene har han over 3.000 yards receiving og 255 mottak. Bare i 2020 fikk han over 1.200 yards, 68 1st downs og 78 yards per kamp. Nå som det ser ut som QB situasjonen til Bears er løst, kan vi forvente enda mer fra Robinson? Det får vi se når sesongen har startet og når Fields kommer på fielden.

7

Keenan Allen, Los Angeles Chargers. Er jeg biased? Ja, ja det er jeg. Tar jeg feil at han fortjener å være i topp 10? Nei. Keenan har siden laget flyttet til LA 4.780 yards, 264 first downs mottak. 28 av de kom i 2020 på 3rd down, noe som ledet ligaen. Keenan er ikke den som kommer til å vinne så mange sprinter, men han kommer til å være alene etter å ha ristet av seg forsvareren med hvordan han løper rutene sine. Han har også all mulighet i år til å bygge relasjonen til Herbert nå som Hunter Henry forlot og ble en del av «the dark side» i free agency.  

6

Julio Jones, Atlanta Falcons. Hvor han ender opp å spille i 2021 har ikke så mye å si for min del. Han har levert varene over en lang periode og det ser ut som han kan alt. Han er 32 år, og av erfaring så er det få WR som har karriere år etter fylte 30. Det er ikke det samme som å si at han er dårlig nå, bare at han ikke kommer til å 1.800 og 1.600 yards i sesongen, mer rundt 1.100.

5

Tyreek Hill, Kansas City Chiefs. Kanskje NFLs raskeste uavhengig av posisjon noe han vet og noe han bruker til sin fordel. De siste 4 årene har han 56 mottak, 2.240 yards og 25 touchdowns når han får ballen 20 yards fra line of scrimmage. Noe som ingen andre har gjort i samme periode. Spørsmålet blir jo om han kan noe mer enn å løpe dypt. Andy Reid gir han noen screens, jet sweeps og kortere ruter. Men som ordtaket lyder, «if it ain’t broke, don’t fix it».

4

AJ Brown, Tennessee Titans. Etter å ha tatt ligaen med storm de siste to årene ser det ut som 2021 kan bli enda bedre for Brown. 1.000 yards i 2020 på 70 mottak hvorav 55 var first down. Spilte bare 12 kamper, så det blir spennende å se hva kan få til i en full sesong (bank i bordet) og det blir spennende å se hvem andre Tannehill kommer til å kaste til utenom Brown.

3

DeAndre Hopkins, Arizona Cardinals. Kunne ikke ha bedt om en bedre første sesong for Cardinals enn det Hopkins presterte. 1.407 yards på 115 mottak med 75 first downs. Hopkins så enda flere screens og kortere ruter i Kliff Kingsbury sitt angrep enn hva han er vant til. Hopkins kommer til å fortsette til å være WR1 for Murray og et solid alternativ å kaste til når man trenger fire nye downs. Cardinals har styrket WR posisjonen i 2021 offseason så det blir spennende å se hvordan ballen fordeles internt i gruppen. Men Hopkins kommer fortsatt til å være topp 3 kommende sesong.

2

Stefon Diggs, Buffalo Bills. Samme som med Hopkins, første året med nytt lag kunne ikke ha blitt bedre for Diggs. 1.535 yards på 127 mottak med 73 first downs. Diggs er en sterk receiver som kan det meste og gjør det meste for laget. Tenk hva han kan få gjort med en full offseason med Josh Allen som også ser ut til å bare bli bedre og bedre. Dette kan bli artig å følge med på i 2021 og årene som kommer!

1

Davante Adams, Green Bay Packers. Han har vist år etter år at han ikke trenger noe stornavn som WR2 for å være effektiv. En av topp 2 i ligaen til å løpe ruter, ta imot ballen og ikke minst å finne et nytt gir og heve spillet sitt når det er mot slutten av kampen og laget trenger en å kaste til. Blir spennende å se hvem det er som kaster han ballen. Når det er sagt så er Adams et talent på et eget nivå og han fortjener all ære han kan få.

Soleis! Dette er en rangering av individuelle spillere i en lagidrett, så det er åpenbart subjektivt vurdert. Det betyr at det er fullt mulig å ha klart avvikende synspunkter fra det vi leverer her. Er du enig i vurderingene? Har du andre tanker om hvem som hører hjemme hvor? Har du en egen liste på topp 10? Sleng det gjerne inn i kommentarfeltet! Om du ønsker å publisere din egen rangering av denne eller andre posisjoner (eller med et annet utgangspunkt for rangeringen) så er du velkommen til å se publisere selv – det er faktisk ikke bare mulig men også enkelt å gjøre!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x