Vi spår 1. divisjon 2016 – del 1

Nå nærmer det seg endelig seriestart og lagene i 1. divisjon har forhåpentligvis kun små justeringer igjen før de er klare til kamp. 2016 markerer første gang i norgeshistorien med tre divisjoner på seniornivå i Norge, noe som er en fantastisk utvikling.

Totalt fem lag blir å finne i årets 1. divisjon etter at Bergen Storm trakk laget for under en måned siden. Divisjonen består derfor nå av fjorårets «4 beste» resterende 2. divisjonslag, samt Nidaros Domers som valgte å frivillig rykke ned en divisjon før årets sesong. Det vil spilles 11-mannsfotball i divisjonen og de to beste lagene vil få mulighet til å bryne seg mot bunnlagene i eliteserien når det kommer til NM sluttspillet. Alt i alt – mye å glede seg til!

Lura Bulls vs Nidaros Domers-36
Hvordan vil Nidaros Domers hevde seg i ny divisjon? Foto: Kristoffer Andreassen

Drammen Warriors – Krigerne fra Drammen hadde en sesong som var midt på treet i fjor. Likevel kvalifiserte de seg til 1. divisjon etter å ha slått forhåndsfavorittene Kolbotn Hunters på dobbel overtid. Viste lagmoral og et seiers-ønske uten like.

NTNUI Nidaros Domers – Hadde flere store tap i fjor, men endte sesongen som #4 av av 5 lag i Eliteserien og kvalifiserte seg til NM-sluttspillet hvor de ble knust av Eidsvoll i semifinalen. Tok et valg om å rykke ned for å bygge klubb for fremtiden, og for å igjen bli konkurransedyktige.

Haugesund Hurricanes – Hadde en god sesong i fjor, med kun et tap i grunnspillet. Har hatt en god sportslig økning i sine to år i seriespill, med en #3 plass i 2014 og en #2 plass i 2015. Eneste lagt som slo Vålerenga Trolls 2 i fjor, og spilte veldig habilt i seriefinalen mot Åsane hvor de tapte 34-21.

Olavs Menn – Var et sterkt angreps-preget lag i fjor ledet av deres amerikanske quarterback. Olavs Menn var blant annet det eneste laget som scoret poeng mot Åsane i grunnspillet. Spilte sitt beste i sesongens siste kamp, 1. divisjons-kvalifiseringen mot Tønsberg, som endte i scoringsfest og 68-34 seier til mennene fra Sarpsborg.

Åsane Seahawks – Har dominert i 2. divisjon de to siste årene uten å tape en eneste kamp. Den eneste kampen som har vært noenlunde jevn var fjoårets 2. divisjonsfinale mot Haugesund, men selv her vant Åsane komfortabelt.

De fem lagene er ikke delt i noen puljer og vil alle spille mot hverandre minst en gang. I tillegg vil hvert av lagene spille dobbeltoppgjør med to lag hver. For detaljer om serieoppsettet se denne saken.

Seriespillet starter lørdag 16. april. Da tar Åsane Seahawks imot Drammen Warriors og Nidaros Domers tar imot Olavs Menn.

Olavs Menn 2014 - foto Kristian Ringen
Vil Olavs Menn klare overgang til 11-manns fotball? Foto: Kristian Ringen

I morgen vil vi ta for oss 1. divisjon og våre spådommer for hvordan vi tror dette kommer til å ende. Vi traff kanskje ikke helt på våre spådommer for 2. divisjon i fjor, men vi får håpe vi treffer bedre i år, men forutsetningen blir som alltid at noen lag kjenner vi godt til, mens andre har vi nesten ingen informasjon om.

Eliteserielagene er de klart beste på å dele informasjon i Norge men det blir spennende å se hvordan 1. divisjonsklubbene legger seg i forhold her. 1. divisjon kontra 2. divisjon handler ikke bare om det sportslige, men også det å bygge klubb. Det er derfor det blir satt krav til f.eks juniorlag osv for 1. divisjonsklubbene også. En del av dette er også at det blir enkelt å oppdrive informasjon når man er ute etter det. Om klubbene ønsker videre eksponering av idretten vår så er dette noe vi er avhengige av.

Mens du venter på morgendagens spådommer kan du ta et tilbakeblikk mot fjorårets 2. divisjon.

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x