NFL Draft prospekt 2016: Kenneth Dixon

Vi ser i dag på en spiller som kanskje går noe under radaren i årets draft, men som likevel kan bli en fantastisk spiller for det NFL laget som velger ham. Vi snakker om runningback Kenneth Dixon fra Louisiana Tech. Det ventes at det blir stor kamp om denne mannen i runde 3.

Det er muligens en overdrivelse å si at Kenneth Dixon er en skjult juvel i draften, da de fleste har han i sjiktet som running back nummer 4-6. Det er flere lag med behov på denne posisjonen, og det blir meget interessant å se hvor han ender opp. Undertegnede tror personlig han har det som har til for å bli et fundament for et lag i NFL, og skal forklare hvorfor her.

 

Styrker

Ekstremt produktiv senior, som har 72 touchdowns på bakken og 15 gjennom luften over 4 sesonger. Han er en ekstrem konkurransemann, og gir aldri opp på et spill. Han har bra blikk, og har tålmodigheten til å vente på blokkene sine. Han er glad i å løpe over/gjennom forsvarsspillere, men er også meget rask sideveis. Han har et utmerket «jump cut», meget god balanse, og går sjelden ned ved første kontakt. Han har solide hender, tar i mot ballen meget bra, og meget god til å løpe ruter. Han er også en villig og god blokker for sin qb. Han løp «bare» en 40-yard på 4,58, men spiller raskere på film, og har fart til å gå hele veien.

kennethdixonsmall

Svakheter

Han har en noe tynn kropp, som kan gjøre det vanskelig å legge på seg mer muskler uten at det går utover hurtigheten. I tillegg har han et problem med fumbles, og mistet ballen 13/14(undertegnede har lest begge tall forskjellige steder) ganger i løpet av karrieren hittil. Han har ikke farten til Gurley fra ifjor og Elliot fra i år, men bør kunne løpe inn touchdowns fra midtbanen og inn på det neste nivået. Det er også mye forbedringspotensiale i blokkingen hans.

 

Spillersammenligning

Thomas Raws- Seattle Seahawks. Han kan også minne litt om LeSean McCoy i Buffalo, men han er litt mindre rask sideveis, men til gjengjeld litt tøffere i stilen.

Hva synes du om Kenneth Dixon? Skriv gjerne i kommentarfeltet, eller til undertegnede på twitter: @jesperhagen

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x