Vi spår 1. divisjon 2016 – del 2

I går gikk vi igjennom oppsettet for 1 .divisjon 2016, med hvem som deltar, formatet som spilles og litt kort om hvor lagene befant seg i fjor. Nå er tiden inne for å gjennomgå våre tanker og spådommer for årets 1. divisjon. 

Nedenfor skal vi gi deg våre tanker om rekkefølgen i 1. divisjon ved seriespillets slutt:

Logo Domers

1. NIDAROS DOMERS (5 seiere, 1 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Nidaros Domers

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2016-sesongen:
– Nidaros Domers trekker laget fra Eliteserien 2016
– Intervju med hovedtrener Øivind Viktor Jenssen hos Nidaros Domers
– Vi har pratet med… Nidaros Domers

Plassering i 2015: 4.plass (av 5) i Eliteserien

Vår begrunnelse: I motsetning til de øvrige lagene i 1. divisjon, så er Nidaros Domers vant til å spille med 11 mann på banen. Selv om de har ligget mot bunnen av tabellen de siste årene, så er det fortsatt bunnen av Eliteserien. Det har vært mye snakk om hvor enorm forskjellen har vært imellom Eliteserien og 2. divisjon, og selv om gapet har blitt mindre de siste årene, så tror vi fortsatt Domers vil ha et godt utgangspunkt i årets 1. divisjon.

Semi 2015 1814s vs Domers
Domers i NM-semifinalen 2015. Vil de nå dit igjen i år?

Selv uten deres mangeårige quarterback Dustin Hawke Willingham så vil laget fra Trondheim ha et sterkt angrep ledet av de to unge og lovende quarterbackene Johannes Moe  og Brage Harby. Fjorårets All-star runningback Sondre Vik Furuseth vil bidra til å avlaste de unge quarterbackene og vi tror at dette, sammen med et sterkt forsvar ledet av Øyvind Rein vil være nok til å ende opp som seriemestere i årets 1. divisjon.

 

Logo Åsane

2. ÅSANE SEAHAWKS (5 seiere, 1 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Åsane Seahawks

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2016-sesongen:
– Åsane Seahawks tar turen til Island
– Åsane Seahawks’ første internasjonale kamp endte med klart tap
– Høydepunkter fra Reykjavik: Einherjar vs. Åsane Seahawks
– Vi har pratet med… Åsane Seahawks

Plassering i 2015: 1.plass (av 12) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Åsane har vært klart best i 2. divisjon de siste to årene. Selv om resultatet av deres tur til Island var ganske så elendig så var det klart at de manglet en god del spillere. Noen av de beste spillerne på det Islandske laget vil f.eks være en del av Åsanes lag i norsk seriespill slik som i fjor.

I etterkant av at Bergen Storm trakk laget sitt fra 1. divisjon har samtidig hele 13 spillere, samt Storms hovedtrener, meldt overgang til Åsane. Dette vil definitivt komme godt med på et Seahawks lag som har uttalt at de har mistet flere nøkkelspillere fra de to foregående årene.

Åsane Seahawks at Kolbotn Hunters 2014
Vil Åsane fortsette sin dominans nå som de har rykket opp en divisjon? Foto: Silje Marie Tyrihjell

Om vi ser på serieoppsettet så vil Åsane definitivt møte sterkere motstand enn det de har gjort tidligere. Vi vet at de nye D1 klubbene har ligget i hardtrening før årets sesong, og med den tidligere eliteserieklubben Nidaros Domers også deltagende så tror vi at Åsanes seiersrekke i norsk serie vil ta slutt i år. Likevel er Åsane et sterkt lag og vi tror sportslig ansvarlig Christian Detjen vel lede laget til nok en seiersrik sesong, og videre inn i NM-sluttspillet.

 

Olavs Menn ny logo

3. OLAVS MENN (4 seiere, 2 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om… Olavs Menn

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2016-sesongen:
– Vi har pratet med… Olavs Menn!

Plassering i 2015: 5./6.plass (av 12) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Olavs Menn har gradvis forbedret seg etter at de kom inn i det nasjonale seriespillet i 2014. Ledet av amerikaneren Travis Cornwell på quarterback har de utviklet et sterkt angrep som knuste Tønsberg Raiders 68-34 i kvalifiseringen til 1. divisjon. Olavs Menn var også det eneste laget som scoret mot Åsane i grunnspillet i fjor.

Olavs Menn 2014 - foto Kristian Ringen
Hvordan vil Olavs Menn klare overgangen til 11-manns fotball? Foto: Kristian Ringen

Likevel er Olavs Menn veldig sentrert rundt Cornwell, og om han skulle gå ut med skade vil de få store problemer. Forsvaret deres var helt ok i fjor, og og i de fire kampene med mest motstand slapp de inn 25 poeng i snitt. Om Olavs Menn spiller opp sitt til fulle potensiale, og Cornwell ikke blir skadet, så har guttene fra Sarpsborg absolutt en mulighet til å være med å kjempe om en plass i sluttspillet.

 

Logo Haugesund Hurricanes

4. HAUGESUND HURRICANES (1 seier, 5 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Haugesund Hurricanes

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2016-sesongen:
– Vi har pratet med… Haugesund Hurricanes!

Plassering i 2015: 2.plass (av 12) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Haugesund etablerte seg raskt i toppsjiktet i 2. divisjon med en 3. plass i sin første sesong i 2014. I 2015 endte de på en 2. plass etter et tap mot Seahawks i seriefinalen før de i år er klare for 1. divisjon. Angrepet ledet av quarterback Kristian Austreim gjør ting solid, men er på ingen måte fremragende. I de fire kampene i fjor hvor de møtte mest motstand scoret de 27 poeng i snitt.

Hurricanes_1-980x652
Vil Hurricanes gå fra #3 til #2 til #1? Foto: Robin Sayyah

Haugesund har en stor spillerstall og har gjennomført treningsleir med både Åsane Seahawks og eliteserielaget Lura Bulls. Nevnte Austreim som også er hovedtrener kan sine saker godt og har garantert gjort spillerne sine klare for sesong. Haugesund har muligheten til å overraske i år, men vi tror de mangler noen enkeltspillere for å hevde seg i toppen av divisjonen.

 

 

Logo Warriors

5. DRAMMEN WARRIORS (0 seiere, 6 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Drammen Warriors

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2016-sesongen:
– Vi har pratet med…Drammen Warriors

Plassering i 2015: 5./6.plass (av 12) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Drammen slet med å sette poeng på tavlen i fjor. Hvis vi ser på fjoråret og de tre kampene de spilte mot lag som er (eller skulle vært) i årets 1. divisjon så scoret de totalt 17 poeng, eller i snitt 5.6 poeng per kamp. Selv om forsvaret jobbet godt, og slapp inn kun 19 poeng i snitt i de samme kampene så hjelper ikke det når angrepet sliter med å gjøre noe med sjansene de får.

Drammen Warriors at Tønsberg Raiders 2014 - foto av Bjørn Tore Manuel Emanuelson
Vil Drammen overaske oss alle i år? Foto: Bjørn Tore Emanuelson

Drammen har en veldig god spiller i runningbacken William Østgård, og de har en quarterback i Kristian Andresen som spiller godt nok til at lagene de møter må bekymre seg over pasningspillet også. Likevel klarte de ikke helt utnytte styrkene sine i fjorårets sesong. Drammen har heller ikke spilt noen treningskamper i år så vidt vi vet, og det å åpne sesongen på bortebane mot et sterkt Åsane Seahawks er ikke ideelt for et lag som Warriors.

Drammen har muligheter til å overraske i årets sesong, men da må de forbedre angrepsspillet sitt fra i fjor. De har et sterkt forsvar, men om ikke angrepet produserer mer slik at de får seg litt pause så vil årets sesong bli veldig tøff for Warriors sin del.

 


Da vil disse resultatene i tilfelle gi følgende 1.divisjons lag i NM-sluttspillet i 2016:

  1. NTNUI Nidaros Domers
  2. Åsane Seahawks
  3. Olavs Menn
  4. Haugesund Hurricanes

Med dette er vår gjennomgang av 1.divisjon 2016 over. Vi ønsker alle lagene lykke til, og gleder oss til å se hvilke som beviser våre påstander og hvilke som motbeviser. Vi minner om at du frem til seriestart kan avgi din stemme rundt hvem fra 1.divisjon som går til NM-sluttspill her. Uansett er en ting sikkert: Vi går en svært spennende sesong i møte!

For spådommer om NM-sluttspillet se den kommende artikkelserien som tar for seg Eliteserien.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x