Vi spår 2.divisjon 2015 – del 2

I går gikk vi igjennom en del rundt 2.divisjon 2015 når det gjelder serieoppsett, hvilke lag som deltar, og ikke minst et tilbakeblikk på 2014.

I dag skal vi ta for oss den ene av de to puljene som 2.divisjon er delt inn i, og gi våre tips til hvordan vi tror det vil gå i den puljen: Pulje Blå.

Lagene som deltar i pulje Blå, er:

6 lag, hvorav 5 av dem også spilte 2.divisjon i fjor. Det sjette laget er Bergen Storm, som frem til begynnelsen av fjoråret var en del av 1.divisjon – det som fra og med 2015 heter Eliteserien. De er altså ikke et helt ferskt lag, selv om det etter 1 år utenfor seriespill (de trakk seg før seriestart i 2014) trolig er vel så mange ferske fjes der som det er erfarne. Kanskje til og med flere.

Vel; vi behøver ikke drøye dette så lenge. Her er vår spådom når det gjelder rekkefølge etter endt grunnspill i 2.divisjon pulje Blå:

 

Logo Åsane

1. ÅSANE SEAHAWKS (5 seiere, 0 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Åsane Seahawks

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2015-sesongen:
– Åsane Seahawks henter inn 2 amerikanske trenere
– Vi har pratet med…Åsane Seahawks!
– Film: Åsane Seahawks camp med innhentet kompetanse

Plassering i 2014: 2.divisjonsmestere

Vår begrunnelse: Seahawks hviler ikke på laurbærene. Selv om trener Christian Detjen har tatt et steg tilbake etter fjorårets sesong, så er det ikke ensbetydende med fallitt. Tvert i mot har Åsane hentet inn ikke mindre enn 2 amerikanske trenere som kommer til Bergen for sesongen og tar over roret etter Detjen.

Ellers rapporteres det at mye av kjernen fra laget som vant 2.divisjon i fjor er intakt, treningsoppmøtet og innsats har tatt seg opp etter en treg start, og i forsesongen har laget overbevist i scrimmage mot Haugesund Hurricanes. I det hele tatt er det lite så langt som tyder på noe annet enn at sjøhaukene er klare for å kjempe om både mesterskap og en plass i 1.divisjon. Vi tror at de er i 2.divisjonsfinalen for andre gang på like mange år. Samtidig tror vi at den største risikoen for at det ikke skjer, ligger i deres to første seriekamper. Begge motstanderne der, Olavs Menn og Drammen Warriors, er lag vi forventer at vil være sterkere i 2015 enn de var i 2014. En undervurdering i selv én av de to kampene vil enkelt og greit endre hvem som går til 2.divisjonsfinalen fra pulje Blå.

 

Olavs Menn ny logo

2. OLAVS MENN (4 seiere, 1 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Olavs Menn

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2015-sesongen:
Vi har pratet med…Olavs Menn!

Plassering i 2014: 6.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Ryktene vil ha det til at få lag, om noen, har rekruttert og trent like grundig og bra som det Sarpsborg-laget Olavs Menn har gjort siden forrige sesong sluttet. En stadig synlighet i lokalmedia, og aktiv rekrutteringsinnsats på skoler med videre, legger grunnlaget for noe langsiktig. Vi tror resultatene av det kommer allerede i år.

I fjor var det særlig quarterbacken Travis Cornwell, som også er hovedtrener, som var toneangivende på banen. Hans betydning blir stor også i år. Et spørsmål i våre øyne er hvorvidt de får utnyttet det atletiske talentet til Tom-Erik Lien godt nok – det vil fort kunne få mye å si for poengtavla tror vi. Tidligere Kristiansand-spiller Joakim Lindalen har kommet inn som en ressurs på defense. Hva han får å si på banen er vi usikre på, men det er tydelig at han har funnet seg vel til rette og bidrar godt til den defensive organiseringen.

 

Logo Warriors

3. DRAMMEN WARRIORS (3 seiere, 2 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Drammen Warriors

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2015-sesongen:
Highlights: Drammen Warriors feirer jubileum og setter målet for 2015
– Treningskamp mellom Drammen Warriors og Tønsberg Raiders
– Vi har pratet med…Drammen Warriors!

Plassering i 2014: 4.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Drammen overrasket positivt i fjor, om enn på frustrerende vis (sikkert også for seg selv) gjennom å være uforutsigbare. Summa summarum var at de hadde et eksplosivt angrep, men et forsvar som ikke holdt mål. Det sistnevnte er det visstnok jobbet godt med siden sist vi så dem i seriekamp, og hvis det stemmer kombinert med at angrepet fortsatt er bra – da kan Warriors være på vei oppover og mot 1.divisjon.

Intervju med Roger

Av spillere er det runningbacken William Østgård vi synes virker å være aller viktigst. Hans kvaliteter er svært bra, og han blir en viktig brikke. Forhåpentligvis husker han å takke gutta som blokker for ham, for det er flere der som gjør en meget god jobb også. Den relativt mobile quarterbacken Kristian Andresen er en annen viktig brikke. Noen enorm kastemaskin er han ikke, men med fortsatt utvikling kombinert med rett bruk, så er han farlig nok til å gjøre Drammen uforutsigbart med tanke på kast vs. løp.

 

Logo LAFK

4. LILLESTRØM STARFIGHTERS (2 seiere, 3 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Lillestrøm Starfighters

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2015-sesongen:
Vi har pratet med…Lillestrøm Starfighters!

Plassering i 2014: 9.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Starfighters hang bedre med i fjor enn fryktet. De gjorde en grei innsats defensivt, men skapte særdeles lite i angrepsspillet. Dermed ble det en hel sesong uten seier. Slik blir det trolig ikke i år, om vi skal tro ryktene som forteller om et sterkere lag, blant annet med svenske forsterkninger i form av spillere som har flyttet til området. En tur til Sverige i forsesongen ser også ut til å ha forsterket troen på egne evner. Mye avhenger allikevel samtidig av om en ung importspiller ved navn Marcus Snipes får muligheten til å være QB hos Starfighters eller ei. Som den observante leser vet er det ikke lov med importspillere i 2.divisjon lenger, så spørsmålet er vel først og fremst om Snipes defineres som import i henhold til Kampreglementet eller ei. Vi noterer oss at Snipes har profil på Europlayers, og vi tror neppe det er tilfeldig at han dukker opp på Lillestrøm. Hva han står for banen, som receiver, kan du se her:

Med Snipes vil Lillestrøm sitt angrep være noe fullstendig annet enn uten ham. Selv uten vil de fort kunne være en del bedre enn det laget vi så i fjor. Uten at vi vet fasiten, vil vi også tro at etterveksten via juniorvirksomhet gir noen forsterkninger for Starfighters. De vil kunne hoppe både en, to og tre plasser opp på tabellen kontra 2014. Vi har tatt en mellomting som utgangspunkt.

 

Logo Bergen Storm

5. BERGEN STORM (1 seier, 4 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Bergen Storm

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2015-sesongen:
Vi har pratet med…Bergen Storm!

Plassering i 2014: Var ikke i seriespill.

Vår begrunnelse: Storm er et tradisjonsrikt lag som på det mentale fotball-kartet til flere av oss med mange år i sporten hører hjemme i Eliteserien, ikke i 2.divisjon. Nå har det seg imidlertid sånn at de trakk seg fra seriespillet før 2014-sesongen, og må starte på ny lenger ned i divisjonssystemet. Samtidig har tiden gått, og snart halvannet år etter at de sist var i aksjon har mange gamle helter enten lagt pads og hjelm på hylla, eller er hos andre lag.

Storms Erik Nødtvedt
Det er en stund siden dette nå. Foto: Eivind Kalstø

I praksis betyr dette at selv om Bergen har særdeles gode spillere som f.eks. LB Markus Johannessen, WR Erik Nødtvedt og DL Tor Arne-Torsvik, så er kjernen med gode spillere ytterligere krympet inn, og det er ikke altfor mange som har tatt plassene etter dem heller. Vi tror at Bergen Storm har en mulighet til å slå i fra seg, men at vinduet for å komme på rett kjøl og være blant landets sterkeste lag er i ferd med å lukkes. Byrival Åsane Seahawks har på noen få år overtatt plassen som #1-klubben i Bergen, og slik vil det nok se ut på banen i år også.

 

Logo Kings

6. FREDRIKSTAD KINGS (0 seiere, 5 tap i grunnspillet)

Om klubben: I dag snakker vi om…Fredrikstad Kings

Artikler vi har hatt om laget i forkant av 2015-sesongen:
Fredrikstad + Tønsberg = Sant!
Vi har pratet med…Fredrikstad Kings!

Plassering i 2014: 8.plass (av 9) i 2.divisjon

Vår begrunnelse: Fredrikstad hadde en tøff sesong i fjor, men vant en kamp (over Lillestrøm). Det har vært relativt stille i løpet av off-season, men det er mulig det først og fremst skyldes at naboene i Sarpsborg -Olavs Menn- gjør såpass mye av seg at vi ikke legger merke til gutta fra plankebyen på samme vis. For noen uker siden avholdt de ihvertfall felles treningsleir med Tønsberg Raiders. Det ga oss en anledning til å ta dem nærmere i øyesyn, og slå av en prat (med begge de nevnte lagene):

Intervju Max og Håvard felles camp

Det vi umiddelbart legger merke til med Fredrikstad 2015, er at de har en grei spillerstall når det kommer til antall. Utover det? Rimelig anonymt. Vi kjenner rett og slett ikke noe særlig til endringene fra 2014, og spørsmålet er om det ikke uansett skal ganske store endringer til før Kings kan utfordre lag som Åsane Seahawks, Drammen Warriors og Olavs Menn – for å nevne noen som virker å være et hakk foran i løypa.

 

I morgen fortsetter vi gjennomgangen, og da er det 2.divisjon pulje Rød og plasserings/sluttspillet som står på agendaen. Følg med!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x