Klart for høstens seriespill: Deltakeroversikt finner du her!

Glads at Bulls U19 2014 - foto Eivind Amdal
Foto: Eivind Amdal

Vi har vært i kontakt med forbundet for å få oversikt på hvilke lag som blir å finne i seriespillet kommende høst. Tradisjonelt er det U15- og U19-ligaene. Fra og med høsten 2015 er også damefotballen på plass som seriespill.

U19-oversikten har vært klar en stund, så det blir repetisjon for mange. U15 og Damefotballen har også foreligget en periode, men er nok allikevel ny for de fleste som offisiell oversikt, og du finner den her!

La oss begynne med U15, som er det yngste alderstrinnet som jevnlig har hatt et eller annet serietilbud her i Norge. U15 er for spillere som er 13-15 år. Lagene som er påmeldt til seriespill der i år, er som følger:

U19 er det de fleste har tenkt på som «juniorfotball» i årenes løp. Det er alderstrinnet hvor juniorfotballen startet i Norge, og var svært lenge det dominerende alderstrinnet å ha lag i. De siste årene har U17 overtatt tronen i så måte, men det er fortsatt seriespill for U19, som er for spillere fra 16 til og med 19 år. Det er det eldste segmentet for aldersbestemt amerikansk fotball i Norge. I fjor var det kun 4 lag i seriespillet; i år er dette økt med 1 lag (BVH Gators). De deltakende lagene i 2015 er:

Damefotballen har foregått i et par-tre års tid på treningsfeltet; høsten 2015 er det endelig klart for tidenes første seriespill! Det er kjekt å se hvor mange innen sporten som har et positivt forhold til dette nye tilskuddet til vår vesle andedam, og ikke minst er det kjekt å se den entusiasmen og iveren mange av de kvinnelige utøverne legger for dagen. Det i seg selv gjør at vi har store forventninger til at dette kan bli noe mer enn et blaff. Lagene som er påmeldt til denne historiske første sesongen, er:

Uten at vi tar med regionale serietilbud, som det er flere av på høsten – blant annet i Bergen og Trondheim, så er det altså hele 16 lag som skal i aksjon etter sommerferien. Selv om ingen av disse seriene er voldsomt folksomme, så er det allikevel gledelig å se. Når vi tar med at landslaget skal ut i flere kamper i september/oktober (noe vi kommer tilbake til i morgen tidlig), så ser høsten straks lysere ut!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x