10 NFL Rookies vi er spente på

Her skal vi se på 10 rookies vi er ekstra spente på å se i årets sesong. De er valgt i tilfeldig rekkefølge, og undertegnede har forsøkt å inkludere flere så mange posisjoner som mulig. Det har også blitt lagt vekk på om de klarer å fylle et tomrom laget mangler, eller om de klarer å innfri forventningene laget og fans har stilt. Noen er valgt fordi de falt i draften, mens noen er valgt fordi de er sett på som et lags fremtid. Det er altså en salig blanding av faktorer.

 

Sterling Shepard

Flere rookies kunne vært valgt hos Giants, spesielt de defensive ettersom Giants har lekket som en sil mot løp de siste årene. Imidlertid var Shepard en receiver undertegnede likte svært godt, og spenningen blir da knyttet til om han kan være en legitim trussel slik at Beckham Jr ikke blir den eneste kvalifiserte receiveren på laget. Med Ben McAdoo som ny head coach bør det være muligheter for utvikling for både Eli og OBJ i hans offense. Skal Giants konkurrere om seieren i NFC East må Shepard bidra fra dag 1, da det så å si ikke finnes andre enn han og OBJ.

 

Joey Bosa

Det var bred konsensus om at Chargers kom til å velge Laremy Tunsil på #3, særlig etter at Rams og Eagles tradet seg opp for å ta hver sin QB. Tankegangen var Rivers må beskyttes, og Tunsil er et generasjonstalent man MÅ velge om man har muligheten. Vi vet alle hva Tunsils historie ble, dermed ble det konsensus  #1 ved juletider som ble valgt, Joey Bosa fra Ohio State. Chargers hadde også store behov på den defensive linjen, og allsidigheten til Bosa kommer godt med. At Chargers er gode i angrep vet vi, men kan Bosa bli lederen i forsvaret? Skal Chargers ta opp kampen mot Broncos, Chiefs og Raiders, ja Raiders, må Bosa prestere fra dag 1.

Chargersforsvarets redningsmann?
Chargersforsvarets redningsmann?

 

Corey Coleman

Browns hadde et enormt behov på receiver-plass fra fjoråret, naturlig nok er det store forventninger når de velger Corey Coleman, kanskje den receiveren med mest potensiale i årets draftklasse. Problemet? I Baylor har de et svært simpelt route-tree, og han løp ca 4 forskjellige ruter, totalt. Om det så blir RG III, Cody Kessler eller Josh McCown på QB, så trenger de at Coleman leverer. Dette er helt nødvendig hvis Brown skal bli noe annet enn sist i en divisjon som også har Pittsburgh Steelers, Baltimore Ravens og Cincinnati Bengals.

 

Tyler Matakevich

Tyler Matakevich ble ikke valgt høyt, det er ikke knyttet høye forventninger til han. Det er faktisk ikke sikkert han kommer med blant de siste 53 hos Steelers heller. Hvorfor er han da på listen? Fordi han er en meget god inside linebacker, og fikk prisen som beste linebacker etter fjorårets sesong. Problemet er at han er ekstremt treg og liten av vekst. Det er derfor spennende om mannen som ble valgt som #246 kan gjøre en karriere i NFL i disse tider hvor det kan virke som det kun er de beste atletene i hver enkelt posisjon som blir satset på. Er det fortsatt rom i dagens NFL for de som løper litt saktere, hopper litt lavere men som kompenserer i form av intelligens og vilje? Det er det vi er spente på.

 

Jonathan Williams

En personlig favoritt fra filmstudiene før draften, som mistet hele 2015 med skade. Han løper ekstremt hardt, og har både fart og bevegelighet nok til å unngå forsvarere. I Bills er Karlos Williams suspendert de 4 første kampene, og Lesean McCoy har tidvis vært skadet og ikke fullt så effektiv når han ikke blir brukt riktig. Om Rex Ryan skal ta Bills til playoffs er han avhengig av et fungerende løpespill, og forhåpentligvis kan Williams hjelpe i kampen mot Patriots, Dolphins med ny head coach og New York Jets som var nær playoffs i fjor.

Ny stjerne i Buffalo?
Ny stjerne i Buffalo?

 

Laremy Tunsil

Tunsil var alles konsensus nr 1 helt til Rams hoppet opp fra #15 til #1. 5 minutter før draften startet dukket det opp en video som viste at han røyket marihuana fra en vannbong gjennom en gassmaske, og dermed falt han helt til #13. Med en av de mest ettertraktede unge trenerne i Adam Gase er det viktig at mannen som skal beskytte Ryan Tannehill, gjør nettopp det. Dolphins kan potensielt ha gjort tidenes varp her. Eller de kan bli sittende fast i middelmådigheten hvor de har vært en stund hvis Tunsils karakter skulle svikte.

 

Reggie Ragland

«True three down linebacker». «Only good at stopping the run». Meningene sprikte voldsomt blant draft-ekspertene når det gjaldt Alabamas tidligere middle linebacker. Forsvarsspillere fra Alabama pleier generelt å være meget godt skolerte mentalt sett, og takler ligaen som regel meget bra. Men er han atletisk nok til å bli på banen i sub-package i Rex Ryans forsvar? Hvem fikk rett? Han ble spådd av de fleste til å gå topp 20, men falt til Bills på #41. Han var bunnsolid mot løp på college, men undertegnede klarte ikke bli klok på hans ferdigheter i coverage. Tiden vil vise.

 

Jalen Ramsey

I år er året Jaguars endelig skal få positiv seierstatistikk, og det er samtidig trener Gus Bradley sin siste mulighet. Han har hatt 3 år med masse cap space, men har svært lite fremgang å vise til, annet enn i angrep i fjor. Secondary har vært et problem i årevis. Da passer det bra at Ramsey, som mange mente var draftens beste spiller, falt til #5. Han er et enormt talent på både cornerback og safety, hvilket er ekstremt sjeldent. Nå gjelder det bare å bruke han riktig. Jacksonville er nødt til dette i en divisjon mot Andrew Luck, Marcus Mariota og et spennende Texans med Brock Osweiler.

 

Et beist, men lever han opp til forventningene?
Et beist, men lever han opp til det?

Laquon Treadwell

(Forhåpentligvis) Teddy Bridgewaters nye favorittvåpen. Kan Vikings fortsette den fine fremgangen etter at Mike Zimmer tok over? Isåfall må Treadwell leve opp til lovordene fra tiden i Ole Miss, og gi Bridgewater noen andre enn Stefon Diggs å kaste til. Treadwell er ikke rask, men stor, sterk og ekstremt kompetitiv, i tillegg til å være god med ballen i hendene. Minner det om en tidligere stor receiver fra NFC North?

 

Jared Goff

Symbolet på nye Rams, etter flytten til Los Angeles. Rams ga opp ekstremt mye for å skaffe seg en ny franchise QB. Gutten har fantastisk armtalent, og er meget god til å manøvrere seg i pocket under press. Utfordringen er at han i Cal tok så å si alt av snaps i shotgun og dermed må lære fotarbeidet til å spille under center. Heldigvis har han Todd Gurley til å hjelpe han med å få til løpespillet. Kan Rams endelig få et kompetent offense til å komplementere det skumle forsvaret? Det er på tide, for Jeff Fishers del.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x