Etter Draften- Diverse Tanker

NFL

Da var 2015 NFL Draft over, og vi skal her gi en kort oppsummering og ymste tanker fra helgens begivenheter. For første gang på 51 år ble draften holdt i Chicago, og det må sies å ha vært en suksess.

 

Første runde gikk på sett og vis for seg uten de store begivenhetene, og vi fikk ingen store trades eller ubeskrivelige valg. Les vår oppsummering her. Våre eminente skribenter hadde imidlertid spådd mer sirkus, men slik ble det ikke. Flere spillere vi tippet i første runde ble ikke valgt før runde 2,3 eller til og med enda senere. Dette gjaldt forståelig nok Randy Gregory, La’el Collins og Jalen Collins, men også Eddie Goldman, Landon Collins(Giants), Preston Smith(Redskins), Owamagbe Odighizuwa(Giants), Maxx Williams(Ravens), Jordan Phillips(Dolphins), Erick Kendricks(Vikings), Denzel Perryman(Chargers), Dorial Green-Beckham(Titans) og Eli Harold(49ers). Med andre ord, det var ikke allverdens treffprosent på vår konkurranse om hvem som gikk til hvilket lag. T.J. Clemmings og Grady Jarrett falt så langt ned som til fjerde runde, henholdsvis til Vikings og Falcons.

Av de som spiller sportens viktigste posisjon, QB, var det et par interessante valg sett bortsett fra de to store Winston og Mariota. Saints valgte Garrett Grayson fra Colorado State med valg nr 75. Om han kan ta jobben etter Drew Brees blir spennende å se. Ellers tok Rams Sean Mannion fra Oregon State med nummer 89, for å konkurrere med Nick Foles, mens Jets tok Bryce Petty fra Baylor med nummer 103 for å konkurrere mot Geno Smith, Ryan Fitzpatrick og muligens Michael Vick.

 

La'el Collins, hva skjer videre?
La’el Collins, hva skjer videre?

En av draftens store historier er OL La’el Collins fra LSU, som forlot Chicago for å bli avhørt i forbindelse med en drapssak i Baton Rouge, Louisiana. Han er riktignok ikke mistenkt, men i kjølvannet av Aaron Hernandez saken er lag livredde for å drafte spillere med slike involveringer. Dette til tross for et stort talent som så han omtalt som et avde aller beste OL-prospektene i hele draftklassen. I tillegg ønsket hans agent å ta han ut av draften og inn i supplemental draft, hvilket NFL ikke godtok. Dagen etter gikk han ut og sa at han ville nekte å signere en kontrakt med ethvert lag dersom han ble valgt senere enn tredje runde. Nå ønsker han å stille neste års draft, men dette er ifølge NFL ikke mulig i reglene. Dette blir garantert en sak for alt av businesseksperter som for eksempel Andrew Brandt, så følg med på artikler og podcasts i den nærmeste tiden.

 

Av andre spillere med utenomsportslige hendelser rundt seg falt Shane Ray fra topp 8 til Broncos på 23, etter at de byttet plasser med Lions. Randy Gregory falt fra topp 8 helt til Cowboys i runde 3 på valg nummer 60, mens Jalen Collins, den antatt tredje beste corner falt til Falcons på valg nummer 42.

 

Mr Irrelevant ble tight end Gerald Christian, som gikk fra et Cardinals til et annet, nemlig fra Louisville til Arizona. Her er en liten rapport med informasjon om han, og hva han kan bidra med.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x