Helgens resultater: 01-03.05.15

Mai har begynt, og det har også den svenske toppligaen Superserien! Dette, og mye annet, tar vi for oss i denne mandagens utgave av ‘Helgens resultater’, hvor vi naturlig nok også skal en tur innom vårt eget land og kampene der!

Vi skal som vanlig ta for oss land for land i Europa alfabetisk, og forsøke å få med det meste av det som har skjedd på toppnivå. Vi tar også for oss de internasjonale turneringene!

 

BALTIC SEA LEAGUE

Riga Lions vs Minsk Pagans 20150503 - foto Kārlis Briedis
Foto: Kārlis Briedis – Briedisk.com

Denne ligaen er internasjonal av en enkel grunn: Det er ikke nok lag i de baltiske statene til nasjonale ligaer. I helgen var det en kamp: Riga Lions hjemme mot Minsk Pagans. Nå er forsåvidt ikke Minsk i de baltiske statene, men i Hvite-Russland. Heldigvis er de inkluderende der borte, så hedningene har fått være med. Det angrer sikkert ikke Riga Lions på, for i helgen vant de 28-8 over Minsk Pagans i det som var sistnevntes første kamp noensinne. Vi gratulerer dermed begge lag!

 

BIG6

De aller beste lagene i Europa deltar ikke i IFAF sin Champions League, men i BIG6 – tilbudet tyskerne sydde sammen for å holde IFAF fra å få kontroll over Europeisk fotball. Oh yes; alltid kjekt med politikk fra små menn med store drømmer – enten de sitter i den ene eller andre organisasjonen. Uansett så skal ikke det ta noe vekk fra lagene i BIG6, som er meget, meget bra etter europeisk målestokk. I helgen gikk det to kamper i turneringen:

 • Berlin Adler vs. Vienna Vikings: 0-33
 • Swarco Raiders Tirol vs. NewYorker Lions: 28-33

Adler har en vanskelig sesong, men resultatet mot Vikings tyder på at de fortsatt kan mønstre et greit mannskap. Samtidig tror vi nok at Vienna visste hva de møtte, og rullerte på mannskapet deretter.

I Innsbrück møttes det som trolig er Europas to beste lag akkurat nå (sorry, Dresden): Hjemmelaget Raiders, og det tyske laget NewYorker Lions fra Braunschweig. Den kampen ble livestreamet via kontinentets proffeste TV-sending av amerikansk fotball, og levde opp til forventningene. Vi så en god del av kampen, og er i grunnen glade for at ingen Nordiske lag må møte disse to lagene i år. Det var høyt nivå på mye av det som ble prestert, og til slutt gikk Lions seirende ut av et oppgjør som fort kunne ha endt motsatt.

 

EFL

Robert Hüber / GFL International / EFAF sitt nivå 2 etter BIG6, er European Football League (EFL). Der gikk det én kamp i helgen, og det var det blodspennende oppgjøret mellom Allgäu Comets fra Tyskland og hjemmelaget Amsterdam Crusaders fra Nederland. Sistnevnte måtte tåle å bli ranet i sin egen stue, og Comets dro hjem med 62-0 seier.

 

IFAF CHAMPIONS LEAGUE

Flere spennende kamper ble spilt i den mest prestisjefulle IFAF-turneringen i Europa:

 • Helsinki Roosters vs. Copenhagen Towers: 13-0
 • London Blitz vs. Aix-en-Provence Argonautes: 27-21
 • Bogazici Sultans vs. Vukovi Beograd: 19-34
 • Thonon Black Panthers vs. Milano Seamen: 32-23

Italias beste lag (Seamen) fikk nok en gang smake på pisken når de dro til Frankrike. Dette er et tydelig tegn på at fransk liga er et par steg opp fra den italienske. I London slo Blitz et annet fransk topplag i form av Argonautes. Det er litt overraskende, men samtidig er det bare å erkjenne at de to beste i Storbritannia, Blitz og London Warriors, er virkelig gode. De er imidlertid ikke representative for standarden på resten av den hjemlige ligaen sin.

Roosters, Nordens beste lag, kommer med et helt annet resultat enn vi så for oss. I fjor scorte de poeng i bøtter og spann; i år er det en defensiv kamp med et par scoringer som gir dem seieren. Det er verdt å merke seg at Carlstad Crusaders slo Towers en god del klarere enn Helsinki klarte denne gang.

Til slutt tar vi med oss at Serbias beste, Vukovi, vant i Tyrkia. Vi får opp øynene litt for at tyrkerne ikke er så håpløse i amerikansk fotball som vi i vår fordomsfulle verden har sett for oss. Resultatet indikerer at Sultans er et ganske habilt lag, selv om de kommer til kort mot Vukovi.

 

BELGIA

To kamper i de språkmektiges stat. Man må nemlig være språkmektig i et land hvor selv ligaen er delt i to basert på språk. Kampene:

 • Puurs Titans vs. Leuven Lions: 12-23
 • Ostend Pirates vs. Izegem Tribes: 26-0

Ja…vi noterer oss disse resultatene, men ellers er det ikke så mye mer vi kommenterer akkurat her 🙂 Derimot er det flere nasjoner vi har mer å si om nedenfor!

 

DANMARK

Sesongen er ennå ung i nabolandet vårt på andre siden av Skagerak, men det er allerede i stor grad klart hvilke lag som tilhører bunnen, midtsjiktet og hvilke som tilhører toppen:

 • Amager Demons vs. Aarhus Tigers: 19-27
 • Herlev Rebels vs. Søllerød Gold Diggers: 16-30
 • Aalborg 89ers vs. Triangle Razorbacks: 0-52

Det blir en lang sesong for det laget som er geografisk nærmest oss, nemlig Aalborg. Ellers ser vi at Amager Demons de siste årene har vokst inn i rollen som et ganske habilt lag som plasserer seg midt på tabellen i Nationalligaen, og som kanskje etterhvert kan være sluttspills-aktuelle. Aarhus? Tilbake i godt slag, men dette var ikke veldig overbevisende, det skal sies. Herlev Rebels er vel der de normalt er, mens SGD er hakket over det igjen, og da i sluttspillsbildet. Triangle er sammen med Copenhagen Towers de vi holder som favoritter til å ende opp i finalen i år.

 

IRLAND

North Kildare Reapers 13-12 over Craigavon Cowboys

Det gikk kun en kamp i Irland i helgen, og det var North Kildare Reapers mot Craigavon Cowboys. Der ble sluttresultatet 13-12 til fordel for Reapers! Begge touchdowns for North Kildare kom på pasninger fra QBen Luke Bailey. Dagens helt var imidlertid kicker Ryan Doherty, som i tillegg til å være mottaker på den ene touchdownen, også scorte PAT på et spark som dermed avgjorde kampen til hjemmelagets fordel!

 

ITALIA

Full runde i Italia, med følgende resultater:

 • Milano Rhinos vs. Bolzano Giants: 31-8
 • Parma Panthers vs. Torino Giaguari: 28-0
 • Ferrara Aquile vs. Ancona Dolphins: 20-25
 • Roma Grizzlies vs. Lazio Marines: 16-38
 • Napoli Briganti vs. Bologna Warriors: 0-33

Vi hadde ikke gjettet oss til at Rhinos skulle slå Giants, eller at det skulle bli så jevnt mellom Aquile og Dolphins. Ellers er dette omtrent som forventet resultatmessig, og ihvertfall som forventet med tanke på hvem som vant oppgjørene.

 

NORGE

Åsane Seahawks vs Frstad Kings 2015 - foto Øyvind Aasgård
Seahawks vs Kings. Foto: Øyvind Aasgard

Vi har kommet til 4.serierunde for seniorlagene, men samtidig 1.serierunde for U17. For de andre landene tar vi med resultatene fra toppligaen på senior-nivå. For Norges del tar vi med alt. Her har du helgens resultater:

 • NTNUI Nidaros Domers vs. Eidsvoll 1814s: 6-35
 • Åsane Seahawks vs. Fredrikstad Kings: 71-0
 • Kolbotn Hunters vs. Vålerenga Trolls 2: 33-46
 • Gjøvik Swans vs. Tromsø Trailblazers: 22-18
 • U17 Nidaros Domers vs. Tønsberg Raiders: 54-0
 • U17 Vålerenga Trolls vs. Kristiansand Gladiators: 50-22
 • U17 Åsane Seahawks vs. Eidsvoll 1814s: 16-39

Vi noterer oss først og fremst at Domers har greid å erstatte QB-talentet Johannes Moe på U17-laget. Dette lover godt for etterveksten i Trondheim!

Ellers er det slik at vi kommer tilbake til alle de norske kampene i ‘Etter runden’, som publiseres hver tirsdag kveld under den norske sesongen.

 

ROMANIA

To kamper i Draculas hjemland i helgen:

 • Bucharest Warriors vs. Mures Monsters: 53-0
 • Cluj Crusaders vs. Resita Locomotives: 42-0

Ingen overraskelser her, selv om Cluj ikke har noen spesielt bra sesong. Den rumenske ligaen er i praksis 3 divisjonsnivåer stappet inn i 1, da det ikke er så mange lag i landet. Omtrent som norsk 2.divisjon, med andre ord.

 

SERBIA

Pancevo Panthers serbisk liga

Det gikk tre kamper i den serbiske toppserien -Super Liga- denne helgen:

 • Sirmium Legionaries vs. Indija Indians: 16-26
 • Kragujevac Wild Boars vs. Novi Sad Dukes: 24-31
 • Cacak Angel Warriors vs. Pancevo Panthers: ?-?

Vi kjenner ikke resultatet fra den siste kampen ennå. Derimot holder det for oss å se at Dukes slår Wild Boars på bortebane. Det kan se ut som om Novi Sad er i ferd med å bli #2-laget i Serbia, etter at Kragujevac i lang tid har hatt den rollen bak Vukovi Beograd.

 

SLOVAKIA

Trnava Bulldogs - Kobie Hamm

Bonuspoeng til deg hvis du faktisk har sett noen hele kamper fra den slovakiske ligaen. Ved nærmere ettertanke har ikke undertegnede det. Det var noen muligheter i helgen hvis man hadde tatt flyet ned dit:

 • Nitra Knights vs. Bratislava Monarchs: 0-47
 • Cassovia Steelers vs. Zvolen Patriots: 0-37
 • Zilina Warriors vs. Trnava Bulldogs: 12-26

Interessant å merke seg at Bulldogs også spilte i den tsjekkiske ligaen to dager før. Det er noen lag i denne delen av Europa som har en tendens til å spille på tvers av landegrenser for å få bedre matching, men som samtidig spiller i hjemlig liga slik at de kan vinne det nasjonale mesterskapet også. Vi vil tro det krever en del av organisasjonene og antallet spillere for å få til en slik ordning!

 

SVEITS

To kamper gikk/skulle gå i den sveitsiske toppligaen, Nationalliga A:

 • Winterthur Warriors vs. Luzern Lions: 15-10
 • Basel Gladiators vs. Zurich Renegades: Utsatt grunnet dårlig vær

Vi sliter litt med å skjønne oss på Sveits i år. Det virker som at mange lag er i stand til å slå hverandre, og ingen lag er milevis foran de andre: Det er faktisk ingen ubeseirede lag i Nationalliga A lenger, etter at 6 serierunder er unnagjort. Det er et sunnhetstegn for ligaen som helhet, men hva sier det om toppen? Den er ihvertfall ikke slik den var for 2 år siden, det er vi sikre på. Men kanskje er det like greit? Spenning er det ihvertfall i Nationalliga A! Ja; når kampene ikke blir utsatt på grunn av dårlig vær, da.

 

SVERIGE

Carlstad Crusaders vs Uppsala 86ers 20150503 - Foto 86ers
Crusaders vs. 86ers. Foto: Uppsala 86ers

Vi skrev en lengre sak om toppligaen i Sverige -Superserien- før helgen. Den finner du her. Lørdag og søndag var det på tide å se hvordan det ser ut i praksis i 2015:

 • Limhamn Griffins vs. Västerås Roedeers: 27-9
 • STU Northside Bulls vs. Stockholm Mean Machines: 51-7
 • Carlstad Crusaders vs. Uppsala 86ers: 14-7

Resultatene er forsåvidt i tråd med plasseringene vi har tippet for året, men scoren indikerer noe litt annet. For det første slet Crusaders langt mer med 86ers enn forventet, og oppgjøret ble mye mer defensivt rettet enn vi kunne ha sett for oss på forhånd. For det andre: At Bulls slår SMM så kraftig er også noe overraskende. Typ 3-4 TDs mer enn forventet-overraskende.

Når det gjelder Griffins mot Roedeers, så ser Västerås sin QB svært spennende ut. På en ganske dårlig livestream sleit vi med å verifisere om vi så riktig, men for oss så det ut som om han også spilte DL mesteparten av kampen. Han var solid der også – kanskje mer der, men Roedeers skyter seg nok i foten ved å overforbruke en del av spillerne sine. Det var tydelig på nettopp QBen, som mot slutten av kampen til stadighet viste tegn på å være utkjørt, og i tillegg frustrert. Gi nå mannen en sjanse til å lykkes da!

 

TSJEKKIA

To kamper på CLAF og tsjekkias øverste nivå:

 • Trnava Bulldogs (Slovakia) vs. Prague Lions: 22-6
 • Prague Black Panthers vs. Brno Alligators: 34-12

Trnava har vi nevnt under informasjonen om Slovakia. Panthers spiller også i to ligaer; Østerrike sin toppdivisjon, og Tsjekkia sin. De er for tiden #3 i Østerrike, og som vanlig #1 i hjemlandet Tsjekkia.

 

TYSKLAND

Jawohl! Es geht los! Full rulle og masse underholdning i Deutschland i helgen. Noen av lagene spiller internasjonalt, så deres resultater finner du et annet sted i denne saken. Det var imidlertid flere som spilte i den hjemlige serien også. De resultatene er her:

 • Dresden Monarchs vs. Düsseldorf Panther: 70-0
 • Hamburg Huskies vs. Kiel Baltic Hurricanes: 13-32
 • Marburg Mercenaries vs. Rhein-Neckar Bandits: 7-14

Monarchs er et av lagene som kan ta mesterskapet når vi på høsten har kommet så langt. Vi røper ingen hemmelighet når vi sier at Düsseldorf ikke er i den kategorien. Kiel er potensielt også en mesterskapskandidat, men nykommer-laget Hamburg Huskies gjorde seg ikke bort i sin debut – det lover godt!

 

UKRAINA

Denne videoen er fra tidligere i år, men gir et godt innblikk i hvordan sporten vår ser ut når den spilles i Ukraina:

Det kan være komisk å høre dem snakke sitt eget språk for deretter å slenge inn uttrykk som «cheerleaders» og «curly fries» etc., men det kan jo være greit å huske på at sånn høres det ut for folk fra andre nasjoner når vi intervjues om det samme… 😉

Uansett – to kamper i det konfliktherjede landet i helgen:

 • Kiev Bandits vs. Vinnytsia Wolves: 58-14
 • Lviv Lions vs. Uzhgorod Loggers: ?? – ??

Pussig at Uzghorod har skiftet navn fra Lumberjacks til Loggers. Betyr ikke det noenlunde det samme? Det er noe litt kulere, barskere og mannlig over Lumberjacks, så vi forstår ikke helt det skiftet. Nuvel. Dessverre kjenner vi ikke resultatet fra den kampen, men noterer oss at Lviv omtaler dem som Lumberjacks fortsatt, og at de sutrer fordi Uzhgorod visstnok har et par amerikanere i tillegg til folk fra Ungarn som er hentet inn til laget. Ja, utlendinger er fæle folk – det ser ut til å være en generell betraktning i store deler av verda. Frem til man har dem på laget selv, da.

 

UNGARN

Kun en kamp i den ungarske ligaen denne helgen, og det var et rent Budapest-oppgjør. Vi snakker da om Budapest Wolves mot laget med det beste navnet noensinne; Budapest Cowbells. Selvsagt vinner kubjeller over ulver, og det hele endte 24-28 til bortelaget Cowbells.

 

ØSTERRIKE

Det gikk kun én kamp i det nasjonale seriespillet i Østerrike denne helgen. Da snakker vi altså toppnivå, og ikke nedover i divisjonene. Lagene som møtte hverandre var Danube Dragons og Graz Giants. Førstnevnte gikk seirende ut av den duellen, med 35-14. Graz har ikke et bra år, og har til gode å vinne en seriekamp så langt.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x