Etter runden: 6.serierunde 2015

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant.

6.SERIERUNDE, HELGEN 15-17.MAI 2015

 

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

 

Vålerenga Trolls vs Oslo Vikings

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 16.mai kl. 18:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 8 – Vikings 52
Scoren vi tippet i forkant: Trolls 07 – Vikings 24

Om kampen: Wow! Oslo Vikings tok virkelig kampen om Oslo på alvor. Skal ikke si at Vålerenga Trolls ikke gjorde det, men det var klasseforskjell på de to lagene på Jordal denne dagen. Forskjellen i talentet er ikke så stort, men der Vikings receiverne grep ballene, mistet Trolls receiverne ballene. Der Vikings sin defensive boks greide å sette press på Trolls sitt pasningsangrep, greide ikke Trolls i like stor grad det samme. Spesielt #2 Derek Mann var usedvanlig presis og klar til kamp. Selv på det eksplosive TD-løpet til #28 Andre Wang Engedahl gjør Mann en solid figur med å dra med seg en forsvarspiller ved å late som han beholder ballen. Men for et løp av Engedahl da!!

Selve kampforløpet begynte for Trolls som vi forventer, med raske pasninger ut til siden til de to ragende receiverne Thorp og Rønning ispedd enkelte løp opp midten. Men når Oslo Vikings stoppet løpene, var det bare pasningene igjen. Vikings viste seg tidlig å være bedre til å drive ballen, og satte inn første TD på en flott slant pasning til det vi tror er #84 Andreas Berghlin, og dette var eneste scoringen i 1.quarter. I 2.quarter var det #3 Lorenzo Proctor som løp inn andre TD, hvor han gjør store deler av jobben selv med å skli unna taklerne. Det er på dette kritiske punktet i kampen, med to touchdowns under, at Trolls må slå tilbake. Men i en situasjon det er litt vanskelig å se, kommer Oslo Vikings ned med en interception som setter Vikings umiddelbart tilbake i scoringsposisjon, noe de siden utnytter. Herfra og ut er det stort sett Vikings dominans og scorer påfølgende touchdowns fortløpende til det står 43-0 til pause. Vi skal spesielt nevne Oslo Vikings sine to defensive ends som stadig jakter ball og setter press på Trolls QB om ikke ballen umiddelbart går ut av pocket. I denne kampen ble det en avgjørende egenskap å ha. Etter pause er kampen litt mindre intens, med en TD til hvert lag.

Vi registrerer at Vålerenga Trolls sin #2 Atle Haaland spilte store deler av kampen som QB. Hva dette har å si for starter QB #7 Kasper Tveter vet vi ikke. Haaland kastet hvertfall en flott touchdown til WR #80 Petter Thorp for å unngå at Trolls forlot banen med smultring i protokollen. Det er ingen tvil om at Trolls har to av Norges beste Quarterbacker i stallen.

 

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #2 Derek Mann, QB Oslo Vikings. Svært presis på pasninger, korte som lange. God ro. Fordeler ballen fornuftig og i godt tempo.
  • 2 stjerner: #56 Thomas Holt Sundby og #99 Andrea Montibello, Defensive Ends Oslo Vikings. Stengte ned Trolls på dype pasningsforsøk.
  • 1 stjerne: #3 Lorenzo Proctor, RB Oslo Vikings. Selv om det var gjennom luften Oslo Vikings først og fremst var farlig, er Proctor er uromoment på bakken som er livsfarlig å slippe løs. Scorer også to TD’s.

Hva vi lærte om lagene: Oslo Vikings blir stadig sterkere utover sesongen. Defensivt har de vist de tendensene lenge, men når også offense finner roen, timingen og prestasjonene som på denne dagen begynner dette å bli et ganske komplett lag. Svært viktig for Derek Mann å ha roen rundt seg til å få fordelt ballen. Vålerenga Trolls sin beste sjanse var å forstyrre Mann før ballen ble fordelt, og det maktet de ikke. 16.mai kamper kan gi ekstra nerve, i denne kampen var det Oslo Vikings sine spillere som mestret det best. Vi er også litt overrasket over at Trolls secondary ikke evnet å stenge ned Vikings sine receivere bedre. Så klasseforskjell er det ikke mellom de to gruppene, men likevel fant Vikings sine receivere stadig åpninger. Og til slutt trekker vi fram at Oslo Vikings nå har langt flere strenger å spille på enn bare Mike Bergey. Faktisk blir Bergey i denne kampen «en i laget» fremfor den store individuelle importspilleren. Det indikerer styrke i Oslo laget.

 

Vålerenga Trolls vs Oslo Vikings - press på QB - foto Max Emanuelson
Foto: Max Emanuelson

Rundens MVP offense: #3 Derek Mann, QB Oslo Vikings.

Rundens MVP defense:  Delt mellom #56 Thomas Holt Sundby og #99 Andrea Montibello, Oslo Vikings. Skapte press på QB om han holdt ballen lengre enn 2.5 sekunder.

Rundens «se opp for» spiller (ikke-import):  #84 Andreas Berghlin, WR Oslo Vikings. Den høyreiste receiveren fortsetter trenden med viktige TD’s for Vikings. Setter den viktige første-TD’en på mesterlig vis og har noen gode, kritiske mottak nedover banen. Spennende receiver å følge fremover, tydelig god kjemi med QB Derek Mann.

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Intervju med travis

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Olavs Menn
Hvor og når:
 Fredag 15.mai kl. 18:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Score: Kings 0 – Olavs Menn 67
Score vi tippet i forkant: Kings 12 – Olavs Menn 28

Om kampen: Fra start til slutt virker det ikke som om det var noe særlig til spørsmål her; Olavs Menn gjorde kort prosess med et Kings-lag som virker tafatt akkurat nå. Vi hadde sett for oss en ganske klar seier til bortelaget, men ikke noe i nærheten av en slik utklassing. Skader og fravær er noe alle lag må kjempe seg gjennom i løpet av en sesong, og det kan se ut som om kongene sitt mannskap er i en situasjon hvor de må slite seg forbi slikt. Etter 4 strake uker med kamper mot tildels tøff motstand, tipper vi at Fredrikstad setter pris på et opphold før siste kamp – hjemme mot Drammen.

Hva vi lærte om lagene: Som allerede nevnt har Fredrikstad Kings vært igjennom et kampprogram som har vært tøft for dem. Allikevel; med en stor stall på første hjemmekamp er det ingen årsak til en så dramatisk reduksjon i antall allerede påfølgende uke – bortekamp eller ei. Dette blir en del av det Kings må jobbe med frem mot 2016; en mer stabil og godt trent tropp som takler både lange borte-turer og skader. De er ikke første laget, og helt sikkert ikke siste, som erfarer at når noen faller fra, så må andre ta steget opp. Da må de også være trent deretter. Ikke alltid det går å være forberedt i alle tilfeller, men det er faktisk mye man kan gjøre noe med.

Olavs Menn har tydeligvis våknet, om enn kanskje akkurat for seint om vi kikker på gjenstående kamper og sluttspills-muligheter. Hjemmekampen mot Bergen Storm 27.juni vil kunne bli et svært sentralt oppgjør for sarpingene sin del, spesielt med tanke på hvilke muligheter de har når det gjelder posisjon i ligasystemet i 2016.

 

Video ovenfor fra Bergen Student-TV: Deres sak finner du her.

Hvem: Bergen Storm vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Fredag 15.mai kl. 19:00, Varden kunstgress (Bergen)
Score: Storm 0 – Seahawks 19
Score vi tippet i forkant: Storm 20 – Seahawks 33

Om kampen: Storm åpnet sterkt med to gode løp, men så ble det i overkant spenstig med et trick-spill som kanskje viser at man ikke helt trodde at det gikk an å vinne basert på lagets fremste styrker alene. Det endte med interception, og Åsane viser på påfølgende drive at de er en lagmaskin som kan drive ballen langt bedre enn de fleste andre i 2.divisjon – som ofte er avhengige av ett og annet stort spill for at ballen skal gå fra den ene banehalvdelen til den andre og videre inn i målsonen. Etterhvert blir det også touchdowns ut av det hele. Også Åsane har et og annet trick-spill på lager; vi så f.eks. en hook & ladder og en WR-pass underveis, men de dukker opp når angrepsspillet først er godt etablert. QB Daniel Peter er det ingen som helt har løst hvordan man skal håndtere, selv om Åsane på ingen måte skjuler hans løpe-egenskaper vekk. Vi venter fortsatt på første lag som lykkes med å ta skikkelig høyde for at det går an å møte RBs som blokker foran en løpende QB.

Ellers er oppgjøret ganske jevnt, og scoringsmessig er forskjellen på de to lagene omtrent som forventet. Det blir derimot langt færre scoringer enn vi så for oss, og Storm kommer aldri inn i det forgjettede land – endzone.

Hva vi lærte om lagene: Åsane er et lag som tydeligvis blir coachet svært bra. Det synes både på blokking og spillvalg opp mot spillermateriale, og selvsagt også på utførelse av flere av spillets elementer. Bergen Storm har, som vi var inne på i ‘Før runden‘ en rekke gode individuelle spillere (noe som forøvrig ikke utelukker at også Seahawks har noen gode enkeltspillere), men får ikke helt matchet Åsane som lag i denne kampen, eller i årets sesong så langt.

Forskjellen på de to lagene var ikke enorm. Det var imidlertid det lille ekstra i samspillet som gjør et stort utslag i hvordan man greier å sette sammen spill til drives, og vi synes å ane konturene av et Seahawks som vet hvor de har hverandre i større grad enn noe annet lag i 2.divisjon.

 

Drammen Warriors 20150516
Foto: Drammen Warriors

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Lørdag 16.mai kl. 15:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Starfighters 0 – Warriors 33
Score vi tippet i forkant: Starfighters 14 – Warriors 20

Om kampen: Dette ble omtrent den scoren vi forventet, men alt til ett lag istedenfor jevnere fordelt til begge. Drammen fikk trykket litt på ketsjup-flaska, og dermed ble det over dobbelt så mye poeng på måltavla for deres del som i forrige kamp. Faktisk ble det nesten dobbelt så mye som i de 3 foregående kampene deres tilsammen. Starfighters maktet ikke å komme seg på scoreboarden denne gang, noe som sikkert er skuffende for et lag som virket å ha et håp om å vinne 2.divisjon. Nå er de 1-1, og med Bergen Storm og Åsane Seahawks de kommende ukene, før de avslutter med Olavs Menn 14.juni.

Hva vi lærte om lagene: Starfighters slo Fredrikstad såvidt det var i sesongåpningen, men det har etterhvert blitt klart at det ikke var den største målestokken. Nå kunne man jo sett for seg at Kings har falt ganske kraftig sammen fra første kamp – noe som ikke er en urimelig tolkning om man ser et par-tre kampfilmer av dem. Derfor var det en viss usikkerhet knyttet til Lillestrøm sitt andre oppgjør i årets serie.

Med et så tydelig resultat virker det imidlertid som om en nivåforskjell er avdekket, hvor lag som Kings, Starfighters, Trailblazers og Swans har et stykke opp til lag som f.eks. Tønsberg Raiders og Olavs Menn. Drammen plasserer seg rett over det igjen, og egentlig på samme nivå som nettopp lag som Raiders og Olavs Menn, med Kolbotn et lite hakk over det igjen. Deretter er det nok et gap, om vi skal tolke utviklingen de siste par serierundene. Drammen har uansett en mulighet til å følge med når det skal kjempes om en plass i neste års 1.divisjon, og det er ikke helt usannsynlig at de er på vei dit.

 

U17
v/JM Henriksen

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Oslo Vikings
Hvor og når:
 Lørdag 16.mai kl. 12:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Starfighters 6 – Vikings 20

Om kampen: I motsetning til en rekke av seniorkampene, ble dette ganske jevnt. Bortelaget tar allikevel en seier med 2 touchdowns margin; det er bare at vi er vant til å se såpass mange ujevne resultater at dette virker blodjevnt for oss!

Hva vi lærte om lagene: Nok et Starfighters-oppgjør det var knyttet en god del spenning til! Lillestrøm har vært et habilt lag på dette nivået en stund nå, og dette var deres seriestart. For Oslo Vikings, som kom av et sjokktap mot Nidaros Domers, var det helt sikkert viktig å få bekreftelse på at man er konkurransedyktige. I så måte var dette en god dag for Oslo Vikings, mens Lillestrøm Starfighters nå får testet seg mot en ganske jevngodt lag med Vikings når de til helgen tar i mot nettopp Nidaros Domers på Vigernesjordet.

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. BVH Gators
Hvor og når:
 Lørdag 16.mai kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Score: 1814s 46 – Gators 12

Om kampen: Eidsvoll har hjemmekamp, og foran publikum på Bøn blir det en klar seier for de lokale guttene. Bærums-laget Gators scorer 2 ganger, men det hjelper ikke så mye når man slipper inn hele 46.

Hva vi lærte om lagene: 1814s har fått en virkelig god start for U17-laget, og nå ser vi i spenning frem mot kampen deres hjemme mot Vålerenga Trolls 24.mai. Det er ikke lenge til…

BVH taper klart, men scorer. Om vi ser på resultatene så langt, så kan det også bli en spennende kamp for Gators når de tar i mot Kristiansand Gladiators på Gommerudbanen 31.mai.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x