Etter runden: 9. serierunde

I ‘Etter runden’ oppsummerer vi den norske serierunden og helgen som nettopp er forbi, ser på resultatene, og ikke minst sammenligner med hva vi trodde i forkant.

9.SERIERUNDE, HELGEN 6-7.JUNI 2015

 

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

 

Lura Bulls vs Oslo Vikings

Hvem:  Lura Bulls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 6. juni kl. 14:00, Lura Stadion (Eidsvoll)
Score: Bulls 07 – Vikings 20
Scoren vi tippet i forkant: Bulls 13 – Vikings 7

Om kampen: Kampen utartet seg stort sett slik vi så for oss. To sterke defense kom inn i kampen og begynnelsen av kampen var ingenting annet enn et ganske stort gjesp. Begge lag spilte konservative med løp langs bakken, og to godt forberedte defense stoppet det som kom. I løpet av de syv første seriene fikk vi seks punts og en bommet field goal fra Oslo Vikings. Det var først på åttende serien at Oslo Vikings kom i god posisjon på grunn av feil fra Bulls, at QB #2 Derek Mann så single coverage på #25 Mike Bergey og la en fin 40 yards pasning i hendene på amerikaneren, og 7-0. Etter dette våknet Lura Bulls sitt angrep litt til. Anført av QB #9 Harry Peoples kopierte Bulls Vikings sin TD da amerikaneren fant WR Erlend Derås og sikret at det sto 7-7 til pause. Etter pause var det Oslo vikings som virket anførende. Vikings turde å bli mer aggressiv gjennom luften, og strakk dermed ut Bulls sitt defense. Dette skapte også mer rom på bakken for #3 Lorenzo Proctor som begynner å få veteranpreg i måten han leser og skaper yards der åpninger er. Men Vikings må visst havne i 3. forsøk og langt for å score, også den andre TDén var fra Mann til Bergey. med 14-7 ledelse hadde Oslo Vikings et lite overtak i kampen, men da Bulls tullet det til med å gi ballen tilbake til Oslo Vikings i god posisjon på påfølgende Kick-off, og Oslo Vikings traff på et tilsynelatende broken play med pasning fra Mann til Bergey, var Oslo Vikings på svært kort tid oppe i 20-7. Herfra og ut var det Lura Bulls som ville mest hvor de satte opp posisjon godt inne på Oslo Vikings sin banehalvdel. Men ballen ville ikke inn til tross for droppete pasninger i endzone eller endzone catcher out of bounds. Oslo Vikings ville virkelig ha denne seieren, og fikk den.

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #25 Mike Bergey, LB/WR Oslo Vikings. Catcher alt som kommer innen rekkevidde, topper det med 3 TD’s. Som vanlig svært sentral på defense og hindrer flere gjennombruddsløp for Bulls.
  • 2 stjerner: #2 Derek Mann, QB Oslo Vikings. Får tid på seg og da er han farlig. Kaster tre TD’s mot en interception og har høy completion rate. Løper faktisk også for omtrent 20 yards.
  • 1 stjerne: #3 Enrique Williams, LB Lura Bulls. Limer sammen forsvaret til Bulls og stort sett involvert i det som skjer mellom numrene på banen, og en viktig faktor for at Vikings måtte gjennom luften for å score poeng.

Hva vi lærte om lagene: Oslo Vikings var best forberedt og evnet å stoppe det eksplosive Bulls angrepet. Motsatt vei greide ikke Bulls å sette Derek Mann under press. Da ble det som vi sa før runden med Oslo Vikings seier. Mike Bergey seiler opp som en svært sentral og viktig spiller for Oslo Vikings i innspurten. Lura Bulls ble kanskje litt avkledd i denne kampen og greide ikke reise seg igjen slik de gjorde mot Eidsvoll 1814’s. Men nå skal det sies at også i denne kampen var det marginer som avgjorde, for Vikings traff på noen heldige spill som satte poengene på tavlen, der Bulls ikke greide det samme… likevel, skal Bulls være #1 i landet må de greie å dominere Oslo Vikings på hjemmebane.

 

Posted by Thor Pate on Sunday, June 7, 2015

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 7.juni kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 11 – 1814s 35
Scoren vi tippet i forkant: Trolls 3 – 1814s 24

Om kampen: En underholdende kamp mellom to jevngode lag. Det vil si, målt i forhold til banespill var de ganske så jevngode. Vi spekulerte før kampen om hvem som kom til å spille QB for Trolls, men det var kjekt å se at #2 Atle Haaland var tilbake. På motsatt side forventet vi å se #41 Riley Bowen, noe vi fikk rett i. Eidsvoll 1814’s begynte kampen best med noen solide løp som drev ballen og cap’et den første serien med et touchdown løp fra #5 Aaron Harris, det første av fire for dagen. Trolls på sin side responderte, noe overraskende, med å være like løptunge, noe som ikke var like vellykket og fra egen 40. yardlinje gikk de 4 og ut for turnover on downs. Et gutsy kall som så ut til å slå i mot Trolls, mens Trolls defense viste i denne kampen at de var på høyde med Eidsvollingene, og tvang Eidsvoll til å punte fra Trolls 30’ende yardlinje(!), der de fleste gjerne ville tenkt at dette var et 4.forsøksområde. Men Eidsvoll sin kamplan var tydelig: sett Trolls i dårligst mulig baneposisjon. Hjemmelaget viste likevel kvaliteter ved å drive ballen nedover banen, spesielt vellykket gjennom luften de få gangene de prøvde, før Eidsvoll overtok ballen godt inne på egen banehalvdel og scoret med et 70 yard løp fra nevnte Harris. Slik fortsatte egentlig kampen: Trolls fikk løpeangrepet sitt litt bedre til å fungere med option spill, hvor Trolls RB #15 Kristoffer Løken fikk vist sitt talent med ballen i hendene, men hvor Atle Haaland fikk solid med juling av et aggressivt Eidsvoll defense ledet an av LB #41 Riley Bowen. Eidsvoll sin defensive linje viste spreke takter med å stoppe løp og tvinge Haaland ut av pocket. Spesielt #99 Leo Kraft og#92 Jørgen Alnæs gav Trolls sin offensive linje mer enn en håndfull og var sentral i at Trolls måtte gi opp hele fire Turnovers on Down i denne kampen. Det virket som Trolls hadde litt for liten tiltro til eget pasningsangrep, og synd var det for det var gjennom luften de var definitivt farligst. Ballen vekslet mottakere hyppig, og spesielt #81 Peder Stave sto frem i denne kampen med flere flotte mottak, deriblant hjemmelagets eneste touchdown, i tillegg til et field goal i begynnelsen av kampen. Trolls ble naturlig nok tvunget mer i luften utover kampen, hvor Eidsvolls #21 Brian Moro greide å gjøre det han gjør best, nemlig å sniffe hvor ballen kommer, snappe den ut av luften, og returnere den til touchdown – tvers over hele banen [se video ovenfor, red.anm.]. Eidsvoll på sin side viste at de mestret special teams delen svært bra med å sette Trolls i dårlig baneposisjon samt blokkere en punt, og være konservativ og smart i playcallingen med å stole på det trauste løpespillet sitt (med unntak av at de prøvde seg på tre counter løp hvor samtlige endte opp med ballen på bakken) hvor spillet bare enkeltvis ble supplert med pasningsforsøk. Men da fungerte det stort sett også. Konsekvensen ble til slutt at Aaron Harris greide å bryte gjennom og score. Akkurat den oppskriften fungerte ganske så bra for bortelaget.

 

Spillerbørs:

  • 3 stjerner: #5 Aaron Harris, RB Eidsvoll 1814’s. 4 TD’s i kampen sier sitt..
  • 2 stjerner: #41 Riley Bowen, LB/QB Eidsvoll 1814’s. I tillegg til å ta på seg den viktige QB jobben i Eivind Brekke sitt skadefravær, gjorde han en uvurderlig aggressiv innsats innledningsvis i kampen som linebacker.
  • 1 stjerne: #81 WR Peder Stave, flere viktige mottak i akutte situasjoner, spesielt touchdown mottaket.

Hva vi lærte om lagene: For det første lærte vi at disse to lagene er veldig nærmt hverandre i kvalitet av det vi ser på banespillet. Begge lag driver ball omtrent like bra offensivt mens vi sitter med en følelse av at Trolls kunne vært langt mer effektive om de hadde stolt enda mer på pasningsangrepet. Eidsvoll på sin side har også et uforløst potensiale i å utnytte Aaron Harris enda mer enn de gjorde i denne kampen. For Eidsvoll visste at de hadde en playmaker i amerikaneren, og det blir fort et spørsmål om statistikk hvor mange ganger du må gi ham ballen før han scorer touchdown. Videre var det stor forskjell i special teams spillet mellom disse to lagene. Eidsvoll maktet å sette Trolls i langt dårligere baneposisjon enn omvendt, og blokket i tillegg en punt. Og for det tredje greide Eidsvoll stort sett å konvertere «moneydowns» (3. og 4. forsøk) til nye 4 forsøk, der Trolls hadde hele 4 turnovers on downs. Disse tre faktorene (RB playmaker, special teams og konvertere nøkkelforsøk) var den store forskjellen på lagene.

 

Vikings #28 André Wang Engedahl
1814s’ #41 Riley Bowen. Foto: Line Helen Østgaard

Rundens MVP offense: #5 Aaron Harris, RB Eidsvoll 1814’s. 4 TD og utgjør litt flåsete sagt forskjellen mellom Eidsvoll og Trolls offense i kampen.

Rundens MVP defense: #41 Riley Bowen, LB Eidsvoll 1814’s. Er stort sett overalt og gjør viktige stopp.

Rundens «se opp for» spiller (ikke-import): #99 Leo Kraft, defensiv linje Eidsvoll 1814’s. Gjør spesielt ett spill som er lett å se på film, der han blåser vekk blokken fra Trolls offense tackle, og stuper inn i taklingen som skaper turnover on downs til fordel Eidsvoll. Stadig involvert i å jakte Trolls QB. Hamargutten har ett år bak seg fra Texas High School fotball, rager nesten to meter høyt med tilsynelatende pur muskelmasse. Dette blir en spennende spiller å følge!

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Fredrikstad Kings og Drammen Warriors 2015 - foto Frstad FB-side
Foto: Fredrikstad Kings sin facebook-side

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Vålerenga Trolls 2
Hvor og når:
 Lørdag 6.juni kl. 14:00, Gymnasbane 7 (Haugesund)
Score: Hurricanes 33 – Trolls 2.lag 14
Score vi tippet i forkant: Hurricanes 34 – Trolls 2.lag 28

Om kampen: To skadeskutte lag møtte hverandre i sterk vind. Trolls sitt 2.lag kom med en redusert tropp, og møtte et hjemmelag uten de to mest sentrale erfarne spillerne. Mangelen av QB Austreim fikk Hurricanes til å fokusere betydelig mer på løpespillet, og en rekke ballbærere fikk prøve seg – flere av dem med stor suksess. Trolls sitt angrepsspill lyktes mer gjennom lufta, men også mer tidvis enn vertene. I forsvar gjorde gjestene en god jobb med å demme opp, men det holdt ikke, og Haugesund vant til slutt relativt komfortabelt. Vi skal legge til at Trolls 2 ikke var så langt unna en redusering helt på tampen, men ble stoppet i redzone.

Hva vi lærte om lagene: Haugesund uten Kristian Austreim på QB (han spilte riktignok 10-15 spill i løpet av kampen, hvorav rundt 10 som QB i 1.halvdel. Det var en begrenset utgave av ham også på de spillene) er et langt mer ensidig angrep, hvor pasningsspillet er nedprioritert. Derimot har Hurricanes en rekke spillere å spre ballen på, og som kan gjøre gode ting med den i hendene. Det fikk de vist mot Trolls 2. I forsvar er det også flere som står opp og tar ansvar, selv om pasningsforsvaret har tydelige svakheter. I det hele tatt; om en motspiller får luft rundt seg, så sliter Hurricanes en del med å gjøre taklinger. Trolls 2 hadde klare mangler kontra det vi har sett tidligere i sesongen, men gjorde en overraskende god figur allikevel. Ledet av QB Martin Bratteli viste de også at de kan kaste ballen, og tok flere av mulighetene Haugesund ga dem. I forsvarsspillet ble det litt for tynt i rekkene, og mangelen på solide taklere og spillere som følger på når noen først har fatt i ballbærer – den var merkbar. Det er fordeler og ulemper med å ha et 2.lag, og vi tipper Trolls-organisasjonen har hatt en del utfordringer for å få stablet et habilt 2.lag på beina når 1.laget egentlig kunne trengt dem alle sammen nå et godt stykke ut i sesongen. De mestret det allikevel nok en gang, og selv om det ble tap, så gjorde bortelaget seg på ingen måte bort.

 

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når:
 Lørdag 6.juni kl. 15:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 63 – Starfighters 0
Score vi tippet i forkant: Seahawks 56 – Starfighters 0

Om kampen: Som forventet ble ikke dette rundens jevneste oppgjør. Lillestrøm tok turen over fjellet og møtte umiddelbart motstand som de ikke helt kunne matche. Det gjaldt også i oppstilling, hvor man nok med fordel kunne gjort noen justeringer i forsvar tidlig. Det virket også tydelig at det var en del spillere som var i posisjoner de ikke helt er vant til. Samtidig: Starfighters fikk faktisk til en del i pasningsspillet! Det skal de ta med seg, og det bør nok Seahawks også. De gangene QB fikk tid, så var det ikke sjelden at pasningene gikk der de burde. Hos Åsane var dette en grei dag på jobben, og det virker som om de fikk rullert en del av stallen og – noe som naturligvis er hensiktsmessig i kamper hvor man har god kontroll allerede tidlig.

Hva vi lærte om lagene: «They are who we thought they were!» sa Dennis Green en gang i tiden. Vi kan stjele de ordene og fint bruke de ved denne anledningen, da det er tilfellet for både Åsane Seahawks og Lillestrøm Starfighters. For Åsane er det nå sluttspillet som står for døren; for Lillestrøm venter Olavs Menn i Sarpsborg. Akkurat det kan være en fin anledning til å overraske og avslutte sesongen med et høydepunkt. Det er faktisk slik at Starfighters med seier i den kampen kan kvalifisere seg til sluttspill – litt avhengig av hvordan det går for Olavs Menn mot Bergen Storm påfølgende uke.

 

 

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 7.juni kl. 14:00, Stakkevollan Kunstgress (Nordens Paris)
Score: Trailblazers 9 – Raiders 36
Score vi tippet i forkant: Trailblazers 24 – Raiders 36

Om kampen: Midnattsol til tross; Raiders hadde tydeligvis sovet godt nok til å ha overskudd i denne kampen, og tok tidlig ledelsen. De var vel egentlig aldri truet, selv om også Tromsø kom seg på måltavla etterhvert. Tønsberg scoret akkurat like mange poeng som vi gjettet oss til på forhånd, men slapp inn langt færre.

Hva vi lærte om lagene: Siste seriekamp for begge lag, og det endte som alle andre Tromsø-kamper i år med seier til det andre laget. Allikevel; et lag fra Nord-Norge har fullført en sesong i seriespill for første gang. Ikke bare det; de har scoret poeng i samtlige kamper, og de har til tider holdt det jevnt mot mer erfarne motstandere. Rapportene vi har fått, indikerer at de også har blitt sterkere utover sesongen, og det lover godt for 2016!

Tønsberg er klare for sluttspill, og med 3 seiere og 2 tap kom de hakket bedre ut av grunnspillet enn forventet. Det skal bli spennende å se hva de kan gjøre i sluttspillet. En ting er ihvertfall helt sikkert; dette er et mye farligere Raiders-lag enn det som har vært normen siden laget startet opp. Bra!

 

 

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Drammen Warriors
Hvor og når: Søndag 7.juni kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Score: Kings 0 – Warriors 41
Score vi tippet i forkant: Kings 6 – Warriors 38

Om kampen: I vindfulle forhold ble det bortelaget som kom best i gang, og det tok ikke veldig lang tid før Drammen hadde tatt ledelsen. Den beholdt de ut hele kampen. Kings kom aldri på måltavla, men holdt dette hakket jevnere enn en del av kampene deres i år.

Hva vi lærte om lagene: Dette var siste seriekamp for Fredrikstad, som har hatt en tøff sesong, med både dårlige resultater og en del frafall til kamper. Vi kjenner ikke detaljene rundt det sistnevnte, men noterer oss at de aldri igjen hadde et tilsvarende antall spillere på kampdag som det de hadde i sin første kamp for året. Vi har imidlertid tatt med et bilde lenger oppe i artikkelen som vi synes illustrerer at Kings ikke mister motet av den grunn, og så håper vi at de er på plass når det er kickoff i 2.divisjon i april 2016!

Drammen endte med 3 seiere og 2 tap i årets grunnspill, og er nå klare for sluttspillet. Det finnes en god mulighet at det er erkerival Tønsberg Raiders de møter der, og det er i tilfelle et oppgjør vi gleder oss til å følge når den tid kommer!

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

MaxEmanuelson_AX_0386
Foto: Max Emanuelson

 

Hvem: Nidaros Domers vs. Olavs Menn
Hvor og når:
 Lørdag 6.juni kl. 12:00, Dødens dal (Trondheim)
Score: Domers 30 – Olavs Menn 0

Om kampen: Bortelaget greide ikke å stille lag, og kampen ble dermed vunnet 30-0 på walk-over for hjemmelaget.

Hva vi lærte om lagene: Trist for Domers å ikke få 4 kamper i et seriespill som allerede er svært begrenset, og trist for Olavs Menn å ikke ha nok spillere til å takle en bortetur til Trondheim.

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når:
 Lørdag 6.juni kl. 12:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 0 – Trolls 36

Om kampen: Bortelaget tok ledelsen tidlig, og holdt den ut kampen. Det var riktignok ikke direkte ujevnt – f.eks. stod det 0-13 til pause. Hjemmelaget fant aldri målsonen, og utover i andre halvdel av kampen gjorde Trolls det en del ganger til, og dermed ender vi opp med et sluttresultat som viser tydelig hvem som maktet å omsette sjanser i poeng.

Hva vi lærte om lagene: Trolls var et klart bedre lag enn vertene Seahawks, og viste at det er nivåforskjell fra det vi antar er midtsjiktet på U17 og opp til det som er nært toppsjiktet. Vi synes allikevel det skal bemerkes at Åsane har tatt et steg videre fra fjoråret – de er på rett vei.

 

 

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x