Før draften- AFC North

Vi fortsetter å se på lagenes transaksjoner i offseason, og gir ett overblikk over hva som er behovene foran årets draft. Turen er nå kommet til en etterhvert meget sterk AFC North.

 

NFLDraft2016

 

Baltimore Ravens

Valg:1-6, 2-36, 3-70, 4-104,4-130, 4-132, 4-134,6-182, 6-209.

Behov:CB, WR, OLB, OL.

 

Ravens drafter i år sjeldent høyt, mye grunnet Flaccos skade, og en ellers enorm skadeliste. De har riktignok vært aggressive i free agency og hentet flere kvalitetsspillere, men det er fortsatt behov for ungt, friskt talentfullt blod. Navn som S Eric Weddle (Chargers), TE Ben Watson (Saints) og WR Mike Wallace har ankommet. Fjorårets rookie WR Breshad Perriman er tilbake etter langtidsskade, men de har mistet G Kelechi Osemele til Raiders for enorme summer.

Secondary manglet både dybde og talent ifjor, men har fått inn meget gode Weddle fra Chargers. Det er imidlertid fortsatt stort behov for cornerbacks, pass rush, og ikke minst receiver, hvor mye er usikkert til tross for at gamle Steve Smith tar et nytt år.

Ravens er notoriske for å velge etter beste tilgjengelige spiller i første runde, og har i de fleste mock drafts inkludert min egen blitt lenket til DE Deforest Buckner fra Oregon. Defensiv linje er en posisjon man ikke kan ha nok dybde på, og undertegnede støtter dette. Skulle derimot en av OT Laremy Tunsil, CB/S Jalen Ramsey eller DE Joey Bosa falle er det ikke umulig en av disse blir foretrukket.

 

Pittsburgh Steelers

Valg: 1-25, 2-58, 3-89, 4-123, 6-220, 7-229, 7-246.

Behov: CB, S, OLB, ILB.

 

Det har skjedd mye hos Steelers siden sesongen tok slutt. Blant annet har den gode og trofaste TE Heath Miller lagt opp, CB Cortez Allen har blitt frigitt, og WR Martavis Bryant har blitt suspendert for hele sesongen. I tillegg ble det slitt veldig mye skader bakerst i forsvaret.

Steelers har heldigvis klart å beholde en del av sine viktigste free agents, som OT Ryan Harris, CB William Gay og G Ramon Foster. I tillegg har gode TE Ladarius Green (Chargers) kommet for å å bli førstevalg etter mange år som andrevalg bak Antonio Gates.

CB er helt klart viktigste prioritet for Steelers i denne draften. Navn som Mackensie Alexander fra Clemson, Eli Apple fra Ohio State og William Jackson III blir jevnlig mocket til de gule og svarte. Med såpass store behov kan ikke undertegnede se at det blir valgt en annen posisjon i første runde, men man vet aldri hvem som kan falle i en draft.

Hvor går den raske mannen?
Hvor går den raske mannen?

Cleveland Browns

Valg: 1-8, 2-32, 3-65, 3-77, 4-99, 4-100, 4-138, 5-141, 5-172,5-173, 6-176, 7-223.

Behov: WR, OLB, QB, DE, OL.

 

Hvor skal man begynne her? Browns var smarte og kvittet seg med Johnny Manziel. Det blir spennende å se hva nye head coach Hue Jackson gjør med QB-posisjonen, og om han tror Robert Griffin er løsningen. Det at de tradet seg ut av topp 2 tyder hvertfall på at de ikke var solgt på Wentz eller Goff.

Mange gode spillere har forlatt Browns denne vinteren. Rutinerte spillere som S Donte Whitner, LB Karlos Dansby, DT Randy Starks, OT Mitchell Schartz, WR Travis Benjamin og S Tashaun Gipson har alle forlatt laget. Det hjelper litt at S Rahim Moore (Texans har kommet), men behovene er fortsatt mange.

Browns hadde tidligere valg #2 i draften, men har nå #8 og fikk blant annet ett valg i tredje runde, og ett i første runde neste år for å gå ned. Tidligere sa alle mock drafts at det var QB som skulle bli tatt, mens det nå varierer svært mye. Både OT Jack Conklin fra Michigan State, RB Ezekiel Elliot, LB Myles Jack fra UCLA og DE Joey Bosa blir nevnt. Da Browns har såpass mange hull, og har to valg blant de 32 første, er det å velge beste tilgjengelig spiller fornuftig, uavhengig av posisjon. Senere i draften har dog Browns et ekstremt behov for wide receiver.

Cincinnatti Bengals

Valg: 1-24, 2-55, 3-87, 4-122, 5-161, 6-199, 7-245.

Behov: WR, DT, DE, S.

 

Velkjent sesong for Bengals i 2015. De var gode i regular season, men røk i første runde i playoff. Siden den gang så har de mistet WR nr 2 og 3, Marvin Jones og Mohamed Sanu i tillegg til S Reggie Nelson. Ellers var det viktig å beholde S George Iloka. Å erstatte to såpass gode startende safeties er tilnærmet umulig. I tillegg ble CB Adam Jones beholdt, hvilket var viktig, da Bengals ikke har flust av kvalitet her. WR Brandon LaFell (Patriots) har ankommet, men det er likevel stort behov for spillere som kan hjelpe Andy Dalton på utsiden.

De fleste mock drafts har en WR til Bengals på #24, men det er mye variasjon i navn. Vår egen mock, samt en hel del andre har Josh Doctson fra TCU til Bengals. Ellers ser man også både tidligere konsensus WR nummer 1 Laquon Treadwell fra Ole Miss, Will Fuller fra Notre Dame eller Corey Coleman fra Baylor her. Undertegnede tror Treadwell forsvinner før #24, men er av den oppfatningen at Doctson ville vært et bra og solid valg. Han er muligens draften beste til å vinne kamp om ballen i luften, og har meget bra hender. Fuller og Coleman har fart, men det er spørsmålstegn ved både hender og hvordan de løper rutene sine. Da draften er meget dyp på defensive tackle tror jeg dette blir valgt senere, men det er ikke umulig at det blir tatt DT på rekke og rad før Bengals velger, som kan endre bildet og prioriteringene.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x