Før draften – NFC North

«Før draften»-serien fortsetter! I dag ser vi på behovene til lagene i NFC North: Minnesota Vikings, Green Bay Packers, Detroit Lions og Chicago Bears.

NFLDraft2016

Minnesota Vikings

Valg: 1-23, 2-54, 3-86, 4-121, 5-160, 6-180, 7-240, 7-244

Behov: WR, S, LB.

Vikings vant divisjonen i fjor, og var bare et mislykket spark fra Blair Walsh unna å slå ut Seahawks i første sluttspillkamp. Nå skal de forsterke spillerstallen for å kunne ta steget helt opp blant de beste lagene i NFL.

Den første posisjonen som åpenbart må forsterkes er wide receiver. I 2015 var rookie-receiveren Stefon Diggs deres mest produktive receiver med bare 52 mottak og 720 yards. Dersom spillere som Laquon Treadwell, Corey Coleman eller Will Fuller er tilgjengelige når Vikings skal velge som nummer 23, forventer jeg at de velger en WR for å gi Teddy Bridgewater noen flere strenger å spille på.

Vikings spilte bra forsvar i fjor, men de trenger likevel å forsterke seg på safety- og linebacker-posisjonene. I vår mock draft har Jesper Hagen spådd at de kommer til å velge safety Von Bell i første runde. Det virker sannsynlig dersom de mest lovende receiverne allerede har blitt snappet opp av andre lag.

 

Green Bay Packers

Valg: 1-27, 2-57, 3-88, 4-125, 4-131, 4-137, 5-163, 6-200, 7-248

Behov: DT, LB.

Green Bay Packers startet forrige sesong forrykende, men etter 6 strake seire gikk de på en skikkelig formsvikt. Det endte med at de for første gang siden 2010 ikke vant NFC North. De kom seg likevel til sluttspillet, hvor de røk ut i Divisional-runden etter en thriller av en kamp mot Arizona Cardinals.

Packers vil sannsynligvis prioritere forsvaret sitt i årets draft, selv om også angrepet presterte under pari i fjor. Selv om de allerede har Julius Peppers og Clay Matthews på laget, trenger de store forsterkninger på linebackerposisjonen – både på innsiden (ILB) og utsiden (OLB). College-spillere som Kamalei Correa, Noah Spence og Reggie Ragland har blitt nevnt som mulige kandidater for Packers i første runde

De trenger også en DT etter at B.J. Raji la opp i forrige måned. Vår mock draft har spådd at Packers’ første seleksjon vil være Andrew Billings, en tidligere vektløfter på 141 kilo som har et helt rått fysisk potensial. Det virker svært usannsynlig at de skal velge noe annet enn en «front seven»-spiller i første runde.

 

Detroit Lions

Valg: 1-16, 2-46, 3-95, 4-111, 5-151, 5-169, 6-191, 6-202, 6-210, 7-236

Behov: OT, WR, DT

Detroit Lions startet forrige sesong med 1-7 før bye week, før de hentet seg inn i andre halvdel av sesongen og endte opp med relativt respektable 7 seire og 9 tap. 2015 var uansett en diger nedtur etter playoff-sesongen 2014.

I fjor hadde Lions færrest rushing yards i ligaen, med stusselige 83,4 yards per kamp. Nå som elitereceiveren Calvin Johnson har lagt opp, er det åpenbart at laget trenger å stable på beina et bedre løpeangrep. Det må først og fremst gjøres ved å forsterke den offensive linja, slik at den kan blokkere for lagets RB-er og beskytte QB Matthew Stafford. Vår mock draft har tippet at OT Taylor Decker fra Ohio State vil være mannen for Lions. Jack Conklin er en annen het kandidat.

For å dempe savnet etter Calvin Johnson, som har vært lagets stjerne og en av ligaens beste receivere i mange år, må Lions også hente en WR eller to i løpet av årets draft. De må også forsterke forsvarslinja si ved å hente en defensiv linjespiller, sannsynligvis en DT.

Å erstatte Calvin «Megatron» Johnson blir ingen enkel oppgave for Detroit Lions
Å erstatte Calvin «Megatron» Johnson blir ingen enkel oppgave for Detroit Lions.

 

Chicago Bears

Valg: 1-11, 2-41, 3-72, 4-106, 4-127, 5-150, 6-185, 6-206, 7-230

Behov: Pass rusher, CB.

Chicago Bears endte sist i divisjonen med 6-10 i fjor, noe som faktisk var én seier mer enn de klarte året før. De har mildt sagt mye å ta tak før 2016-sesongen sparkes i gang i september.

Det er sannsynligvis forsvaret de kommer til å prioritere høyest i årets draft. De trenger desperat en ny pass rusher som kan bidra til å sette press på motstandernes QB. Bears-bloggen «Windy City Gridiron» har tippet at valget vil falle på Shaq Lawson fra Clemson i første runde. Lawson beskrives som en lovende og anvendelig som minner mye om Pernell McPhee, som allerede spiller for Chicago-laget.

På CB-plassen hadde veteranen Tracy Porter en meget god sesong i fjor, og han har nå fått forlenget kontrakten sin med tre år. Cornerbacken på den andre siden av banen, Kyle Fuller, slet imidlertid med å imponere i sin andre sesong i NFL, og det forventes at Bears vil hente inn en ny CB for å skape litt konkurranse om plassen. Man skal ikke se helt bort fra at de adresserer denne posisjonen allerede i første runde av draften, men antakeligvis vil de prioritere pass rushers i de tidlige rundene.

Det antas også at Bears vil hente en ny quarterback som på kort sikt skal fungere som backup, og som forhåpentligvis skal kunne ta over for Jay Cutler på litt lengre sikt. Deres GM, Ryan Pace, har uttalt seg svært positivt om det midtre sjiktet av quarterbackene i årets draft. Jeg tipper at de kommer til å drafte en QB en eller annen gang mellom runde 2 og runde 5.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x