Før draften – AFC South

Fjorårets utgave av AFC South var alt annet enn spektakulær. Colts var soleklare favoritter etter sin opptreden i AFC Championship året før, og tanken var at de skulle ta steget opp å utfordre Patriots for tronen i sin conference.

Istedet ble Andrew Luck skadet og vegen lå åpen for sosialdemokratene i Houston til å kapre divisjonen. Et katastrofalt tap for Kansas City i wild card-runden endte derimot alt håp for de om å hente hjem et trofé. Mye har skjedd siden den gang, og divisjonen er kanskje enda mer åpen i år enn den var i fjor. Så da gjenstår det å se hvem som bruker draften best av disse fire lagene.

NFLDraft2016

 

Houston Texans

Valg: 1-22, 2-52, 3-85, 4-119, 5-159, 5-166, 6-195

Behov: OL, WR, LB, S

Det store varpet for Houston skjedde selvfølgelig i free agency, da de hentet Brock Osweiler til å spille quarterback for dem. Osweiler var mer-enn-kompetent som Peyton Manning sin backup i Denver i fjor, og skal ha sin del av æren for Super Bowl seieren. I tillegg hentet de inn Lamar Miller fra Miami for å erstatte den gode men mye skadde Arian Foster. Håpet er at disse to brikkene skal gjøre angrepsspillet mer eksplosivt, men Osweiler sin statistikk for fjoråret er nesten identisk med Brian Hoyer, mannen som ble løst fra kontrakten etter at Osweiler ble signert.

Der Texans virkelig trenger hjelp er på offensiv linje. Det er ikke lett å spille quarterback når linja ikke får jobben gjort, og selv om veldig mange spår at Texans tar en WR – et annet behov de har – så tror jeg offensiv linje er riktig veg og gå i første runde.

Videre håper jeg de fyller på med en god linebacker til å spille ved siden av Brian Cushing, og en safety som kan konkurrere om en av posisjonene der bak ville gjort dette til en suksessfull draft for kyrne fra Houston.

 

Indianapolis Colts

Valg: 1-18, 2-48, 3-82, 4-116, 5-155, 7-239

Behov: OL, WR, DL, CB

Colts har kanskje et enda større behov for en receiver enn Houston, men en offensiv linjemann gir mening i første runde her også. Flere spår Taylor Decker (Ohio State) til Indianapolis i første runde, og det hadde nok Andrew Luck blitt sjeleglad for. Brorparten av Colts sine problemer i fjor eksisterte rundt de to linjene, og offensiv linje blir nok prioritert her.

Heldigvis er dette en dyp draft for defensive linjemenn, og da skal Colts klare å plukke opp en habil bidragsyter med sitt andre valg. Indianapolis har ikke vært spesielt aktive i free agency og trenger derfor en god draft for å kunne forsterke laget nok til å kjempe i toppen av divisjonen.

Mange antar nok at det er Colts og Texans som skal slåss om AFC South, men lag nummer tre på lista er ikke langt bak.

 

Jacksonville Jaguars

Valg: 1-5, 2-38, 3-69, 4-103, 5-146, 6-181, 6-201, 7-226.

Behov: LB, WR, CB, OL

Begynner man å se et mønster for denne divisjonen? Bak Allen Robinson og Allen Hurns er det ikke mye dybde i receivergruppa til Jacksonville. Julius Thoms og Marcedes Lewis ankrer tight end-posisjonen godt, men en tredje receiver hadde vært lurt å få med seg. Forsterkninger på offensiv linje er og en prioritet, spesielt når man spiller mot J.J. Watt to ganger i året.

Det er derimot defense som kommer til å få tilskudd tidlig i draften. Jaguars forsterket den defensive linja ved å hente Malik Jackson, og fjorårets førsterundevalg Dante Fowler Jr. er endelig tilbake etter skaden fra i fjor. Det spekuleres i om Jacksonville skal prøve å hente den nylig ledige Josh Norman (CB) for å forsterke secondary. De har pengene til det, og det hadde hjulpet forsvaret mye.

during their game at Bank of America Stadium on September 27, 2015 in Charlotte, North Carolina.
Spiller denne mannen i AFC South i 2016?

Det kan hende at Jacksonville har 2-3 navn på blokka si for valget i første runde, og dersom to av de forsvinner så plukker de tredjemann. Både Myles Jack (LB, UCLA) og Joey Bosa (DE, Ohio State) er hete kandidater til å forsterke et forsvar som kan bli meget giftig i årets sesong dersom de rette brikkene kommer inn iløpet av draften.

 

Tennessee Titans

Valg: 1-15, 2-33, 2-42, 2-45, 3-64, 3-76, 4-100, 5-140, 6-193, 7-222

Behov: OL, DL, LB, DB

Titans har behov for mange forsterkninger, og siden de fikk tak i sin quarterback i fjorårets draft var det nok et lurt trekk å trade seg ut av årets førstevalg. De endte opp med en bråte valg, og de plukker hele fire ganger iløpet av de første 2 rundene, og syv ganger innafor de første 100 draftvalgene. Med andre ord, her er det gode muligheter for å forsterke flere lagdeler.

Første prioritet er å skaffe hjelp på den offensive linja. Marcus Mariota trenger ro og tid hvis han skal kunne bli så god som potensialet tilsier, og det er vanskelig å utvikle seg som QB når man bruker mesteparten av tiden sin på ryggen etter å ha blitt sacket. Titans plukker i midten av første runde og skulle Taylor Decker eller Jack Conklin (T, Michigan State) være ledig tipper jeg dette blir første valg for Tennessee.

Iløpet av andre runde kan de plukke opp en defensiv linjespiller og en linebacker, og dybden i draften gjør at de kan sikre seg flere kvalitetsspillere.Det er ingen som forventer at Tennessee skal ta opp kampen om divisjonstittelen i 2016 – de har vært relativt rolige i free agency sålangt, dog de har hentet DeMarco Murray for å ankre bakfeltet i angrep.

Titans har her en gylden mulighet til å legge grunnlaget for de neste 3-4 årene ved å finne kvalitetsspillere til omtrent alle lagdeler. Med så mange valg så burde årets draft være en meget god en for dette laget.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x