Før draften – NFC South

Vi fortsetter å gå gjennom divisjonene, og ser her på NFC South. Denne divisjonen er et kroneksempel på hvordan ting snur i NFL. Det er ikke lenge siden Falcons og Saints jevnlig var i playoffs, mens Buccaneers og Panthers tilhørte slummen i NFL. Nå er rollene tilnærmet byttet om.

 

NFLDraft2016

 

New Orleans Saints

Valg: 1-12, 2-47, 3-78, 4-112, 5-152, 7-237.

Behov: DL, CB, LB, OG, WR.

 

Saints har som i de siste årene et relativt slagkraftig angrep, men et tilsvarende porøst forsvar. Vi forventer at det blir sett mest på forsvar også i år. Siden sist sesong har WR Marques Colston lagt opp, TE Ben Watson forsvant til Raiders, mens CB Brandon Browner og G Jahri Evans har blitt frigitt.

Av spillere som har kommet synes undertegnede at Saints har vært lure. Erfarne LB James Laurinitis har kommet fra Rams, sammen med DT Nick Fairley. I tillegg har TE Coby Fleener tatt turen fra Colts.

Samtlige mock drafts undertegnede har sett viser forsvar på #12, hvorav de fleste defensive tackle, inkludert min egen. Navn som Sheldon Rankins fra Louisville, A’shawn Robinson fra Alabama og lagkamerat Jarran Reed er navn som ofte går igjen her. Edge rusher er også et stort behov og heller ikke en umulighet. Shaq Lawson eller Kevin Dodd fra Clemson kan bli valgt, eller Leonard Floyd fra Georgia, selv om undertegnede er noe skeptisk til hans tynne kropp og udefinerbare posisjon på banen. I en draftklasse så dyp på DT mener mange det er dumt å bruke et så høyt valg på dette. Imidlertid mener undertegnede at dette er fornuftig da behovet er såpass stort, og man aldri vet hvem som er tilgjengelig senere. Hvis det hypotetisk skulle forsvinne 6 DT til de velger på #47 ville det være skuffende.

 

Tampa Bay Buccaneers

Valg: 1-9, 2-39, 3-74, 4-108, 5-148, 6-183, 6-197.

Behov: CB, S, DE, DT, C.

 

Mange mente det var merkelig at Lovie Smith fikk sparken som trener etter sist sesong. Men for en som skal ha forsvar som sin spesialitet var Bucs skuffende dårlige i forsvar, og det er også her fokuset vil ligge i denne draften. Offensivt er Buccaneers på mer enn godkjent nivå, men i forsvar er behovene store.

Buccaneers har gjort noe for å fylle hull i vinter. Blant annet har den gode men aldrende CB Brent Grimes tatt turen over Florida fra Dolphins, DE Robert Ayers (Giants), LB Daryl Smith (Ravens) og P(!) Bryan Anger fra Jaguars. I tillegg har de beholdt S Chris Conte, RB Doug Martin og CB Mike Jenkins.

Det er dermed behov både bakerst og forrerst i forsvaret hvor Gerald McCoy sårt trenger hjelp. Som hos Saints har nesten samtlige mock drafts forsvar til Bucs på #9. CB Vernon Hargreaves III fra Florida, DE Shaq Thompson fra Clemson, men også DE DeForest Buckner fra Oregon etter de siste to store trades blir nevnt her. Når det gjelder Buccaneers er undertegnede av den oppfatning at de ikke kan velge «feil» hvis de tar beste defensive spiller tilgjengelig, uavhengig av posisjon.

Kan han falle og bli tatt av en av lagene i NFC South?
Kan han falle og bli tatt av en av lagene i NFC South?

Atlanta Falcons

Valg: 1-17, 2-50, 3-81, 4-115, 7-238.

Behov: WR, DE,TE, LB.

 

Falcons startet utmerket ifjor, RB Devonta Freeman hadde et fantastisk år ingen så komme, og ble fantasy RB nr 1, og Julio Jones ble Fantasy WR nr 2. Imidlertid falt hjulene helt av vogna. Rookie DE Vic Beasley sluttet å produsere, og lite fungerte i forsvar. Laget kollapset og endte midt på treet.

Siden den gang har klubblegende WR Roddy White gitt seg, WR Leonard Hankerson har gått til Buffalo,og DT Paul Soliai dro til Panthers. Ellers har Falcons vært aggressive og hentet C Alex Mack fra Browns, DE Derrick Shelby fra Dolphins, LB Courtney Upshaw fra Ravens og WR Mohamed Sanu fra Bengals. I tillegg ble spillere som OT Ryan Schraeder, DE Adrian Clayborn, G Chris Chester og S William Moore beholdt.

De fleste mock drafts har linebackers til Falcons på #17. Vi snakker om enten outside linebacker Darron Lee fra Ohio State, tidligere nevnte Leonard Floyd fra Georgia, eller inside linebacker Reggie Ragland fra Alabama. Undertegnede liker Ragland godt da han er en naturlig leder fra en solid skole som kan spille fra dag 1. Skepsisen er stor til de to andre, som er raske atleter man håper kan finne en posisjon og bli eksepsjonelle spillere på sikt. Etter mitt syn hører ikke slike spillere hjemme i første runde av draften. Ellers har noen, inkludert meg selv WR til Falcons på 17. Josh Doctson fra TCU og Laquon Treadwell fra Ole Miss burde være aktuelle her, da de kan gi Matt Ryan noen å kaste til på motsatt side av Julio Jones.

 

Carolina Panthers

Valg: 1-30, 2-63, 3-93, 4-129, 5-168, 7-252.

Behov: OT, CB, S, WR.

 

Panthers hadde en enorm sesong ifjor, og tapte kun en kamp før Superbowl. De hadde et utrolig defence, men hadde ikke nok offensiv slagkraft til å komme tilbake mot Broncos. De får tilbake WR Kelvin Benjamin, men det er fortsatt et lite behov på reiceverplassen. Ellers forsvant gode (men så gode?) Josh Norman til Redskins og ble ligaens best betale corner.

Panthers friga først DE Charles Johnson, men han ble senere signert igjen. Ellers hadde ikke Panthers veldig mange med utgående kontrakter. FB Mike Tolbert ble resignert, det samme ble G Amini Silatolu, G Chris Scott og CB Charles Tillmann, som forøvrig er 35 år gammel. De fikk hentet en solid slot corner i Brandon Boykin fra Steelers, DT Paul Soliai fra Falcons og C Gino Gradkowski, også fra Falcons.

Panthers har ikke verdens beste offensive tackles, og har et behov her. I tillegg er det behov for CB etter at Norman dro, og både Benwikere og Tillmann er tilbake fra langtidsskader. Mock drafts har OT Jason Spriggs fra Indiana til Panthers på #30, samt DE Kevin Dodd fra Clemson, i tillegg til CB Eli Apple fra Ohio State. Selv har jeg CB William Jackson III fra Houston til Panthers på #30, men han har skutt opp draft boards den seneste tiden og er muligens allerede gått.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x