Før runden: 10.serierunde 2015

Det er klart for 10.serierunde! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon. U17-serien har vi også med informasjon om!


10.SERIERUNDE, HELGEN 13-14.JUNI 2015

 

Bulls vs Trolls 2014 - foto Kristoffer Andreassen
Foto: Kristoffer Andreassen

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Lura Bulls vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Lørdag 13.juni kl. 14:00, Lura Stadion (Sandnes)

Gameplan Bulls:

 • Komponere en kombinasjon av konservativt spill i secondary og press på QB Atle Haaland fra linebackere og defensiv linje for å sørge for at det blir mange turnover-muligheter i pasningsforsvaret.
 • Sette det korte pasningsspillet tidlig; sørge for at man ikke er så avhengig av et løpespill som ble demontert forrige gang.
 • Rollouts og gode fakes fra Harry Peoples. Her er det mye å hente for å hjelpe løpespillet.

Gameplan Trolls:

 • Angripe flankene i pasningsforsvaret til Bulls, gjerne dypt nedover banen; Vikings viste med all tydelighet at om man kan unngå safeties, så finnes det gode muligheter for receivere til å hente yards.
 • Utfordre med forskjellige typer løp kombinert med ureddhet for å bruke pasningsspillet.
 • Omringe Harry Peoples; om man spiller med klart definerte ansvarsområder og har respekt for vinklene man angriper ham med, så kan mye gjøres der.

Score: Bulls 26 – Trolls 14

Hvorfor vi tror de vinner: Trolls har kniven mot strupen; dette er en kamp de må vinne for å kvalifisere seg til sluttspill. Samtidig er de avhengig av at NTNUI Nidaros Domers taper sin kamp mot Eidsvoll 1814s. Lura Bulls er på sin side avhengig av å vinne for å sikre seg muligheten til å ende serien som #1. De kan potensielt også miste hjemmebanefordel i sluttspillet om de taper denne kampen. Det er derfor to lag med mye å tape som går på banen lørdag. Enkelte frafall er det også; eksempelvis vil Lura Bulls mangle sin safety, kick- og punt returner Simon Bruset, som må stå over grunnet suspensjon etter at dommerne dro frem targeting-regelen forrige kamp. Vi tror allikevel at hjemmelaget er sterkt nok til å ta seieren her.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Bulls og Trolls:

Lura Bulls vs Vålerenga Trolls

 

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Søndag 14.juni kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

 • Utfordre taklingskompetansen til Domers med Aaron Harris i kombinasjon med andre runningbacks.
 • Stresse Domers sin QB Dustin Hawke Willingham med blitz-pakkene man har rullet ut gradvis i sesongen. Kombinere dem for å gi mindre mulighet til gjenkjennelse.
 • En ekstra stor dose av punkt 1 ovenfor; Domers har mye å bevise når det gjelder evnene til å takle – noe Trolls sin QB Atle Haaland synliggjorde til gangs.

Gameplan Domers:

 • Få i gang pasningsspillet; bevis at bye weeks har blitt utnyttet til forbedringer og forberedelser.
 • Omring ballbærer hos 1814s, grip fatt, og fyll på! Domers trenger et lag av ivrige taklere i denne kampen, og det gjelder samtlige spillere i forsvaret!
 • Det sistnevnte gjelder ikke bare i forsvar; mye å hente på akkurat det samme på special teams for å unngå at det blir utslagsgivende for baneposisjon for mange ganger.

Score: 1814s 46 – Domers 20

Hvorfor vi tror de vinner: Resultatet lørdag blir svært interessant for denne kampen; om Trolls skulle vinne, så har NTNUI Nidaros Domers kniven på strupen. Om Trolls taper, så ender Domers som #4 uansett utfall i denne kampen, og da er den plutselig en god anledning til å rullere på personell og teste ut enkelte konsepter i forkant av semi-finale. For Eidsvoll er dette en kamp som må vinnes for å sikre at man kan ta 1.plass og hjemmebanefordel mot nettopp Domers i semi-finalen. Derfor er det dobbel gevinst av seier; man setter skapet der det skal stå for å få et mentalt overtak mot en mulig semi-finale motstander, og man sikrer at man selv styrer (via seier/tap mot Oslo Vikings i siste seriekamp) hvorvidt dette er laget man møter i semi-finalen. Igjen; resultatet mellom Bulls og Trolls lørdag vil kunne påvirke en del scenarioer; dette har vi fasiten på lørdag ettermiddag.

Domers har hatt noen friuker, og forhåpentligvis brukt dem godt. Akkurat det får vi se her. Vi tror Trondheim-laget skal ha brukt ukene i overkant godt for å stoppe et Eidsvoll som i grunnen passer dem dårlig som motstander. Trolls-kampen viste med all tydelighet at Domers har store problemer med grunnleggende elementer av det å spille forsvar, og Aaron Harris / Geir Kristian Hoel / Riley Bowen passer særdeles dårlig for dem opp mot de svakhetene. Dette er NTNUI Nidaros Domers klar over selv, og vi ser nok for oss at de har jobbet en del med tanke på å forhindre nettopp dette.

Angrepsmessig har Domers en rekke komponenter som kan utfordre et hvilket som helst norsk lag, men som i liten grad har maktet det hittil i sesongen. Om de har tatt noen grep og samspillet plutselig klikker, så har vi kanskje en interessant kamp hvor Domers kan overraske, men vi tror det er for mye som skal korrigeres til at det er håndtert på de ukene som har gått siden sist NTNUI Nidaros Domers var i aksjon.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom 1814s og Domers:

Eidsvoll 1814s vs Nidaros Domers

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Gjøvik Swans kickoff foto Kristian Ringen
Foto: Kristian Ringen

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når:
 Lørdag 13.juni kl. 14:00, Gymnasbane 7 (Haugesund)
Score: Hurricanes 30 – Hunters 24
Hvorfor vi tror de vinner: Dette er en viktig kamp for begge lag, men kanskje aller mest for Haugesund – som med seier sikrer også puljeseier. Om Kolbotn vinner, så ender de sannsynligvis som #2 i pulja istedenfor #3, og potensielt #1 hvis Gjøvik Swans sjokkerer oss alle i sin kamp. Haugesund har fordelen av hjemmebane, samt en Kristian Austreim som virker å være på vei tilbake på banen godt nok til at han får en positiv innflytelse i dette oppgjøret. Om vi går ut fra at Hunters stiller mannsterke her, og det gjør vi, så vil de ikke være et lag man bare kan kjøre over. De vil heller ikke være et lag som ikke kan skape noe, så vi har vanskelig for å se for oss at dette blir scoringsløst. Vi tror hjemmelaget kaprer seieren, men at de må slite for den mot et fysisk lag som gjerne vil sikre seg denne skalpen på bortebane. Forutsatt at majoriteten av troppen til Hunters er med over fjellet, da…

 

Hvem: Vålerenga Trolls 2 vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Søndag 14.juni kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Trolls 2.lag 35 – Swans 12
Hvorfor vi tror de vinner: Gjøvik har hatt spillefri i over 1 måned, og det er vanskelig å gjette seg til hvordan det har påvirket laget. Generelt sett kan slikt fort føre til en periode med lavt treningsoppmøte, men samtidig er det jo en hel måned med mulighet til å forberede seg på neste motstander, lege skader, og så videre. Trolls på sin side har 1.lagskamp i Sandnes dagen før, og som vi så av bortekampen deres mot Haugesund sist så begynner det å bli tynt i rekkene. Nå er det slik at dette er en kamp som går på Jordal, ikke i Haugesund, og dagen etter 1.lagets kamp. Vi ser derfor ikke vekk fra at hjemmelaget stiller med en helt kurant tropp, og da bør dette også ende som hjemmeseier.

 

Hvem: Olavs Menn vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 14.juni kl. 15:00, Kurland (Sarpsborg)
Score: Olavs Menn 36 – Starfighters 16
Hvorfor vi tror de vinner: Siste seriekamp for Lillestrøm, nest siste for et Olavs Menn som har hatt spillefri nesten en hel måned. Nå har de riktignok også spilt privatkamp mot Oslo Vikings sine backups i det tidsrommet, så de har beviselig ikke ligget på latsiden i kampoppholdet. Starfighters har for sin del hatt hele 3 kamper i samme tidsrom. De har til tider vist glimt av bra saker, og til tider slitt grundig mot bedre motstandere. Her møter de et Sarpsborg-lag som innledet sesongen med et stygt bortetap mot Åsane Seahawks, men som siden har virket å være ganske mye bedre enn slik de så ut i den første kampen. Vi tror de blir for sterke for Lillestrøm i dette oppgjøret.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Hvem: BVH Gators vs. Åsane Seahawks
Hvor og når:
 Lørdag 13.juni kl. 13:00, Gommerudbanen (Rykkinn)
Om lagene/kampen: To lag som begge jakter sin første seier; dette oppgjøret vil trolig gjøre en slutt på tapsrekka for et av disse to lagene. Hvem det blir vites ikke, men livestream styrt av bortelaget gjør at du kan følge oppgjøret live selv om du ikke er på Gommerud, og dermed få med deg både hvordan dette går og hvordan det ser ut!

 

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når:
 Lørdag 13.juni kl. 14:00, Karuss kunstgress (Kristiansand)
Om lagene/kampen: Hjemmelaget kan skilte med 2 seiere så langt, men har også et klart tap mot et lag (Vålerenga Trolls) som Eidsvoll 1814s slo omtrent like klart (26 poengs forskjell) som Kristiansand Gladiators tapte (28 poengs forskjell). Det spørs om ikke bortelaget av den grunn alene bør være ganske klare favoritter i dette oppgjøret.

 

Hvem: Olavs Menn vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når:
 Søndag 14.juni kl. 12:00, Kurland (Sarpsborg)
Om lagene/kampen: Begge lag holder til i nærheten av tabellbunn, men Lillestrøm har 1 seier mens Olavs Menn har 0. Forrige runde klarte ikke Sarpingene stille lag i bortekampen mot Nidaros Domers, så de bør ha en ganske tynn tropp også til denne hjemmekampen. Starfighters sine tap har tildels vært klare, men allikevel ikke så klare som Olavs Menn sine, og bortelaget har et visst favorittstempel i denne kampen.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x