Før runden: 11.serierunde 2017

Den første rene sluttspillshelgen i 2017 står foran oss! Vi snakker finale og bronsefinale på U17, samt semifinaler i NM for senior herrer! I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkludert våre spådommer for kampene i Norgesmesterskapet for senior!

 

11.SERIERUNDE, HELGEN 1-2.JULI 2017

Illustrasjon: Robert Mehmet Mulleng Sezer

ELITESERIEN – SEMIFINALER NM
v/JM Henriksen

Hvem: Oslo Vikings vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 2.juli kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

 • Press coverage på receivere og komme brennkjapt inn i pocketen for å stoppe Trolls sin QB Max Emanuelson fra å finne raske løsninger.
 • Bruke det mangehodede løpetrollet til å tvinge Trolls opp mot LOS; deretter prikke inn pasninger dypt og på mellomnivå.
 • Gi WR Petter Thorp oppmerksomheten som trengs for at han ikke får en 150+ yards dag mot Vikings D.

Gameplan Trolls:

 • Teste Vikings i pasningsspillet nærmest umiddelbart; få ballen kjapt avgårde, og miks med screens eller lignende spill som kan være med å dempe presset på egen QB.
 • Forvirre Vikings QB Robert Mehmet Mulleng Sezer med forskjellige cover i løpet av kampen; ikke stivne i ett utseende med ett sett oppgaver som gir Vikings OC Derek Mann & co. anledningen til dissekere forsvaret.
 • Special teams: Ikke overlat noe til tilfeldighetene – sørg for at Erik Ford ikke får anledningene til å returnere.

Score: Vikings 40 – Trolls 17

Hvorfor vi tror de vinner: Trolls ramlet inn i sluttspillet i tolvte time og vel så det, men nå har de hatt et par uker til både å summe seg og forberede seg. Mens Vikings har hatt en tøff kamp mot Eidsvoll har Vålerenga kunnet hvile rent fysisk, mens hovedtrener Scott Boer og hans stab har brukt ca. en arbeidsuke i filmrommet. Hvor mange spillere Trolls disponerer denne dagen vet vi ikke, men det bør være temmelig nær ideelt oppsett av startere om dette skal gå veien. Kan det gå veien da? Ja, det kan jo det. Det vil riktignok være en av tidenes største semifinale-bomber, men om alt klaffer kan det skje.

Oslo Vikings har ingen intensjoner om å la det skje. Noen skrammer og skavanker har man i troppen etter oppgjøret mot 1814s på Bøn, men i det store og hele er det en solid tropp som gjør seg klare til kickoff søndag 2.juli. Det er også en hittil ubeseiret tropp. Resepten vil trolig være mye av det samme vi har sett hittil i år; et angrepsspill som finner frem til en rekke mottakere og kombinerer det med flere ballbærere for en god balanse mellom pasninger og løp. Forsvarsmessig blir det interessant å se hvordan Vikings velger å takle et stadig mer pasningsorientert Vålerenga Trolls. Det kan i beste fall bli en turnover-fest, men i verste fall kan det bli en defensiv linje og linebackere som blir løpende mye imellom og en gruppe defensive backer som får det svært travelt med å håndtere Thorp, Nordby, Harby og de andre mottakerne til Trolls. Vi tror nok ikke helt på det siste scenarioet. Det er interessant å notere seg at den kampen hvor Vålerenga fikk etablert et løpespill i denne sesongen, var mot Oslo Vikings. På den annen side hadde de et fullstendig håpløst pasningsspill da. Nå er mye snudd på hodet, men vi tror ikke resultatet blir det. Vikings er for gode, og Trolls har sannsynligvis ikke mannskapet til å ta dette hjem i år. Da blir det hjemmeseier til #1 over #4.

Highlights fra Vikings vs. Trolls semifinale i 2016:

Semifinale Oslo Vikings vs Vålerenga Trolls

 

Hvem: Åsane Seahawks vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 2.juli kl. 15:00, Rolland (Bergen)

Gameplan Seahawks:

 • Beskytt QB Conor Lynch og spre ballen til spillere som Sommerfeld, Nødtvedt, Skugstad, Cheuquen…mulighetene er mange!
 • Spill trygt forsvar som er fremoverlent mot LOS; frist 1814s til å basere seg mer på pasningsspillet enn de normalt gjør.
 • Skru ned volumet på antall flagg; Seahawks har «vunnet» den statistikken litt for mange ganger i år, og det kan koste for dyrt i et oppgjør som dette.

Gameplan 1814s:

 • Våg å være Eidsvoll 1814s: Tungt løpsbasert men med en og annen pasning blandet inn. Om det ikke lykkes med en gang; ikke gi opp å etablere løpespillet!
 • Skap press på QB Lynch hos Seahawks og ha noen ballhauker liggende på vent for å hente ned turnovers! Antallet turnovers og hvor de skjer på banen kan bli en svært avgjørende faktor i denne semifinalen.
 • Fellesnevner for kampene Eidsvoll har vunnet i år: Rundt 2/3 eller mer av lagets offensive yards kommer på løp og man vinner turnover-statistikken. Det er bare å gjenskape den kombinasjonen!

Score: Seahawks 27 – 1814s 33

Hvorfor vi tror de vinner: Hjemmelaget har hatt to uker til å scoute seg i hjel og samtidig hvile såre kropper. Bortelaget kommer fra en røff dag mot Oslo Vikings for en uke siden, og nå må de altså reise til Bergen og slå bortespøkelset. Eidsvoll 1814s har spilt med høy intensitet de to siste kampene, som begge har vært hjemme på Bøn sitt tunge gress. Kunstgresset på Rolland blir noe annet, og vi tror faktisk at det varslede regnværet vil være mer til bortelagets fordel enn det mer pasningsorienterte angrepet til Åsane. Så gjelder det å ikke skli når man gjør en finte, da. Men viktigst av alt: Eidsvoll kan ikke spille med manglende intensitet på Rolland en gang til i år. Vi tror også at Eidsvoll 1814s må opp mot sitt beste for å sikre seieren her, inkludert å score 30+ poeng. Vi ser nemlig ikke for oss at Seahawks sovner i angrep denne gang; de har for mange våpen til å unngå 3-5 touchdowns. Noe annet vil være en stor skuffelse.

Dette blir rett og slett et svært spennende oppgjør…på forhånd. Det er åpenbart ingen som vet fasiten med hvordan det går. Begge lag har tro på seg selv, og begge har gode nok tropper og trenerressurser til å kunne sikre en seier og avansement til NM-finalen. Vi tror -og håper- på en jevn kamp hvor det uansett utfall vil være en vinner som har gjort seg fortjent til finaleplassen 8.juli!

Highlights fra Seahawks vs. 1814s tidligere i 2017:

Oppsummeringsvideo for serieuke 8

 

 

U17 – BRONSEFINALE OG NM-FINALE
v/JM Henriksen

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 1. juni kl. 13:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Trolls tapte knepent i semifinalen, en semifinale som de fleste nok anså at de var favoritter til å vinne. Raiders tapte på sin side svært klart i en semifinale hvor det var antatt at Eidsvoll 1814s ville vinne. For Tønsberg sin del ble en skade på QBen et ekstra skudd for baugen, og vi greide heller ikke telle så altfor mange spillere på Raiders-sidelinja. Trolls og Raiders har allerede møttes i årets seriespill, og det ble en klar seier til Vålerenga. Tønsberg Raiders må nok finne seg i å ikke ha favorittstempelet i denne bronsefinalen, og det vil overraske flere enn oss hvis de tar med bronsemedaljene hjem til Vestfold. Vålerenga Trolls må allikevel spille hakket bedre enn de gjorde i semifinalen om de skal være sikret medaljene, som i år ikke blir i aller gjeveste valør uansett hvordan denne kampen går for dem!

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 1. juli kl. 16:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Oslo Vikings slo Trolls, og nå møter de landets antatt beste U17-lag i form av Eidsvoll 1814s. De har møtt dem før også, da en seriekamp på Bøn mellom de to lagene 11.juni endte med soleklare 40-0 til hjemmelaget. Allikevel kunne man lese på Vikings sin facebook-side at bortelaget hadde opplevd at de fikk troen på å kunne være på høyde med 1814s. Akkurat det er et viktig poeng, for den troen må Oslo-laget ta med seg inn i denne kampen hvor Eidsvoll 1814s utvilsomt er store favoritter. Vi skal huske på at Oslo Vikings har sjokkert i positiv forstand i U17-finaler tidligere, og om Vikings tar enda noen skritt utviklingsmessig fra semifinale til finale, så kan det meste skje! Et annet spørsmål er hvordan Eidsvoll 1814s prioriterer spillerne som har deltatt på klubbens seniorlag på dispensasjon men som samtidig er U17-spillere. Om flere av disse ikke spiller, vil det naturligvis tale for at finalen blir langt jevnere enn den ellers kunne vært. Det er samtidig verdt å merke seg at når lagene møttes sist, så var det et 1814s som hadde bortekamp i Bergen (akkurat som denne helgen) og hvor flere av U17-spillerne var prioritert der fremfor å spille U17-kampen. Uansett hvem som er på banen denne gang eller ei: Vi venter i spenning og gleder oss til å se kampen mellom Norges to beste U17-lag!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x