Før runden: 3.serierunde 2015

3.serierunde i årets norske serie er endelig her! I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon.

3.SERIERUNDE, HELGEN 24-26.APRIL 2015

 

Lura Bulls at Vålerenga Trolls 20140609 - foto Max Emanuelson
Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: Nidaros Domers vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 25.april kl. 13:00, Dødens Dal (Trondheim)

Gameplan Domers:

 • Litt mer tålmodighet kan redusere alle interceptionsene
 • Nørstrud og Magnusson vertikalt og fyr ballen avgårde. Statistisk sett vil det bli mange poeng av å gjøre det hele kampen (om kondisen holder)
 • Se hva Eidsvoll og Bulls har gjort mot Vikings: Vær tålmodig i forsvar og stopp Vikings der de kommer. Dropp flere spillere enn Vikings sender receivere.

Gameplan Vikings:

 • Ligg dypt og ha hurtige spillere til å dekke opp Nidaros sine raske receivere
 • Blitz Mike Bergey og Nicolay Falch Knutsen for det de er verd. Ellers blir de bare løpende mellom pasningene.
 • Sett opp pasningene ved å løpe. Domers er det enkleste laget å løpe på i serien, og Lorenzo Proctor bør ha en god dag mot dem.

Score: Domers 26 – Vikings 20

Hvorfor vi tror de vinner: Ja. Vi går for årets overraskelse her i Trondheim. Akkurat som vi spådde før sesongen. Og årsaken er knakende enkel: Dustin Hawke Willingham kommer ikke til å fortsette å kaste så mange interceptions per kamp, han vil utnytte sine hurtige receivere vertikalt der Vikings er svakest. Tilsvarende er ikke Oslo Vikings sterkere offensivt (en touchdown på to kamper) enn at Nidaros Domers kan greie å holde dem til tre touchdowns. Dette blir uten tvil en svært spennende kamp, men magefølelsen sier at Domers nå har hatt to kamper på å fintune angrepet og mot Vikings så sitter det.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Domers og Vikings:

Nidaros Domers vs Oslo Vikings

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 25.april kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)

Gameplan Trolls:

 • Fortsett å gjøre på offense det de gjorde mot Domers. Men ta mer sjans på Torp og Rønning!
 • Bulls #3 Dominic Gould går sannsynligvis inn i Jorma Bailey rollen: Der han går, der kommer blitzen.
 • Bulls Quarterback Peoples er flink å lese backside DE på sine zone reads. Kan det utnyttes? Kan man lokke ham inn i en felle?

Gameplan Bulls:

 • Stick to the basics: Hold ballen på bakken og se scoren gå opp.
 • Press cover bør kunne ta vekk de korte pasningene til Trolls
 • Tveter gjør det enkelt. Han ser spilleren han skal kaste til. Der han ser, der går ballen.

Score: Trolls 17 – Bulls 46

Hvorfor vi tror de vinner: Tja… en reprise på fjorårets overraskende Trolls seier får vi ikke. Bulls kommer til å løpe gjennom et noe svakt run-stopping defense til Trolls med Peoples og Sommerfeld. Tror ikke ballen trenger å løftes over bakken faktisk. Men Trolls kommer til å tøffe seg. Kasper Tveter vil distribuere ballen raskt og effektivt til sine raske medspillere og kaste få interceptions. Men det blir litt for lite, for Bulls vil kontrollere kampen og klokken, men de skal ha for at de prøvde, de Trollsa.

Highlights fra fjorårets oppgjør på Jordal mellom Trolls og Bulls:

Vaalerenga Trolls vs Lura Bulls

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Åsane Seahawks
Hvor og når:
 Lørdag 25.april kl. 11:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Score: Warriors 8 – Seahawks 27
Hvorfor vi tror de vinner: Warriors må nesten på bortebane når det er Jordal som er hjemmearena for dem i denne kampen. For andre uke på rad møter de et Bergens-lag, og nå det antatt sterkeste av dem. Vi har tro på at Drammen kan by opp til dans, men Åsane er nok noen hakk bedre. Samtidig minner vi om at vi ikke skal mer enn et par uker tilbake i tid for å finne en treningskamp hvor Haugesund Hurricanes nesten slo Seahawks; det er mulig.

 

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 26.april kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Score: Kings 6 – Starfighters 32
Hvorfor vi tror de vinner: Vi tar som utgangspunkt at Starfighters stiller med det mannskapet som har bidratt i forsesongen, inklusive den spennende QBen Marcus Snipes. Da tror vi at dette ender med borteseier. Med andre ord ikke helt likt fjorårets oppgjør mellom de to lagene, men når det er sagt er dette to lag vi ikke har sett på film fra 2015 (vi har sett Kings, men da mikset med Tønsberg, og ikke som eget lag) – så vanskelig å forutsi akkurat hvordan dette blir seende ut.

 

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Søndag 26.april kl. 14:00, Sofiemyr Stadion (Kolbotn)
Score: Hunters 26 – Raiders 17
Hvorfor vi tror de vinner: Dette er utvilsomt et av rundens mest interessante oppgjør. Lagene har begge slått Gjøvik med 42 poeng hver. Tønsberg slapp riktignok inn 6 poeng, men til gjengjeld scorte de altså mer. Begge lagene har forsåvidt vist at de kan kapitalisere på andres feil, og vist at de kan stoppe et angrep som ikke er altfor farlig. Her får Hunters en større utfordring i fanget i form av et pasningsangrep som er giftig hvis det får tid, mens Raiders møter et lag som nok kan bli i overkant fysisk for dem. Vi tror dette vil handle en del om hvordan Raiders takler det presset som Kolbotn bør utfordre dem med defensivt. Hvis det forårsaker turnovers og punting fra dypt nede på Tønsberg sin banehalvdel, så vinner Hunters oppgjøret. Hvis Tønsberg finner en vei rundt det, så bør angrepet deres være sterkt nok til å dra dette i havn.

 

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Søndag 26.april kl. 14:00, Stakkevollan kunstgress (Tromsø)
Score: Trailblazers 12 – Hurricanes 36
Hvorfor vi tror de vinner: Hvor stor forskjell er det på Trailblazers på hjemmebane versus på bortebane? Det skal bli interessant å se. Dette er tidenes første kamp i Nord-Norge såvidt vi kjenner til, så det er nok en historisk anledning for Tromsø-laget. For Haugesund er det langtur og første seriekamp. Vi tror ikke det avskrekker dem, og selv om Trailblazers allerede har vist at de kan havne på måltavla, så tror vi at Hurricanes havner der oftere.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x