Før runden: 4.serierunde 2016

4.serierunde er kun 23 timer unna! Det går nemlig en U17-kamp allerede fredag kveld, før de andre divisjonsnivåene følger på utover på lørdag og søndag. Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør!

 

4.SERIERUNDE, HELGEN 6.MAI-8.MAI 2016

Bulls vs Vikings 2015 semifinals-010
Foto: Kristoffer Andreassen

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen

Hvem: Lura Bulls vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Lørdag 7.mai kl. 14:00, Lura stadion (Sandnes)

Gameplan Bulls:

  • Sette press på Vikings QB Dustin Hawke Willingham
  • Spre ut forsvaret og gi plass til rask QB og RB i løpespillet
  • Får man ikke blokket godt nok? Beveg den som skal kaste…

Gameplan Vikings:

  • Tidlig utfordre Bulls med kort/mellomkort pasningsspill
  • Stresse Harry Peoples til å gjøre mentale feil
  • Mikse inn løp m/Proctor & Jørgensen for å balansere angrepet

Score: Bulls 13 – Vikings 27

Hvorfor vi tror de vinner: Begge disse lagene har hatt en noe skuffende start på sesongen. Riktignok spilte Vikings jevnt med et Eidsvoll 1814s som igjennom tre kamper nå har bevist at de er meget solide, men det ble likefullt tap. Bulls har på sin siden to strake tap hvor laget har sett forvirret ut i forhold til egen identitet og utnyttelse av egne evner – kombinert med at det utvilsomt er en del ferske fjes som skal finne seg til rette.

Nå møtes de, og begge lag har et prekært behov for en seier. Vi forventer å se et Oslo Vikings som fortsetter å vise gode takter defensivt, og som evner å tillate færre yards denne kampen enn forrige. Offensivt får de nok en lettere oppgave her enn forrige gang de var i ilden, og det bør kunne prege kampbildet slik at det ikke blir en like defensivt preget batalje som mot 1814s.

Lura Bulls må ha tatt grep fra de forrige kampene, hvor de lot mulighetene ligge igjen på banen. Om mannskapet er noenlunde fulltallig og taktikken kanskje justert noen hakk både i angrep og forsvar, så bør laget kunne yte bedre motstand og også skape mer selv, enn det vi har sett så langt i sesongen. Vi holder allikevel Oslo Vikings som favoritter i dette oppgjøret.

Highlights fra fjorårets serie-oppgjør i Sandnes mellom Bulls og Vikings:

Lura Bulls vs Oslo Vikings

 

1. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Hurricanes vs Seahawks b 2016 - foto Robin Sayyah Efoto AS
Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Åsane Seahawks vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Seahawksbanen (Bergen)
Score: Seahawks 38 – Hurricanes 14
Hvorfor vi tror de vinner: Når lagene møttes for to uker siden i Haugesund var kampen delt i to. Til pause var stillingen 7-0 til Seahawks, og det var kun forsvaret som hadde satt poeng på tavlen etter å ha gjenerobret en dårlig Hurricanes-snap i målsonen. I andre halvdel startet Haugesund godt og scoret en TD på sin første ballbesittelse, men etter det så raknet det helt og Åsane scorte 20 poeng ubesvart. Det at Hurricanes ble overkjørt av Domers forrige uke hjelper nok heller ikke på selvtilliten til spillerne, og Åsane beviste mot Drammen at de også er kapable til de lange pasningene som Domers vant på forrige helg. Hvis Seahawks offensive linje holder fortet og Phillip Pålsson får tid til å gjøre som han vil så bør ikke Seahawks ha noen problemer med å ta sin tredje strake seier for sesongen.

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Olavs Menn

Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Berskaug (Drammen)
Score: Warriors 13 – Olavs Menn 21
Hvorfor vi tror de vinner: Det er sjelden at to lag møter hverandre to uker på rad, men det er tilfelle nå til helgen. Denne gangen med Drammen på hjemmebane, men vi tror likevel at det er Olavs Menn som har forberedt seg best. Drammen viste kun en reell trussel i angrepsspillet forrige helg (William Østgård), mens Olavs Menn viste at de kan få det til både i løpe- og pasningspillet. I tillegg har de en mobil quarterback i Travis Cornwell som med et 60-yard scramble forrige uke, beviste at han ikke er redd for å løpe med ballen selv heller. Hvis Olavs Menn klarer å kontrollere Østgård og samtidig unngå slike turnovere som holdt på å koste dem kampen sist, så tror vi Olavs Menn vil kunne bevise en gang for alle at de er Østlandets beste 1. div lag.

 

 

2. DIVISJON
v/Thomas Olsen

Kolbotn Hunters Pontus vs Trolls 2 - foto Silje Marie Tyrihjell
Hunters og Trolls 2 – vinn og tap, eller…? Foto: Silje Marie Tyrihjell

Hvem: Kolbotn Hunters vs. Tromsø Trailblazers
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Sofiemyr (Kolbotn)
Om lagene/kampen: Hunters slo Vikings og Vikings slo Tromsø, så resultatet burde være selvforklarende eller? Ikke nødvendigvis. Vi var ikke veldig imponert over Vikings 2 i deres debutkamp, men vi har hørt rykter om at nivået var hevet betraktelig når de møtte Tromsø forrige helg. Om dette var grunnet bedre spill, eller rett og slett flere Eliteserie-spillere vet vi ikke, og rykter er dessverre alt vi har ettersom vi ikke har lyktes i å få tak i film fra oppgjøret. Likevel har vi grunn til å tro at søndagens kamp vil kunne bli jevnere enn det tidligere resultater skulle tilsi, og Hunters første hjemmekamp vil kanskje ikke bli så enkel.

 

Hvem: Gjøvik Swans  vs. Vålerenga Trolls II 
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Vind stadion (Gjøvik)
Om lagene/kampen: Gjøvik startet sesongen med en knapp seier over Fredrikstad, før de tapte mot Kristiansand på bortebane. Likevel virker det som om Gjøvik har forbedret seg noen hakk etter fjorårets bunn-sesong. Vålerenga stiller som vi har nevnt et rent utviklingslag i år, og når selv quarterback Max Emanuelson er ute av troppen (om han er det, da..) etter at han måtte ta over for Elitelaget etter en skadet Atle Haaland hjelper ikke. Toppen av divisjonen er nok ingen av lagene, men vi tror nok at Gjøvik har kvaliteter nok til å slå Vålerengas utviklingslag på hjemmebane.

 

 

U17
v/Thomas Olsen

Eidsvoll 1814s U17 2016 - foto Robin Sayyah Efoto AS
Kan 1814s U17 ta enda en seier? Foto: Robin Sayyah / Efoto AS

Hvem: Oslo Vikings Rød vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Fredag 6.mai kl. 19:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Årets første toppoppgjør på U17 nivå? Stemningen bør ihvertfall være på plass, for alle som har vært på en kamp en fredag kveld på Frogner vet at det er noe av det beste Norge har å by på. Når det er Eidsvoll som kommer på besøk i tillegg pleier stemningen på tribunen å være topp. Det er tross alt U17, og ikke Eliteserien, men vi tror det er verdt et besøk like vel. Lagene har begge spilt mot BVHIF Ironmen i årets sesong, og begge vant den kampen med god margin men relativt like siffere (43-12 og 46-0). Vi tror derfor alt er til stede for en god og jevn kamp.

 

Hvem: BVHIF Ironmen vs. Åsane Seahawks
Hvor og når: Lørdag 7.mai kl. 14:00, Gommerudbanen (Bærum)
Om lagene/kampen: BVHIFs første hjemmekamp i år, og årets første bortekamp for Åsane. Begge lag har spilt mot Vikings i år, og begge har tapt. Det at Ironmen tapte med større sifre enn Seahawks ser vi ikke på som så relevant da vi vet av erfaring at Vikings har en tendens til å stille mye sterkere på hjemmebane enn på lengre reiser. Lørdagens kamp på Gommerud blir nok ikke et toppoppgjør på U17 nivå, men vi tror den kan bli både morsom og jevn uansett.

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Om lagene/kampen: Hverken Vålerenga eller Tønsberg har sluppet inn et eneste poeng i år, men vi garanterer at når Søndagen kommer vil det bli en slutt på det. Begge lag har gode kvaliteter fremstår foreløpig som de som de to beste lagene i U17 pulje Hvit. Trolls har nok en fordel når det kommer til trenerstaben, men Tønsberg har nok en fordel når det kommer til bane, ettersom Gamle Idretten er naturgress, noe Trollene ikke er vant med. Hva som derimot ender opp med å bli utslagsgivende gjenstår å se.

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Oslo Vikings Hvit
Hvor og når: Søndag 8.mai kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: En etterlengtet seier for ett av lagene ihvertfall vil komme i Lillestrøm på søndag. Begge lag har tapt samtlige av sine kamper i år, og begge lag har spilt en av disse masse mot null kampene som vi dessverre ser alt for ofte i U17. At vi likevel forventer fire relativt jevne oppgjør til helgen er derfor et gledelig avbrekk. Både Lillestrøm og Vikings Hvit har slitt med å komme på tavlen hittil i sesongen, men forhåpentligvis er det noe som vil snu nå. At Lillestrøm endelig får spille hjemmekamp på sin egen hjemmebane blir nok også en god følelse for dem.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x