Før runden: 6.serierunde 2017

Nok en serierunde er her når det er klart for den siste sådanne i mai allerede! Tiden flyr når man har det gøy, og gøy blir det med kamper i både Eliteserien, 1. divisjon, 2. divisjon og U17! Denne runden møtes de to høyest rangerte lagene i Norge for tiden, når Oslo Vikings tar i mot Eidsvoll 1814s. Kan sistnevnte ta over tronen som Norges beste lag? I denne artikkelen gir vi deg en oversikt over hvilke kamper som går, og våre tanker om dem – inkluder våre spådommer for alle kamper i både Eliteserien og 1. divisjon!

 

6.SERIERUNDE, HELGEN 27-28.MAI 2017

Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/JM Henriksen

Hvem: Oslo Vikings vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Lørdag 27.mai kl. 15:00, Frogner stadion (Oslo)

Gameplan Vikings:

  • Holde kontroll på Arne August Skovseth Søgaard i alle spillets faser; holde ballen unna ham når mulig (special teams..), dekke ham med Eivind Rølles i pasningsspillet, og sverme til ballen på løpespill.
  • Stenge ned løpespillet til Eidsvoll også når det er andre ballbærere; ikke tillate lange løp opp midten fra Michael Hall.
  • Teste Eidsvoll sitt forsvar med pasningsspillet tidlig og sent.

Gameplan 1814s:

  • Etablere løpespillet og drive ballen ved smart bruk av forskjellige taktiske valg.
  • Få dekket opp Erik Ford, men aller helst stoppet Mehmet Sezer fra å kaste.
  • KR og PR til Arne August Skovseth Søgaard og på den måten vinne kampen om baneposisjon på special teams.

Score: Vikings 19 – 1814s 14

Hvorfor vi tror de vinner: To av de tre ubeseirede lagene i Eliteserien møtes, og vi snakker om fjorårets NM-finalister. For Eidsvoll er det første sjansen til å hevne et tapt NM-gull, for Oslo Vikings er det fortsatt å være i det sportslige førersetet for norsk seniorfotball som står på spill. Skjønt det sistnevnte egentlig ikke avgjøres i én kamp midt i sesongen, så er det ingen tvil om at det er mye prestisje her. Begge lagene har også vist gode kvaliteter innledningsvis i sesongen. Men hva skjer når de møter hverandre? Vi ser for oss at det fort vil kunne handle om hvem som makter de store spillene. 1814s har allerede vist frem av de har litt av hvert i spill-ryggsekken. Oslo Vikings har derimot vist det vi vil hevde er mer solid balanse i spillet, og et sterkere forsvar. Eidsvoll har vist et sterkere løpespill, og det er verdt å merke seg at Vikings har tillatt en del løpeyards hittil. Vi tror allikevel at det er hjemmelaget som tar seieren denne gang, forutsatt at de får kontroll på duoen Arne August Skovseth Søgaard og Michael Hall. Det har vi en mistanke om at kan gå, blant annet takket være kløktig arbeid på trenersiden. For Eidsvoll sin del blir Erik Ford en tilsvarende kapasitet å hensynta selv om det ikke var så synlig produksjon i ‘Battle of Oslo’. Spørsmålet er om det ikke er aller best å stoppe angrepet til Vikings ved kilden, QB Mehmet Sezer, noe motstanderne ikke har greid godt nok så langt. Vi tror ikke 1814s greier det godt nok ved denne korsveien.

Highlights fra Vikings vs. 1814s i 2016:

Oslo Vikings vs Eidsvoll 1814's

 

 

1. DIVISJON
v/JM Henriksen

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. Kristiansand Gladiators
Hvor og når: Søndag 28. mai kl. 14:00, Gymnasbane 7 (Haugesund)
Score: Hurricanes 14 – Gladiators 23
Hvorfor vi tror de vinner: Hjemmelaget Hurricanes har kapasitet til å overraske her, men vi velger å tippe dette konservativt etter «de gamle er eldst»-prinsippet. Altså: Gladiators er 3-0, Hurricanes er 0-3, og selv om dette kan bli jevnt er det ingenting som tilsier at Kristiansand tar lett på oppgaven. Haugesund Hurricanes har hatt ekstra med tid til å forberede seg på dette oppgjøret, men de må fortsatt ha gjort dramatiske forbedringer i spesielt angrepsspillet om det skal lykkes å la seieren bli værende hjemme i Haugesund. Forsvaret er med fullt mannskap i stand til å skape trøbbel for Gladiators, men de klarer neppe å lykkes like godt i å stoppe løpespillet som forrige gang. Da blir det yards og poeng til bortelaget, og angrepet til Hurricanes må svare med minimum det tilsvarende. Olavs Menn klarte det ikke, Kolbotn Hunters klarte det ikke, og Haugesund Hurricanes klarte det heller ikke på første forsøk. Om andre forsøk skal lykkes, så må det virkelig spilles med hjertet utenpå drakta og vel så det. Vi tror det blir borteseier og 4-0 i vinn/tap-kolonnene for Kristiansand Gladiators.

 

 

2. DIVISJON
v/Redaksjonen

Hvem: Gjøvik Swans vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Lørdag 27. mai kl. 14:00, Vind stadion (Gjøvik)
Om lagene/kampen: Lillestrøm åpnet sesongen solid med en overbevisende seier over Kongsvinger Fortress, men deretter har det gått litt nedover og laget gikk har gått på to strake tap mot begge 2. lagene i hovedstaden. Gjøvik er på sin side ubeseiret etter sine tre kamper, men de var langt ifra overbevisende mot Fredrikstad forrige helg. Til tross for at Swans vant solid over Vikings II som Starfighters tapte klart for betyr ikke det at resultatet er avgjort på forhånd i dette oppgjøret. Her er det bare å ta seg turen til Gjøvik.

 

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Oslo Vikings II
Hvor og når: Søndag 28. mai kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Om lagene/kampen: Hva kan man si om Kings i år? På sine to oppgjør har de scoret totalt 5 poeng og sluppet inn 9, men det har likevel resultert i en seier. Kings forsvar holdt Swans til 7 poeng forrige helg til tross for at Swans snittet 38 poeng per kamp i de to første kampene sine. Det tyder på et meget solid forsvar, men det gjenstår å se om angrepet til Kings klarer å produsere noe særlig, noe de har slitt med hittil i år. Vikings II våknet endelig for et par uker siden og tok sin første seier for året over Lillestrøm Starfighters. De slet i angrep de to første kampene sine og scorte henholdsvis 0 og 6 poeng, men mot Starfighters scorte de hele 58. Hvilket av disse Vikings-lagene som møter opp på Kongstenbanen på søndag er nok avgjørende for hvem som drar i land seieren.

 

U17
v/Redaksjonen

Hvem: Oslo Vikings vs. Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 27. mai kl. 12:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Lagene møttes i Trondheim forrige helg og det resulterte i en knapp 30-26 seier til bortelaget. Nå, bare 7 dager etterpå, møtes de igjen, men denne gangen på Frogner. Det blir utrolig spennende å se hvilket av lagene som har tatt mest lærdom fra forrige kamp, for Domers har vist tidligere i år at de er sterke også på bortebane. Dette er et oppgjør som virkelig kan gå begge veier. 

 

Hvem: Lura Bulls vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 27. mai kl. 14:00, Lura stadion (Sandnes)
Om lagene/kampen: I Sandnes på lørdag er det klart for et toppoppgjør i U17 pulje Hvit. Både Bulls og Raiders står med tre seiere og ett tap etter fire kamper, så vinneren av dette oppgjøret vil sikre seg toppen av tabellen foreløpig. Tapene lagene har gått på i år er derimot såpass store (Tønsberg tapte 51-6 for Eidsvoll og Lura tapte 54-12 for Trolls) at vi tviler litt på at de er kandidater til NM-gull i år, men om en av de skulle komme seg ut av dette oppgjøret med en solid seier er det ikke utenkelig at de ender opp i en NM-finale ihvertfall.

 

Hvem: Drammen Warriors vs. Eidsvoll 1814s
Hvor og når: Søndag 28. mai kl. 14:00, Berskaug (Drammen)
Om lagene/kampen: Warriors som spiller sin første sesong på juniornivå noen sinne har vist seg kapable i sine tre første kamper og kommet på måltavlen i alle sammen. På søndag møter de derimot sin største utfordring foreløpig når de tar imot et Eidsvoll lag som kun har sluppet inn 6 poeng totalt hele sesongen. Det har riktignok gått en del uker siden sist gang Warriors hadde kamp, så de har hatt god tid til å forberede seg. Eidsvoll spilte kamp forrige helg, men med tanke på hvor enkelt de dro i land seieren da ser vi ingen grunn til at de ikke vil være i toppform også denne helgen.

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 28. mai kl. 14:00, Haraløkka kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Lillestrøm tapte klart mot Lura som tapte klart for Trolls. Det at Lillestrøm nå møter Trolls blir en stor utfordring for et Lillestrøm lag som hittil i år har møtt opp til kamper med svært få spillere. Med mindre det har skjedd noe magisk med antallet fra Lillestrøm sin side så vil de ha en enorm utfordring i denne kampen, for Vålerenga har vist seg meget sterke i de to kampene de har spilt i år.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x