Før runden: 7.serierunde 2015

Det er klart for 7.serierunde og denne gang får vi oppgjøret mellom de to eneste ubeseirede lagene i Eliteserien! En ting er sikkert; det skal mye til at det fortsatt er to lag uten tap i Eliteserien etter denne helgen. I denne saken får du våre tanker om den forestående serierunden, inklusive tips til resultatene i de respektive kamper i Eliteserien og 2.divisjon. U17-serien har vi også med informasjon om!


7.SERIERUNDE, HELGEN 22-24.MAI 2015

 

MaxEmanuelson_J9R7751
Disse lagene møtes igjen denne helgen! Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/Bård Strøm

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Lura Bulls
Hvor og når: Lørdag 23.mai kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

 • Syng med meg: contain, contain contain Harry Peoples (refrenget synges alltid to ganger)
 • Bulls vil prøve å kontrollere kampen gjennom angrepet, så prioriter å gi dem dårligst mulig baneposisjon. De vil ikke prøve på de største sprellene gjennom luften.
 • Styrkeforholdet i boksen er i slakk Eidsvoll favør. Male ballen på bakken vil skape gode yards, samt holde Bulls sitt offense av banen. Angrep er det beste forsvar i denne kampen.

Gameplan Bulls:

 • Stack boksen og utfordre Eidsvoll til å kaste ball. Pass på å ligge dypt med minst 4 defensive spillere. Da er Eidsvoll minst effektive, klokken stopper, og offense er snart på banen.
 • 1814’s vil prøve å kontrollere kampen gjennom angrepet, så prioriter å gi dem dårligst mulig baneposisjon. De vil ikke prøve på de største sprellene gjennom luften.
 • Bread’n butter wins the game. Selv om det skulle gå trått så stol på det.

Score: 1814s 07- Bulls 14

Hvorfor vi tror de vinner: Yes! Endelig skal seriefinalen spilles! Hvem vinner serien i år? Det finner vi ut på lørdag!! Oh, vent…. hvem bryr seg egentlig om hvem som vinner serien, utenom serievinneren selv? Utfallet av kampen er strengt talt uinteressant. Begge lag er garantert (?) hjemmekamp i sluttspillet. Det største «gevinsten» ved å være #1 er å kunne møte Domers / Trolls på hjemmebane fremfor Oslo Vikings. Men forskjellen kan vurderes som marginal ettersom lagene må uansett slås om man skal vinne hele potten. Samt, hver kamp lever litt sitt eget liv. Så lenge man har hjemmekamp har man den største fordelen.

Men når det gjelder selve kampen tror vi dette blir en ganske sterk defensiv kamp der begge lag vil prøve å kontrollere kampen ved å holde på ballen. Det vil bli en kamp om baneposisjon for å plassere motstanderen i dårlig mulig posisjon, begge lag vil spille med intens gap kontroll og begge lag vil prøve å vinne Line of Scrimmage. Når det gjelder det siste punktet vil nok Eidsvoll være sterkeste laget. Men Bulls vil være mer eksplosiv Peoples / Sommerfeld kombinasjonen og ikke minst en og annen dyp pasning til WR Vadla.

Bulls vinner denne kampen så vidt, i en lavscorende kamp, rett og slett fordi kampen vil gå sinnsykt fort unna med to risikoaverse lag som holder ballen på bakken.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom 1814s og Bulls:

Lura Bulls vs Eidsvoll 1814s

 

 

Hvem: NTNUI Nidaros Domers vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Søndag 24.mai kl. 14:00, Dødens Dal (Trondheim)

Gameplan Domers:

 • Stack boksen og stopp løpene opp midten. Får Trolls lov å kontrollere ballen med løpene, er de mye mer effektive på pasningene
 • Trolls viste tydelige svakheter i secondary mot Vikings. Domers sitt sterke pasningsangrep bør studere kampfilmen og ta lærdom av dette.
 • Trolls slet bigtime på special teams mot Vikings og gav opp flere dårlige baneposisjoner på grunn av dette. Litt ekstra press på Trolls sitt punt team kan skape gode, kampavgjørende resultater.

Gameplan Trolls:

 • Domers offense sin store akilleshel er når QB blir presset. Da skjer det feil. Send blitzene fra alle retninger og ikke la Willingham hvile!
 • Domers sitt secondary er shaky, så lenge ballen holdes unna dyp senter av banen. Send ballen dypt av gårde langs sidelinjen, der vil Thorp og Rønning rule!
 • Hvis Trolls har en «bag of tricks» er det på tide å ta dem frem nå. Offenset er fintunet men blir forutsigbart. Hold defense ærlig ved å gjøre dem nervøs for trick spill.

Score: Domers 35 – Trolls 21

Hvorfor vi tror de vinner: Dette er den spennende kampen! To angrepsvillige lag, med tydelige svakheter begge motstanderne vil utnytte, vil legge til rette for en forrykende oppvisning av en fotballkamp. Tar vi med at Dødens Dal er noe kortere enn vanlige fotballbaner forventer vi en høy-scoringskamp når begge lag går vertikalt og offensivt til verks for å vinne. Begge lag vil være like giret på å nå sluttspillet. Domers leder det løpet marginalt med en touchdown, så Trolls må ha minimum 8 poengs seier for å være laget som går videre som #4. Med dette som bakgrunn er det ingen grunn til å ikke legge alt igjen på banen. Vi tror Domers takler det bedre enn Trolls.

Highlights fra fjorårets oppgjør mellom Domers og Trolls:

Vålerenga Trolls vs Nidaros Domers

 

 

2.DIVISJON
v/JM Henriksen

 

Hurricanes_1-980x652
Foto: Robin Sayyah

 

Hvem: Tønsberg Raiders vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når:
 Lørdag 23.mai kl. 14:00, Gamle Idretten (Tønsberg)
Score: Raiders 20 – Hurricanes 38
Hvorfor vi tror de vinner: Raiders tapte klart i forrige runde mot laget Haugesund møter neste gang de har hjemmekamp. For Hurricanes blir dette en interessant målestokk før nettopp den kampen. Om Raiders har QB Max Emanuelson tilbake så vil det hjelpe, men Haugesund bør fortsatt være noen nummer for store for Tønsberg Raiders.

 

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Bergen Storm
Hvor og når: Lørdag 23.mai kl. 15:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Starfighters 6 – Storm 40
Hvorfor vi tror de vinner: Litt bakrus for Storm som tapte for Åsane forrige runde, og nå må ut på langtur. Hvordan reiser de? Det gjenstår faktisk å se – dette er Storm sin første bortekamp for året. Lillestrøm gikk på en skikkelig smell mot Drammen forrige runde, men har i det minste hjemmekamp igjen. Vi tror imidlertid ikke hjemme-fordelen er så stor at Starfighters beseirer Storm, og forventer å se et Bergenslag som reiser godt nok til å vinne komfortabelt.

 

Hvem: Tromsø Trailblazers vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Søndag 24.mai kl. 14:00, Stakkevollan Kunstgress (Nordens Paris)
Score: Trailblazers 20 – Hunters 46
Hvorfor vi tror de vinner: Dette oppgjøret tippet vi før sesongstart at Trailblazers kunne komme til å vinne. Etter å ha sett begge lagene på banen, så gjør vi ikke det. Det er riktignok langt til Tromsø, men ikke 2-3 sesonger langt, og det er omtrent det vi tipper at forskjellen på de to lagene er. Trailblazers bør nok fortsatt vise fremgang, men Kolbotn Hunters er nok fortsatt noen nummere for store for hjemmelaget.

 

 

U17
v/JM Henriksen

 

Hvem: Lillestrøm Starfighters vs. Nidaros Domers
Hvor og når:
 Lørdag 23.mai kl. 12:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Om lagene/kampen: Starfighters tapte for Oslo Vikings i forrige runde, mens Nidaros slo samme lag runden før det igjen. Det var ikke ujevne siffere i noen av kampene, så dette kan bli et spennende oppgjør igjen!

 

Hvem: Kristiansand Gladiators vs. Åsane Seahawks
Hvor og når:
 Lørdag 23.mai kl. 14:00, Karuss Kunstgress (Kristiansand)
Om lagene/kampen: Begge lag har spilt 1 kamp hittil, og begge har tapt klart. Scoringsmessig var de ikke så langt fra hverandre i de kampene, men Kristiansand møtte nok hakket skarpere motstand i sin kamp. Vi ser ikke vekk fra at det kan bli et tett oppgjør på Karuss!

 

Hvem: Oslo Vikings vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når:
 Søndag 24.mai kl. 14:00, Frogner Stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Tønsberg har åpnet med veldig forskjellige resultater, og målprotokollen er 46-60 etter et stortap og en storseier. Oslo Vikings tapte overraskende for Nidaros Domers, før de tok igjen det tapte via en seier på Lillestrøm. Nå er de på hjemmebane igjen, og jakter sesongens første seier på Frogner mens Tønsberg jakter årets første seier på bortebane for deres del.

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når:
 Søndag 24.mai kl. 14:00, Bøn Stadion (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Dette blir spennende! To lag som så langt er ubeseiret, og som virker å vite hva de driver på med. Kanskje vil oppgjøret mellom deres tidligere motstandere Gladiators og Seahawks gi en pekepinn dagen før? Om det er en U17-kamp vi ville prioritert å få med seg fremfor de andre denne runden, så er det nok denne.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x