Før runden: 8.serierunde 2016

Vi har en runde foran oss som har stor betydning for sluttspillet; mange av kampene avgjør sluttplassering på tabellen, eller er siste sjanse for lag til selv å styre slikt, og dermed er det mange lag som har noe åpenbart å kjempe for! Her kan du lese våre tanker om helgens oppgjør!

8.SERIERUNDE, HELGEN 4.JUNI-5.JUNI 2016

Vikings vs 1814s 2016 - Foto Max Emanuelson AX_3635
Foto: Max Emanuelson

ELITESERIEN
v/Thomas Olsen & JM Henriksen

Hvem: Lura Bulls vs. Vålerenga Trolls
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Lura stadion (Sandnes)

Gameplan Bulls:

 • Etablere et løpespill som gjør at avhengigheten til pasninger er mer begrenset enn ved kampen forrige helg
 • Takle! Det må være flere enn Lyndell Gibson som takler for å stoppe Vålerenga. Vi minner om at Trolls både løp og kastet seg gjennom Bulls-forsvaret sist de møttes; på tide å «wrap up» om det skal stenges ned!
 • Holde fokus gjennom hele kampen; kampene mot Trolls i Sandnes blir ofte jevnere enn forhåndstipsene – dette kan fort bli en kamp hvor Bulls må gi jernet til siste spill for å kunne vinne

Gameplan Trolls:

 • Teste Bulls-forsvaret på både løp og pasninger; få etablert et angrepsspill med nok balanse til å holde forsvaret gjettende
 • Disiplinert men aggressivt i forsvarsspillet. Press på QBen, og skap turnovers via det
 • Få ballen til Hylton! Med de mange nesten-taklingene Lura-forsvaret viste forrige kamp, så bør det kunne bety noen virkelig store spill for den som kan finte seg vekk

Score: Bulls 20 – Trolls 18

Hvorfor vi tror de vinner: De fleste holder nok Lura Bulls som en soleklar favoritt i denne kampen. Hjemmebane og produksjon i angrepsspillet de siste kampene, samt det de til tider har vist i forsvar, er en del av bakgrunnen for det. En annen er at Trolls har hatt en heller tøff sesong etter en innledende seier.

La oss da huske på følgende: Den innledende seieren til Trolls kom mot nettopp Bulls. Lura har vist bra tendenser i forsvar, men det kan neppe sies om formen akkurat nå – forrige helg på Frogner tillot de nesten 400 yards, og tildels jevnt fordelt på løp og pasninger. Vålerenga har slitt med å få løpespillet til, men pasningsspillet har derimot vist progresjon. Om de da inviteres inn i kampen via et Lura som tillater at Trolls får etablert en viss balanse i angrepet sitt – ja, da er ikke dette over før 4.periode av kampen er over.

Samtidig; Vålerenga Trolls tillot lite yards i sin forrige kamp mot Lura. Bulls hadde 156 yards; såvidt over halvparten av det Trolls hadde. Mye har skjedd siden den gang, men om Trolls-forsvaret finner tilbake til noe av det som fungerte mot Lura Bulls sist, så kan en overraskelse komme her.

Når alt dette er sagt, så tror vi at det er Bulls som sikrer en seier – om enn langt fra suveren.

Highlights fra Bulls vs. Trolls 2015:

Lura Bulls vs Vålerenga Trolls

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 13:00, Bøn stadion (Eidsvoll)

Gameplan 1814s:

 • Løpe med alle angreps-truslene; bruke tid og på det viset minimere Vikings sine sjanser til offensive poeng
 • Skape turnovers; Vikings blir vanskelige å slå om man ikke får krasjet noen ballbesittelser med interceptions eller fumble recoveries. Press på pocket!
 • Kanseller flaggfesten: Begge lag kommer fra kamper hvor de har hatt haugevis av flagg kastet på seg. Laget som i størst grad unngår slike showstoppere, vil ha et godt utgangspunkt for å sikre en W!

Gameplan Vikings:

 • Stoppe angrepsspillet ved kilden: Ikke la løpespill med flere potensielle ballbærere utvikle seg og på det viset spre forsvaret utover
 • Spre ballen, men finn Ford. Utfordre Eidsvoll sine DBs og deler av banen hvor ingen ved navn Bowen befinner seg
 • Halvering av antallet flagg og fortsatt uten turnovers mot seg? Ja takk!

Score: 1814s 28 – Vikings 21

Hvorfor vi tror de vinner: Vikings innledet sesongen begredelig med 2 tap. Så har det kommet 2 seiere, og nå snuser Oslo-laget på muligheten til å gå fra tabellbunn til seriemester. Det blir neppe mer motivasjon å få enn det (før NM-finalen, da). Angrepet begynte å se giftig ut mot Trolls, og mot Bulls var det såpass balansert og farlig i flere faser at vi snakker om et lag som har en reell mulighet til å vinne på Bøn søndag.

Så er det akkurat det da; de to seierne har kommet mot Trolls og Bulls, ikke mot 1814s. Vikings må trenge igjennom et langt sterkere forsvar som tillater betydelig færre yards enn det Vålerenga og Lura gjør. Og de må gjøre det på bortebane.

Nå er riktignok ikke avstanden fra Oslo til Eidsvoll stor, men med gressbane og supportere som heier på 1814s for alt det er verdt, så vil det nok herske liten tvil om at det er Eidsvoll som har hjemmebanefordel her. Kan Dustin & Vikings komme seg forbi det hinderet?

Det er mye mulig, men da må også forsvaret til Oslo Vikings lykkes med det ingen egentlig har gjort hittil; stenge ned Norges klart beste løpespill. Bulls har allerede vist at det lar seg gjøre på måltavla, og når Vikings i tillegg har et eksplosivt angrep som fort kan sette Eidsvoll i en vanskelig situasjon om de får en tidlig ledelse; ja – da er det duket for nerve og spenning!

Vi tror at om Eidsvoll holder dette jevnt og forhåpentligvis (for sin del) ikke blir liggende bakpå med et par TDs på noe tidspunkt, så kommer 1814s til å ta seieren og seriemesterskapet.

Highlights fra 1814s vs. Vikings 2015:

Eidsvoll 1814s vs Oslo Vikings

 

1. DIVISJON
v/JM Henriksen

Poengtrekk på tabellen nedenfor skyldes manglende antall dommere i klubben.

K S T + = Poeng
NTNUI Nidaros Domers 5 5 0 187 27 160 10
Åsane Seahawks 5 4 1 165 63 102 8
Sarpsborg Olavs Menn 5 3 3 114 92 22 5
Haugesund Hurricanes 5 1 4 57 195 -138 -1
Drammen Warriors 5 0 5 24 170 -146 -3

Ukens tabell for D1

Hvem: Åsane Seahawks vs. NTNUI Nidaros Domers
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Vigernesjordet (Lillestrøm)
Score: Seahawks 16 – Domers 26
Hvorfor vi tror de vinner: Etter 36-0 til Domers for en knapp uke siden er det vanskelig å se for seg noe annet enn at Trondheimslaget vinner igjen. Når «hjemmekampen» til Bergenslaget Seahawks attpåtil går på Lillestrøm av alle plasser, så er hjemmebanefordelen nøytralisert så det holder. Vi vil tro Åsane har et mål om å vise andre takter, og om Domers blir for ovenpå som følge av 36-0 forrige gang, så kan en seier til Seahawks dukke opp. Det er imidlertid ikke noe vi tør å sette penger på; såpass kan vi røpe.

At kampen spilles på Lillestrøm har vi forklart i denne spalten før; det skyldes at kampen ble lagt til i serieoppsettet etter at Bergen Storm trakk seg. For å holde reisekostnader o.l. på et fortsatt noenlunde likt nivå for lagene, så ble denne kampen bestemt lagt til Lillestrøm.

R1S_1078
Foto: Robin Sayyah

Hvem: Drammen Warriors vs. Haugesund Hurricanes
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Åssiden Idrettspark (Drammen)
Score: Warriors 32 – Hurricanes 20 
Hvorfor vi tror de vinner: På mange måter er dette ukens mest interessante oppgjør, fordi det er et «vinn eller forsvinn» når det kommer til NM-sluttspill. Basert på resultatene så langt i år er det ikke sikkert at noen av lagene har spesielt store ambisjoner om å nå en kvartfinale -for ikke å snakke om semi-, men samtidig er det neppe særlig stas å ende opp som jumbo i divisjonen. Selv om man unngår kostnadene ved bortekamp i Trondheim. Noen skal uansett ta turen dit, og hvem vil det bli? Vi holder en knapp på Drammen, som har hjemmebane og har hatt ekstra tid til å lege sår samt forberede seg på motstanderen. Scoringsfest fra disse to lagene? Ja; hvorfor ikke avslutte grunnserien med skikkelig fyrverkeri!

 

2. DIVISJON
v/JM Henriksen

Poengtrekk på tabellen nedenfor skyldes manglende antall dommere i klubben og eventuelt andre administrative blundere.

K S T + = Poeng
Kristiansand Gladiators 4 4 0 140 12 128 8
Tønsberg Raiders 4 4 0 140 46 94 8
Kolbotn Hunters 4 3 1 92 50 42 6
Oslo Vikings 2 4 2 2 119 117 2 4
Vålerenga Trolls 2 5 2 3 103 107 -4 3
Gjøvik Swans 4 2 2 56 69 -13 3
Lillestrøm Starfighters 5 2 3 86 92 -6 2
Fredrikstad Kings 4 0 4 13 130 -117 0
Tromsø Trailblazers 4 0 4 7 133 -126 0

Ukens tabell for D2.

Hvem: Oslo Vikings 2 vs. Gjøvik Swans
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Frogner stadion (Oslo)
Om lagene/kampen: Et Swans med positive opplevelser bak seg den siste tiden ankommer Frogner med ambisjoner om seier, og møter et 2.lag som har den situasjonen at 1.laget skal ut i årets hittil viktigste kamp dagen etterpå. Vi ser for oss at det vil få noen konsekvenser for personell tilgjengelig, hvem som hviles til påfølgende dag, og så videre. Dermed kan det bli et interessant oppgjør på Frogner stadion denne lørdagen, og kanskje kan svanene fortsette sin klatring på tabellen – i tilfelle forbi blant annet lørdagens motstander. 

Kings vs Gladiators 2016 handoff - foto Kristian Ringen
Foto: Kristian Ringen

Hvem: Fredrikstad Kings vs. Kolbotn Hunters
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 14:00, Kongstenbanen (Fredrikstad)
Om lagene/kampen: Kongene har hatt en heller tøff sesong for andre året på rad, og det blir ikke særlig enkelt når Kolbotn kommer på besøk heller. Hunters på sin side fikk ikke et eneste poeng sist de var på banen. Da var det riktignok Kristiansand Gladiators som stod for motstanden. Det var det faktisk for Kings sin del også, og om vi kun skulle vurdert ut fra de to resultatene, så er det 2 touchdowns forskjell på søndagens motstandere. Helt slik fungerer det ikke. Et spennende moment her, er at Fredrikstad har en farmeravtale med Olavs Menn, og sistnevnte har en etterlengtet frihelg fra egne kamper. Kan det tenkes at det har positiv effekt for Fredrikstad Kings når det gjelder spillermateriale tilgjengelig på søndag?

 

U17
v/JM Henriksen

Hvem: Nidaros Domers vs. Tønsberg Raiders
Hvor og når: Lørdag 4.juni kl. 14:00, Lade kunstgress (Trondheim)
Om lagene/kampen: Disse to lagene er naboer på tabellen, men definitivt ikke i form av reiseavstand mellom hverandre. Raiders har så langt vist seg som det nest beste laget i pulja etter Vålerenga Trolls, og om de reiser med noenlunde grei tropp, så får Nidaros Domers en virkelig utfordring servert på Lade lørdag. 

 

Hvem: Haugesund Hurricanes vs. BVHIF Ironmen
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 14:00, Haugesund Idrettspark (Haugesund)
Om lagene/kampen: Ingen av disse lagene har vunnet en kamp i årets serie ennå; her kommer en etterlengtet mulighet. Et av lagene kommer til å ha lykkes når dette oppgjøret er ferdigspilt. Spørsmålet er om det er hjemmelaget som kan juble, eller om Ironmen kan få en hyggelig tur hjemover til Østlandet med en seier i baklomma. Ironmen har spilt jevnt i sine seneste par kamper – noe Hurricanes nok ikke kan skryte på seg. 

 

Hvem: Vålerenga Trolls vs. Lillestrøm Starfighters
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 14:00, Jordal kunstgress (Oslo)
Om lagene/kampen: Trolls er fullstendig dominerende i sin gruppe, på lik linje med det Eidsvoll 1814s er i den andre U17-gruppa. Lillestrøm ligger nærmere den andre enden av tabellen, og har 1 seier så langt i år. I dette oppgjøret må nok Vålerenga finne seg i et klart favorittstempel, og skulle Starfighters sikre seg denne skalpen vil det utvilsomt være en av årets største bragder.

 

Hvem: Eidsvoll 1814s vs. Oslo Vikings Rød
Hvor og når: Søndag 5.juni kl. 16:00, Bøn stadion (Eidsvoll)
Om lagene/kampen: Suverene 1814s tar i mot Oslo Vikings, på lik linje som på seniornivå litt tidligere samme dag. På U17 er de imidlertid særdeles mye mer suverene enn på senior, og det er absolutt ingen lett oppgave de unge vikingene har foran seg når U17-lagene skal i aksjon. Lagene har allerede møtt hverandre på Frogner, og da vant Eidsvoll 1814s veldig klart, selv om de slapp inn en del poeng. Det blir spennende å se hvordan resultatet blir denne gang!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x