Jamie Collins til Cleveland

Som New England-fan er det vanskelig å bli overrasket av hvordan Bill Belichick håndterer rosteren sin. Av de mest kjente valgene han har gjort står selvfølgelig benkinga av Drew Bledsoe ut, men de av oss som følger laget litt tettere nevner ofte Corey Dillon, Randy Moss, Richard Seymour og Chad Ochocinco som interessante personalavgjørelser.

Randy Moss NE Patriots

En av de beste anskaffelsene i historien – Randy Moss for et draftvalg i 4. runde.

Det var derfor ikke så fryktelig vanskelig å se tankegangen når han i mars sendte en av sine beste pass rushere, Chandler Jones, til Arizona, i bytte mot en middelmådig guard og et draftvalg i andre runde. Jones hadde en uheldig episode utenfor banen, men det er ingen tvil om at han fortsatt er en meget god spiller: etter halvspilt NFL-sesong har han 5 sacks og 2 fremtvungne fomler.

Teorien til mange bak denne traden var at New England ikke hadde råd til å betale alle sine unge free agents neste år – Jamie Collins, Dont’a Hightower og Jones er alle i kontraktsår og alle tre kan nok forlange mye i forhandlinger neste år. Det var derfor naturlig at man får igjen litt verdi i form av draftvalg og backups for en av de, slik at man kan konsentrere seg om å re-signere de andre neste år.

Men på mandag denne uken, bare døgnet før fristen gikk ut, skjedde det igjen. Belichick sendte Jamie Collins, en av de 5 beste inside linebackerne i ligaen, til Cleveland Browns for et betinget draftvalg: dersom Browns får et valg i 3. runde i kompensasjon fra NFL, får New England dette. Hvis de ikke mottar dette så får Patriots et valg i 4. runde året etter, altså 2018. Langsiktig planlegging, dette her.

For å friske opp litt: Patriots er 7-1, med bye week denne uken. Angrepet spiller fenomenal fotball og forsvaret gjør akkurat nok til at laget virker meget sterkt. Etter friuken har New England ett av de enkleste kampprogrammene igjen, med blant andre 2 ganger Jets, Rams og 49ers.

Likevel er ikke forsvaret så godt at man tar lett på det å sende sin starting linebacker avgårde for det svært mange fans mener er for lite kompensasjon. Traden virker veldig klassisk Belichick, hvor fans og media ikke har det fulle bildet mens Bill og organisasjonen har stålkontroll på eget lag. Det er mye uvisst rundt denne transaksjonen, og man må stille seg spørsmålet om dette var en dårlig deal for New England.

 

Brady og Belichick

Har hovedtrener i New England, Bill Belichick, gjort en god eller en dårlig trade ved å sende Jamie Collins til Cleveland?

Mye tyder derfor på at Belichick er komfortabel med å bruke Hightower i midten sammen med en rotasjon av Elandon Roberts, Barkevious Mingo (hentet i trade fra nettopp Browns før sesongen!), Rob Ninkovich og nyervervede Kyle van Noy på de tre linebacker-posisjonene. Patriots har tradisjonelt vært et 3-4 forsvar, men i år har de spilt i all hovedsak 4-3. Ovennevnte Ninkovich spiller primært på enden av linja, men han er god nok i coverage til å kunne bidra som LB i 40-fronten i tillegg til sin vanlige rolle som defensive end.

Uansett hva motivasjonen og tankegangen bak traden er så blir det spennende å se hva forsvaret til Patriots gjør i sin nyeste utgave. Det blir og svært interessant å følge Collins sin tilværelse i Cleveland, da han er god nok til å være en byggestein i grunnmuren for et potensielt solid forsvar i fremtiden.

Jeg kan ikke si noe på vegne av Browns fans, men i Foxborough, MA, har vi et ordtak for situasjoner som dette: In Bill we trust.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x