NFL: Training Camp Battles

Vi er kommet til august, og det betyr siste måned før NFL-sesongen begynner, og det betyr starten av training camps for samtlige lag. Gjennom et par-tre harde, svette intensive uker skal troppene kuttes fra 90, til 75, til 53 spillere. I den forbindelse har vi naturligvis kamp om noen viktige posisjoner, og selvfølgelig som starting quarterback hos flere lag. I denne artikkelen vil vi gi en oversikt over de viktigste kampene som pågår i skrivende stund.

Harde tak
Harde tak

Houston Texans- Brian Hoyer vs Ryan Mallett (QB)

I Houston står kampen mellom to tidligere Patriots-andrevalg om hvem som skal bli starting QB på Reliant Stadium i 2015. Hoyer har tatt turen fra Cleveland hvor han var mildt sagt opp og ned i fjor. En liten periode så Browns ut som de kunne kjempe om plass i play-off, i det neste øyeblikket var han benket for en som i offseason ble lagt inn på avvenningsklinikk for det man antar var alkoholmisbruk. Mallett på sin side var i Texans ifjor, men måtte finne seg i å være bak The Amish Rifle, Ryan Fitzpatrick, i køen. Fitzpatrick gikk ned med skade, men jaggu gjorde ikke Mallett det også når han fikk sjansen.

Som QB er Hoyer ansett som en såkalt «game manager», en som ikke tar de store sjansene, gjør få feil, kaster få interceptions, men heller ikke kommer til å forbløffe publikum med fantastiske prestasjoner. Mallett er lite atletisk og treg, men har en av NFLs aller sterkeste og beste kastearmer. Hvem får sjansen til å prøve å tukte Colts i AFC South med hjelp av J.J. Watt?

 

Cleveland Browns- Johnny Manziel vs Josh McCown (QB)

At dette i det hele tatt er en konkurranse om plassen viser hvor skuffende/overhypet Johnny Manziel har vært. Et førsterundevalg, muligens urettmessig dog, bør kunne vinne jobben fra en middelhavsfarer nærmere 40 enn 30. Det skal sies at McCown var fantastisk i de kampene Cutler var ute for Bears i 2013, men ting kan tyde på at dette har med Marc Trestman å gjøre. McCown fikk sjansen for Bucs ifjor, men uten offensive coordinator og uten offensiv linje. Det er helt i det blå hvilken tilstand Manziel er i, men vi spår McCown som starter uke 1.

 

Buffalo Bills- E.J. Manuel vs Matt Cassel vs Tyrod Taylor (QB)

Nok en tidligere backup i Patriots, Matt Cassel, har fått sjansen som starter i Vikings uten å lykkes spesielt godt. E.J. Manuel er tidligere førsterunde-valg (nr 8), som ikke har fått det til i staten New York. Tyrod Taylor ble valgt i sjette runde av Ravens i 2011, og har vært deres andrevalg frem til nå, og er et relativt ubeskrevet blad. Her er det helt åpent hvem Rex Ryan vil ha til slutt.

 

New York Jets- Geno Smith vs Ryan Fitzpatrick (QB)

Mange har hatt liten tro på at Smith har det som skal til i NFL, men i begge hans sesonger har han vist glimt, innimellom alt det mindre gode.  Blir dette året han klarer å produsere gode forestillinger jevnt og trutt? I så fall må han vinne jobben mot tidligere starter i divisjonsrival Bills, Ryan Fitzpatrick. Ironisk nok er de ikke så ulike. Fitzpatrick kan se fantastisk ut en hel kamp, før det plutselig kommer et hårreisende valg. Imidlertid var offensive coordinator Chan Gailey hans hovedtrener i Bills, og Fitzpatrick burde sånn sett være kjent med hva som kreves. Vi tror Geno Smith fortsetter fremgangen, og vinner denne jobben.

Får Jets endelig en kompetent QB til å gå med deres fantastiske forsvar?

 

Philadelphia Eagles- Mychal Kendricks vs Kiko Alonso vs DeMeco Ryans (ILB)

Snart er Mychal Kendricks eneste levning fra Andy Reid-æraen i Eagles etter en exodus av stjernespillere uten like som Chip Kelly har satt igang. Imidlertid går trade-ryktene, forståelig nok. Kendricks er en av de aller beste unge linebackers i ligaen, med enorm hurtighet og gode instinkter. Kiko Alonso er det samme, og kom over fra Bills i traden med LeSean McCoy i vinter etter et år ute med skade, etter en fantastisk rookiesesong i 2013. Ryans er eldre og begynner å skrante i coverageferdighetene, men er en fantastisk leder og en instinktiv hardt-taklende spiller. Problemet? Eagles spiller 3-4, og det er kun plass til to av disse tre på banen, med mindre defensive coordinator Billy Davis viser seg like uortodoks som hans sjef. Ingen spådommer tør gis her.

 

Cleveland Browns- Isaiah Crowell vs Terrance West vs Duke Johnson (RB)

Dette er en interessant kamp, da Browns faktisk har en av de beste offensive linjer i ligaen, og legger stor vekt på deres run game. Får de et kompetent QB-spill kan de kjempe om anstendighet denne sesongen. Crowell var et funn i de sene rundene ifjor, mens West til tider viste gode takter. Duke Johnson er eksplosiv og meget habil i pasningsspillet, men blir å regne med i kampen om snaps på første og andre down også. Vi spår at Crowell og Johnson blir de som starter sesongen for de oransje.

 

Tennessee Titans- Dorial Green-Beckham vs Hakeem Nicks vs Harry Douglas vs Tre McBride vs Justin Hunter vs Kendall Wright (WR)

Hvilke andre enn Delanie Walker skal Marcus Mariota kaste til? Rookie Dorial Green-Beckham har vi tidligere omtalt. Justin Hunter er uhyre talentfull,men har slitt med å få det ut i kamp, og ble nylig arrestert for “malicious intent, stabbing, cutting, wounding,” og det er langtfra sikkert vi har hørt det siste i den saken. Hakeem Nicks var flere år i Giants før det gikk nedover, sist sesong i Colts uten å imponere, men har et bra grunntalent. Harry Douglas har vært en stødig receiver nr 3 i Falcons i flere år, som håper han kan bli en større del av angrepet i Titans. McBride ble valgt i syvende runde i årets draft, har god størrelse, fantastiske hender og grei fart, men sliter med teknikken. Wright var Titans ledende WR de siste 3 sesonger, uten at det sier for mye, men har et bra talent på dette nivået. Her er situasjonen vid åpen, men det er åpenbart at Mariota trenger all hjelpen han kan få.

 

Kansas City Chiefs- Jason Avant vs DeAnthony Thomas vs Chris Conley vs Junior Hemingway vs Albert Wilson (WR)

Det er disse navnene + Jeremy Maclin som skal sørge for at Chiefs ikke går en ny sesong uten en touchdown til en wide receiver i 2015, hvilket vi ikke har tro på skjer igjen. Maclin er en topp receiver, men bak han er kampene om plassene relativt åpent. Jason Avant er en gammel(bokstavelig talt) kjenning av Reid fra Eagles, som mangler fart men har fantastiske hender. DeAnthony Thomas er en lynrask, eksplosiv men liten andreårsspiller som kan spille både receiver og running back, men som for det meste blir brukt som punt returner og på tredje down på spesialplays. Junior Hemingway har vært i Chiefs siden 2012, men har ikke gjort seg nevneverdig bemerket utenom å være en receiver helt på det jevne. Wilson var undraftet free agent ifjor, og har visstnok fått mye skryt av trenere denne off season. Conley ble valgt i tredje runde i år, men skal ha ferdigheter og talent nok til å bidra på dette nivået med enorm fart og sterke hender. Tiden vil vise om dette blir et sterkt nok offense til å kjempe om kronen i AFC West.

Det går mot lysere football-tider, og sesongen nærmer seg med stormskritt!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x