NFL uke 12

Endelig er vi her – slutten på bye weeks. Alle lagene har hatt sin friuke og alle lagene har spilt 10 kamper. Altså seks kamper igjen før man vet hvilke 12 som skal inn i sluttspillet. Heldigvis for oss er det flere kamper denne uken der begge lagene kjemper om sluttspillplassering. Dette lover godt for fotballen vi får se i morgen.

Dette har så langt vært en meget interessant sesong. Det har vært noen svært gode lag, og noen svært dårlige lag. Og ganske mange lag som har mildt sagt variert i sine prestasjoner. Det ble spilt tre kamper på torsdag, og ukens power ranking reflekterer de kampene. Neste uke skal vi prøve å presentere en oversikt over sluttspillkandidatene, hvem som har sjansen til å komme seg dit, og hvem jeg tror havner blant de 6 beste i hver conference når sesongen er over.

 

1. New England Patriots (10-0)

Holder seg på toppen til tross for mange skader på offense og en relativt svak kamp mot Buffalo.

2. Carolina Panthers (11-0)

cam-newton-panthers-qb

Jeg skrev om MVP-kandidaturet til Tom Brady forrige uke, men Cam Newton må ansees som en verdig motstander. Hvis begge lag fortsetter å vinne kan dette bli svært interessant.

3. Arizona Cardinals (8-2)

Slenger seg på i kampen om å være best i NFC, og kanskje også i NFL. Carson Palmer seiler opp som en tredje kandidat til MVP.

4. Cincinnati Bengals (8-2)

Tapte knepent mot Cardinals, men har fortsatt grei kontroll på egen divisjon. Kniver med Denver om 2. seed i AFC.

5. Pittsburgh Steelers (6-4)

Fester grepet om en sluttspillplass med en seier over Seattle i morgen. Et lag man må se opp for.

6. Minnesota Vikings (7-3)

Tross tap for Packers så leder Vikings divisjonen og har nå mulighet til å ta opp kampen med Cardinals om en høyere seed. Vegen fremover er derimot ikke enkel – første hinder på vegen er Atlanta som må begynne å vinne igjen dersom de vil spille fotball i januar.

7. Denver Broncos (8-2)

Vi avskriver ikke Broncos helt enda, selv med Peyton Manning ute i flere kamper.

8. Green Bay Packers (7-4)

Slo Vikings, tapte mot Bears. Skjønner ikke noe av det som skjer der oppe for tiden.

9. Kansas City Chiefs (5-5)

Har funnet vinnersporet og tatt 5 på rad – kan det bli 6 mot Buffalo? Jeg avskrev Chiefs tidligere i år, men det ser ut til at de kan bli en het kandidat for en wild card-plassering i AFC.

10. New York Giants (5-5)

EAST RUTHERFORD, NJ - NOVEMBER 23: Odell Beckham #13 of the New York Giants scores a touchdown in the second quarter against the Dallas Cowboys at MetLife Stadium on November 23, 2014 in East Rutherford, New Jersey. (Photo by Al Bello/Getty Images)
Giants trenger litt Beckham Jr. magi for å komme seg til sluttspill. Foto: Al Bello/Getty Images

Hadde spillefri forrige uke, etter tapet mot New England. Har kontroll på NFC East, hvor den eneste trusselen kan se ut til å komme fra Washington, etter at både Dallas og Philadelphia gikk på en smell på Thanksgiving.

 

Ukens kamper:

 

Minnesota Vikings @ Atlanta Falcons -1.5

Både Falcons og Vikings har sikte på sluttspillplass – Vikings leder divisjonen i kraft av Green Bay sitt tap på torsdag. Atlanta har ikke spilt god fotball i det siste, og trenger å komme tilbake på vinnersporet hvis de skal holde resten av de håpefulle bak seg. En tøff kamp mot Minnesota dette, men jeg tror Falcons klarer å ro det i land.

 

St. Louis Rams +8.5 @ Cincinnati Bengals

Rams er teknisk sett fortsatt inne i kampen om sluttspillplass, men de må begynne å vinne igjen hvis de har håp om å få spille fotball i januar. Det ser ut til at man må ha 10 seire for å kvalifisere seg fra NFC i år (såfremt man ikke spiller i NFC East), og jeg tror det kan bli litt for langt å strekke seg for St. Louis. Bengals har og behov for en seier, etter å ha tapt mot både Houston og Arizona. De ligger nå likt med Denver og kjemper fortsatt om en av de to øverste plassene i AFC. Jeg tror de vinner her, men Rams spiller tøff fotball og det blir en jevn kamp.

 

New Orleans Saints @ Houston Texans -3.0

Dec 23, 2012; Houston, TX, USA; Houston Texans defensive end J.J. Watt (99) is introduced before a game against the Minnesota Vikings at Reliant Stadium. Mandatory Credit: Brett Davis-USA TODAY Sports
Så glad blir man når sluttspilldrømmen er i live. Foto: Brett Davis-USA TODAY Sports

Houston har fortsatt gode muligheter til å vinne divisjonen, mest fordi det er ingen av lagene i AFC South som skiller seg ut på en positiv måte. Det blir en spennende høst for disse lagene – spørsmålet er om de overlever i sluttspillet. Saints har en teoretisk sjanse til å komme seg til sluttspill, men den gidder vi ikke bruke tid på.

 

Tampa Bay Buccaneers +3.0 @ Indianapolis Colts

Disse lagene har vunnet like mange kamper – fem – men et av de leder sin divisjon og det andre ligger på tredjeplass. Tredjeplass laget scorer poeng for tiden, så vi tar en sjanse og satser på at Tampa Bay tar en uventet borteseier.

 

San Diego Chargers @ Jacksonville Jaguars -4.0

San Diego har raknet fullstendig og ligger nå sist i AFC West med kun matematisk sjanse til å nå sluttspill. Jaguars kjemper i AFC South og har derfor forstatt en sjanse til å knabbe divisjonen fra Colts eller Texans. Og slik som Jaguars spiller nå så tror jeg de banker Chargers i morgen.

 

Buffalo Bills +6.5 @ Kansas City Chiefs

Bills sparket godt fra seg mot New England på mandag, men måtte til slutt gi tapt. Kansas City har for alvor våknet – de har vunnet fire på rad og er for alvor inne i kampen om siste sluttspillplass i AFC. Denne kampen blir direkte avgjørende for disse to lagene – vinneren kommer til å ha en tie breaker over det andre laget når wild card-plassene skal deles ut. Dette blir en jevn kamp mellom to gode forsvar, og det laget som vinner er nok det som gjør færrest feil i angrep.

 

Miami Dolphins +4.0 @ New York Jets

Delfinene fra sør-Florida er teknisk sett fortsatt inne i kampen om en sluttspillplass, men de har mange lag foran seg, og ukens motstander er en av dem. Ryan Fitzpatrick har klippet skjegget etter et labert nederlag mot Houston i forrige runde. Vi får se om det er nok – New York må vinne her for å holde følge med Buffalo og Kansas City. Når man snakker om labert spill i New York: Darrelle Revis, superstjerne, shutdown corner, fikk så hatten passet av DeAndre Hopkins og Texans. Ikke siden Randy Moss ikledte seg nummer 81 for New England har Revis blitt lekt med og angrepet så ofte i en kamp som mot Houston. Er dagene hans som Revis Island talte?

 

Oakland Raiders -2.0 @ Tennessee Titans

St Louis Rams v Oakland Raiders

Oakland lå så godt til på 4-3, og så plutselig taper de tre på rad. De er likevel godt foran Tennessee, som deler sisteplassen i AFC sammen med San Diego og Cleveland. For to uker siden spilte de en ganske jevn kamp mot Minnesota – kun en interception i end zone ødela comebacket til Derek Carr. Sist uke slet de noe mer mot Detroit. Raiders er dermed stabilt ustabile i årets sesong, og da er det nok for tidlig å håpe på et sluttspillmirakel i Oakland, men en seier mot Titans er vel innen rekkevidde.

 

New York Giants -3.0 @ Washington

En av ukens viktigste kamper! Vinneren her kommer til å lede divisjonen i minst en uke til. Hvem hadde trodd at Washington kom til å bli den sterkeste utfordreren til Giants i NFC East? Etter Philadelphia sin katastrofale sesong og Tony Romo sine brukne kragebein er vegen til sluttspillet meget kort for begge disse lagene. Giants er nok det bedre laget, men vi har sett Washington score mye poeng i enkeltkamper, og det er ikke umulig at de overrasker her.

 

Arizona Cardinals -10.5 @ San Francisco 49ers

Cardinals spiller kanskje best fotball av alle for tiden – de er solide i forsvar, de scorer mye poeng, og de driter seg ikke ut på special teams. Så fremt de ikke får noen skader bør dette laget kunne sikre seg friuke i sluttspillet. 49ers på sin side, er i en dypere oppbyggingsfase enn det man hadde trodd. Kaepernick virker ferdig i San Francisco, og det spørs om eierskapet er fornøyd med førsteårstrener Jim Tomsula etter en mildt sagt skuffende sesong.

 

Pittsburgh Steelers +3.5 @ Seattle Seahawks

Med Roethlisberger tilbake er Steelers et giftig lag i angrep – de har nok en av de beste receiver-gruppene i hele NFL. Samtidig har ikke Legion of Boom vært like dominerende i år som tidligere. Noe av skylden må gå til Cary Williams, men resten av gjengen i Seattle sitt secondary har ikke spilt på sitt tidligere Pro Bowl-nivå. Seattle kan ta en viktig seier her, men jeg tror det blir en jevn kamp ettersom Steelers har fått hvilt i bye week.

 

New England Patriots -3.0 @ Denver Broncos

vontae-davis-rob-gronkowski-nfl-new-england-patriots-indianapolis-colts-850x560En av de få friske receiverne Tom Brady fortsatt har igjen.

Dette skulle være neste kapittel i Manning vs. Brady-sagaen….og så ble Peyton skadet. Denne quarterback-duellen har gitt oss mange uforglemmelige kamper gjennom årene, men nå kan det se ut til at siste side er skrevet. Inn for Broncos kommer Brock Osweiler, en kompetent men uerfaren backup. Han ledet Denver til seier mot Chicago forrige uke, men får en tøffere oppgave mot Patriots på søndag. Skulle Denver vinne her er både de og Cincinnati bare en kamp bak New England om første-seed i AFC.

 

Baltimore Ravens +3.0 @ Cleveland Browns

Begge disse lagene rakner for to helt forskjellige grunner. I Cleveland har Johnny Football vært ute å festet, nok en gang, og har dermed blitt benket. Baltimore har fått enda to startere skadet, noe som bringer totalen til ca. 1 million (omtrentlig). Baltimore har i tur og orden mistet Terrell Suggs, Steve Smith Sr., Justin Forsett og Joe Flacco til langtidsskader. Det er bare å begynne å forberede neste års draft.

 

Forrige uke: 10-3-1

Sesong: 73-80-7

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x