NFL uke 4

Alle lag i NFL spiller 16 innledende kamper. Men som en genistrek har NFL klart å strekke sesongen til å vare i 17 uker. Hvordan? Ved å gi alle lag en friuke (bye week) midt i sesongen. Midt i sesongen er nokså relativt i den forstand, da allerede etter tre spilte kamper skal to av lagene ha pause. Ideelt sett så kommer bye week rundt uke 7-10, da man har unnagjort rundt halvparten av sesongen og en uke ekstra hvile kommer godt med. En uke hvile er nok meget fornuftig, men man kan stille spørsmål ved hvor nødvendig en slik uke er etter tre spilte kamper. Uansett så skal det bare spilles 15 kamper denne uka, da både Patriots og Titans har spillefri.

NFL har som kjent i flere år spilt kamper i London, for å prøve å utvide fanbasen sin. I år som i fjor starter denne kampen noe tidligere enn resten av søndagskampene. Det vil si at for den som elsker fotball er førstkommende søndag fullpakket med fotball fra 15.30 norsk tid, og potensielt helt til man står opp for å dra på jobb mandags morgen. Man kan bruke den tidlige kampen som oppvarming til den runden som begynner 19.00. Og som seg hør og bør så begynner vi med denne tidlige kampen vi også.

 

New York Jets -2.0 @ Miami Dolphins (i London)

Vi følger spent med på hva som skjer med Joe Philbin. Som nevnt tidligere i denne spalten (og som vil bli nevnt hver uke fram til han enten får fyken eller får skikk på skuta) så har isen under beina hans blitt tynn, og etter nok en begredelig forestilling mot Buffalo sist søndag ligger Miami nå sist i divisjonen. Ikke bra for et lag som hadde store ambisjoner om å utfordre Patriots for hegemoniet.

Jets snublet mot Philadelphia forrige uke og gikk på årets første tap. Klarer de å omstille seg før denne viktige divisjonskampen? Forsvaret ser fortsatt bra ut, men man må score poeng for å vinne kamper også. Mot et tafatt Miami så skal det likevel holde helt inn.

 

Jacksonville Jaguars +9.0 @ Indianapolis Colts

Som forventet fikk Jacksonville juling av New England i Foxborough. Det eneste punteren til New England gjorde på søndag var å holde for ekstrapoeng og field goals – Patriots scorte på alle sine 9 ballbesittelser, unntatt seiersformasjonen på slutten av kampen. Blake Bortles har potensiale, og han har både runningback og wide receivere rundt seg som kan bli veldig gode. Men Jaguars trenger fortsatt 1-2 år med god drafting og solide free agents før de kan ta steget opp fra bunnen og begynne å kjempe om sluttspillplasser igjen.

Når man snakker om sluttspillplasser: Colts reddet mye av sesongen sin (og kanskje Chuck Pagano?) ved å såvidt klare å slå Titans. Det måtte et feilet 2-poengsforsøk til for at Hesteskoene kunne innkassere årets første seier. Selv om Jaguars er antatt lett motstand er dette en divisjonskamp som Colts ikke kan gi fra seg. I skrivende stund står alle lagene i AFC South med 1-2 på tabellen – med andre ord er det helt åpent. Colts er bedre på papiret, men hvis de tre foregående ukene er en indikator blir det jevnt.

 

New York Giants @ Buffalo Bills -6.0

 

Buffalo Bills quarterback Tyrod Taylor (5) scrambles in the first quarter of an NFL preseason football game against the Cleveland Browns, Thursday, Aug. 20, 2015, in Cleveland. (AP Photo/David Richard)

 

Fremtiden – og nåtiden – i Buffalo.

Med Tony Romo ute og Philadelphia ikke akkurat i rute kan det se ut som NFC East blir en jevnere divisjon enn antatt. Og potensielt dårligere. Giants vant overbevisende mot Washington forrige torsdag, men ingen har sett på Washington som en sluttspillkandidat. Borte mot Bills får Tom Coughlin sine gutter kanskje den vanskeligste kampen så langt i året, og Buffalo er optimistiske igjen etter en overlegen seier over Miami. Tyrod Taylor ser ut som en NFL-quarterback og forsvaret spiller bra nok til at jeg frykter dette blir en lang dag for Eli Manning og Big Blue.

 

Carolina Panthers -3.0 @ Tampa Bay Buccaneers

Cam Newton og resten av Carolina bør ta sin fjerde seier her. NFC South ser ut til å bli noe bedre enn i fjor, men det er Falcons, ikke Saints eller Buccaneers, som skal ta opp kampen med Panthers. Luke Kuechly er forhåpentligvis tilbake i midtforsvaret og Carolina fortsetter ferden mot sluttspillet.

 

Philadelphia Eagles -3.0 @ Washington

Washington fortsetter i fritt fall og Kirk Cousins er definitivt ikke langtidsløsningen der. Det lukter topp-3 draft pick av gutta i burgunder. Eagles vant sin første kamp mot Jets (Jets har aldri vunnet mot Eagles!) og er fortsatt konkurransedyktige i NFC East. De tar et viktig steg videre mot sluttspillet ved å slå Washington på søndag.

 

Oakland Raiders -3.0 @ Chicago Bears

 

St Louis Rams v Oakland Raiders

Amari Cooper – bildet blir brukt nesten hver uke!

Raiders har ikke vært favoritter på 27 kamper. 27! Chicago er fortsatt uten Jay Cutler og Alshon Jefferey, og har ikke vist seg fra sin beste side så langt i år. Jeg har trua på Derek Carr og Amari Cooper, og tror Oakland tar sin tredje strake i the Windy City.

 

Houston Texans +6.0 @ Atlanta Falcons

Oddsmakerne rir Atlanta-bølgen og har gjort fuglene til storfavoritter mot Houston. Falcons er nok et klart bedre lag her, men a) jeg tror Texans er bedre enn det de har vist og b) typisk trap-game for Atlanta: stor seier borte mot Cowboys forrige uke og en enkel kamp mot Washington uken etter. Alle i Atlanta tenker 5-0. Meget mulig, men denne kampen blir jevnere enn 6 poeng.

 

Kansas City Chiefs @ Cincinnati Bengals -4.0

Chiefs skulle egentlig kjempe med Broncos om toppen i AFC West. Slik har det ikke blitt og gutta fra Missouri ligger på delt sisteplass i divisjonen. De møter et heltent Cincinnati som har vunnet 3 av 3 og virker svært god forberedt på årets sesong. Andy Dalton har funnet rytmen og endelig har Tyler Eifert blitt den tight enden vi alltid trodde han skulle bli. Cincy ser faktisk meget solide ut her tidlige i sesongen, og det blir spennende å se om de klarer å opprettholde dette fremover. Skulle Kansas City tape her blir det neppe sluttspill.

 

Cleveland Browns +7.5 @ San Diego Chargers

Tullekamp. Browns klarer ikke starte rett quarterback, San Diego virker uinteressert og generelt sett lei fotball. Potensiale for store spill og artig special teams.

 

Green Bay Packers -8.5 @ San Francisco 49ers

Stikk motsatt av Browns-Chargers: Packers gjør alt rett og er heldige med backup-spillere, 49ers prøver så godt de kan og har en trener som virkelig bryr seg. Kan bli en meget underholdende kamp, men Green Bay tar nok en enkel seier og cruiser inn til 4-0.

 

St. Louis Rams @ Arizona Cardinals -7.0

Divisjonskamper er alltid vanskelig i NFL. Lagene blir ekstra gira og rivalstatus mellom klubben skaper en spent ramme rundt kampene. Det er derfor ingen selvfølge at Cardinals banker Rams her – St. Louis har faktisk vist gode takter de forrige kampene til tross for tap. Men dette blir en vanskelig kamp for Rams. Carson Palmer og Larry Fitzgerald putter poeng, og forsvaret minner om gjengen fra Baltimore sine glansdager. Cardinals har potensiale til å nå langt, og kanskje kaste Seattle ned fra toppen i NFC West.

 

Minnesota Vikings @ Denver Broncos -7.0

 

1411953741000-USP-NFL-Atlanta-Falcons-at-Minnesota-Vikings-005

Teddy Bridgewater får en tøff oppgave mot Denvers defensive backs.

Peyton Manning ser ikke ut som tidligere Peyton Manning. Likevel er Denver 3-0, mye takket være et meget solid forsvar. Vikings har utnyttet Adrian Peterson godt de siste to ukene og bør fortsette med det mot et secondary som elsker å spille mot unge quarterbacks. Broncos tar en viktig seier her og fester grepet om divisjonen.

 

Dallas Cowboys +3.5 @ New Orleans Saints

Saints ser ganske fortapte ut, men jeg tar en sjanse her og satser på Cowboys. New Orleans er nok ute av dansen, men Dallas har gode muligheter til å vinne divisjonen selv med Tony Romo ute i noen uker. Skal de klare det må forsvaret skape turnovers og store spill for å hjelpe Brandon Weeden.

 

Detroit Lions @ Seattle Seahawks -10.0

Detroit ser helt håpløse ut: forsvaret sliter, de utnytter ikke sine styrker i angrep og de har Jim Caldwell som trener. Seattle tar en enkel hjemmeseier her og tar opp jakten på Arizona – Detroit dropper til 0-4 og lurer på hvor lenge helvetet varer.

 

Forrige uke: 11-5

Sesongen: 21-26-1

 

Uenig i tipsene? Bruk kommentarfeltet!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x