NFL Wild Card Weekend – Packers @ Washington

Rundens siste oppgjør er også vurdert som det jevneste. De fleste som har fulgt med NFL i år vet at Washington kommer fra en av de svakeste divisjonene i ligaen og kom seg til sluttspill blant annet fordi de andre tre lagene i NFC East er ganske dårlige.

Green Bay Packers (10-6)

Alle husker fjorårets utgave av Packers og hvordan de kollapset totalt i sluttspillet borte mot Seattle. 2014-utgaven av Green Bay var et meget godt lag som dominerte gjennom sesongen, men de ødela mye for seg selv etter å ha holdt en stor ledelse mot Seattle. Resten er som kjent historie.

Flere eksperter og bedrevitere hadde store forhåpninger til årets utgave av Green Bay. Her skulle fjorårets feil omgjøres og Ostehodene skulle hente et nytt Lombardi-trofé. Tapet av Jordy Nelson har ført til at James Jones fikk en gjenfødelse som fotballspiller. Skader på runningbacks og ujevnt linjespill har dermed ført til at offense til Packers ikke har vært så dominerende som i fjor.

Green+Bay+Packers+v+St+Louis+Rams+L-u7WfdOzjrl

Kan Clay Matthews og Packers-forsvaret stoppe Washington?

Forsvaret virker og som det har stagnert litt. Som en enhet er de ganske solide, men enkeltspillere har en tendens til å gjøre feil litt for ofte, og det åpner opp for rutinerte angrep. Green Bay hadde som kjent matchball mot Minnesota i siste serierunde, men ved å tape kampen får de spille mot Washington istedenfor Seattle.

Washington (9-7)

Dette kan på papiret virke som en god idé – Washington kommer fra en av de dårligste divisjonene i NFL og har kun vunnet 9 kamper. De fleste ser på Green Bay som et mye bedre lag. Men Washington har vist gjennom sesongen at de kan score poeng nesten på bestilling. Kirk Cousins til Desean Jackson er en vinnerkombinasjon, og den offensive linja har gjort sitt for at løpespillet har fungert rimelig bra i 2015, til tross for ganske få touchdowns på bakken.

Det er faktisk pasningsspillet som har vært arbeidshesten for Washington. Cousins har funnet receivere på nesten 70% av pasningene sine, og han har kastet 29 touchdowns mot bare 11 interceptions. Det er dette som blir gameplan mot Packers i kveld: få i gang Jordan Reed og Desean Jackson, og så sette igang løpespillet når Green Bay går til soft coverage.

Så gjenstår det å se hva forsvaret kan bidra med. Washington har solide bidragsytere i alle ledd, men mangler kanskje de superstjernene som man ofte finner i de beste forsvarene. Men makter de å holde tunga rett i munnen og ikke la Aaron Rodgers komme seg ut av lomma og begynne å løpe, så kan dette gå vegen for Washington.

7832556

Avsluttende tanker og spådom

Cousins har faktisk hatt en bedre sesong enn Rodgers hvis man ser på statistikken – høyere completion-prosent, flere yards og høyere pasnings-rating. Rodgers har flere touchdowns og færre interceptions, men han ligger nesten 10% bak i completion-prosent.

Vi vet at begge lagene har angrep som kan score poeng, så da blir det kanskje opp til forsvarene og special teams. Det laget som spiller feilfritt i kveld går nok av med seieren, og mot sunn fornuft velger jeg å tro at det i dette tilfellet blir hjemmelaget som går videre til neste rund.

Washington 28 Packers 24 (Washington PK)

 

Forrige uke: 7-8-1

Sesong: 104-133-9

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x