Spillerprofil: Kurt Coleman

I USA, som i (sportens) verden forøvrig, liker vi alle en god underdog story. Her er en om Carolina Panthers Kurt Coleman.

Når du blir valgt til NFL i draftens syvende runde har du oddsen mot deg. Når du blir valgt som safety, en posisjon med utrolig høy bust-rate, har du oddsen enda mer mot deg. Kurt Coleman har overkommet oddsene flere ganger. Han ble draftet av Philadelphia Eagles i 2010 som spiller nr 244, og få hadde den gang forventninger om at han noen år senere skulle være starter i Superbowl for et lag som gikk 15-1, enten det var med Eagles eller ikke.

Får vi se den klassiske feiringen på søndag?
Får vi se den klassiske feiringen på søndag?

En personlig anekdote som hører med: Undertegnede begynte selv å følge Eagles i 2010. Hver sommer var det snakk om at Coleman kunne bli ofret. Han var aldri veldig dårlig, men spilte aldri jevnt bra en hel sesong heller. Spesielt var sesongene hvor han og Nnamdi Asomugha var på høyresiden bak i forsvar frustrerende. Det kunne gå fra briljant, som 3 interceptions i en kamp mot Redskins, til de håpløse enkle touchdowns imot med lange baller over toppen. Men er det en ting Eaglesfans husker om Coleman så er det at han fightet. Han klamret seg til rosteren år etter år, var egentlig aldri starter, men endte opp med å spille i nesten alle kampene. Fortsatt blir han husket som en som aldri ga opp, og lot alt være igjen på banen hvert eneste spill. Han var en solid bidragsyter på special teams. Det var mange årsaker til at Eagles forsvaret var håpløse de siste årene av Andy Reids epoke. Ting kan tyde på at Kurt Coleman ikke var en av årsakene til det. At han er en tøffing visste vi, men se hvor fort han flytter beina og leser Tony Romo i klippet under fra årets kamp på Thanksgiving.

 

 

Tilbake i den virkelige verden var det få som trodde det skulle bli noe mer av han da rookie-kontrakten gikk ut med Eagles og han signerte med Vikings. Enda færre når han ble fristilt før sesongen begynte. Andy Reid plukket han opp igjen og veien gikk til Kansas City. I sitt eneste år der ledet han laget i interceptions med 3. Ut på gata igjen etter en sesong. Defensive coordinator hos Panthers Sean McDermott hadde samme posisjon i Eagles under Colemans rookie sesong, og fikk sparken etter dette. Tydeligvis hadde McDermott sett noe i Coleman, for status denne sesongen er: 55 taklinger, 9 pasninger forsvart, 7 INT + ytterligere to mot Cardinals i NFC finalen for snart to uker siden.

Hans nåværende kontrakt har ikke gitt mer enn 600 000 $ garantert. Etter 2016 er han unrestricted free agent. Vinner han Super Bowl på søndag, kan det godt hende det venter en større og fetere kontrakt. Det ville i så fall være vel fortjent.

Bonusklipp: Her kommer han seg forbi en blokker, blir taklet så hardt av Trent Richardson(da han fortsatt var god) at hjelmen flyr i været, men finner likevel styrken til å dra han meg seg i bakken.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x