Torsdagsfotball, julespesial: Oakland vs. San Diego

Årets siste torsdagskamp er rivaloppgjøret i California. Et ungt Oakland i god posisjon foran neste års sesong mot et skadeskutt, slitent og noe tafatt San Diego. Det florerer mange rykter rundt disse lagene i forbindelse med en relokalisering til Los Angeles. Englenes By har stått uten NFL-lag siden Rams og Raiders forsvant på midten av nittitallet. Nå er altså Chargers blitt en tredje kandidat til å flytte dit.

Det er aldri kult å miste favorittlaget sitt, men på mange måter gir det mening å flytte Chargers. San Diego er nær Los Angeles, så det er enklere for fansen å bli med på flyttelasset. På den andre siden så har både Oakland og St. Louis historie fra byen. Flytting av en franchise er derimot tema for en egen artikkel en gang i overskuelig framtid, nå skal vi fokusere på kveldens (nattens) kamp.

San Diego Chargers @ Oakland Raiders -6.0

coop

Reggie McKenzie har gjort en fantastisk jobb i Oakland de siste årene. Derek Carr, Khalil Mack og ikke minst mannen på bildet over, Amari Cooper. Sistnevnte er en av 2 reelle kandidater til Rookie of the Year, og han konkurrerer med Todd Gurley fra St. Louis. Men det er flere grunner til optimisme i Oakland. De har et ungt lag, de har en brukbar offensiv linje, og det er mye talent, om noe uerfarent, i forsvar.

I tillegg til dette har Raiders kvittet seg med utgåtte kontrakter og avdankede spillere – ifølge en ekspert har Oakland potensielt 75 millioner dollar ledig til å bruke på free agents neste sesong. Og med den kjernen av talent de allerede har på plass så blir det lettere å tiltrekke seg talent.

Her og nå derimot, så handler dette om hvem som faktisk er i klubben akkurat nå. Og selv om San Diego har hatt uflaks i år så tror jeg at Oakland kommer til å avslutte sterkt og de er nok meget interesserte i å ta en eller to divisjonsseire på slutten av sesongen. I San Diego må man ta en evaluering på om hovedtrener/GM skal få fortsette. Rivers sitter nok trygt som quarterback, men det skal ikke mange slike sesonger til før han merker at temperaturen stiger.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x