Årets julegave fra oss til deg: HELE den originale TNFJ.com!

TNFJ screenshot 2000

Årets julegave fra Amerikansk Fotball kommer muligens til å ødelegge julemiddagen til en del veteraner innen norsk amerikansk fotball. Vi har ikke bare gravd i arkivet; vi har børstet støvet av ‘The Norwegian Football Junkie‘ og slengt hele websiden opp på nett!

Riktignok gjenstår noe opprydding i form av bilde-linker og en og annen side-link som ikke helt går der de skal, men det skal vi korrigere på i tiden som kommer. Du finner 90% av The Norwegian Football Junkie (TNFJ.com) i sin originale stand slik siden så ut når den ble publisert i perioden 1998-2002. Det tar nok ikke lang tid å oppdage at skjermstørrelsene har endret seg siden årtusenskiftet; det kan faktisk være en tanke å justere nettleser-vinduet ned i størrelse om du vil ha den «originale» opplevelsen av siden. Eventuelt kan du se nettsiden via iPad; der er størrelsen ganske tilsvarende det den var laget for «dengang da» 😉

Fordi ikke alle linkene fungerer helt som de skal ennå, så har vi lagt inn en del linker her i artikkelen som tar deg til steder verdt et besøk. Vi håper at dette kan være av interesse også for de som ikke har en lang bakgrunn innen norsk amerikansk fotball, og VET at det vil være til stor glede for de som har 15 eller flere års bakgrunn innen sporten her til lands!

 

Noen utvalgte sider

TNFJ - Articles - Val sin

Disse sidene kan være et greit startpunkt om du vil bli kjent med innholdet. Ikke alt har fokus på norsk amerikansk fotball; selv om mye av innholdet på gamle TNFJ.com var fokusert på Norge, så var det etterhvert en god porsjon av innholdet som hadde fokus annensteds. Vi styrte for eksempel det største diskusjonsforumet for spansk amerikansk fotball (jepp! Og der var det høy aktivitet!), som var et underforum til European Forum – startet i kjølvannet av at EFAF (det europeiske forbundet for amerikansk fotball) la ned sitt populære forum.

Uansett, her er en del sider som du kan ta en kikk på:

  • Hovedsiden er en portal-side som akkurat nå ikke går så mange andre steder.
  • The Norwegian Football Junkie: Dette er selve hjemmesiden for norsk amerikansk fotball slik den fremstod rundt årtusenskiftet.
  • TNFJ Articles: Artikler skrevet av en rekke trenere og andre om sporten. Val Gunn sin artikkel om offenset sitt (inkludert statistikker for Oslo Vikings) og intervjuet med Julius Grant III er kanskje de mest interessante sett med våre norske leseres øyne.
  • TNFJ Gameday Gallery: Bilder fra norsk amerikansk fotball på 1990-tallet
  • Euro 25: En omfattende rangering av europas beste lag innen amerikansk fotball gjort med stemmer fra trenere og mediafolk fra hele Europa i år 2000.
  • TNFJ Rankings: Det som virkelig trakk lesere i starten, var rankingen av topp 5 spillere i Norge pr. posisjon. Rankingene var noe av det som var skapte siden innledningsvis.
  • TNFJ News: Del av et ambisiøst prosjekt som nok hadde blitt funksjonabelt i dagens webløsninger, men som krevde for mye tid og for mange ressurspersoner for 15 år siden. Allikevel, verdt en kikk for å se hva som var de norske nyhetene – de ligger der fortsatt 😉

 

TNFJ Magazine

TNFJ - Senior Mag 2000

Noe av det mest omfattende som ble laget av innhold på The Norwegian Football Junkie, var et slags magasin som ble laget i forkant av sesongene i 1999, 2000 og 2001. Det ble i tillegg oppdatert med en del innhold underveis i sesongene, og inneholder derfor både forhåndstips, gjennomgang av lagene, resultater, kamprapporter, tabeller og ikke minst kåring av sesongens beste spillere. I noen tilfeller er årgangene ikke så omfattende, i andre er de det. Uansett: Vi tipper at dette er noe av det innholdet som vil ha størst verdi nå mange år etterpå, spesielt vil det nok bringe tilbake mange minner for de som var aktive dengang. For å gjøre det enkelt for deg, så har vi linket til hvert enkelt magasin nedenfor:

 

Som sagt gjenstår det litt restaurerings-arbeid før alt ser ut som det gjorde for 13-17 år siden, men det som er på plass nå er såpass fullstendig at vi syntes det passet godt å dele med oss nå i dag. Med dette vil vi ønske deg god jul! 🙂

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x