Torsdagsfotball: Thanksgiving-spesial!

Kanskje den mest amerikanske dagen i året sett bort i fra 4. juli, Thanksgiving faller på fjerde torsdag i november. Den involverer familie, kalkun, og ikke minst, fotball. For veldig mange lag er det prestisje å spille kamper på Thanksgiving, selv om det betyr at man ikke får tilbrakt dagen sammen med familien.

På hvilken som helst torsdag i løpet av NFL-sesongen starter kampene 20.30 østkyst-tid. Dette innebærer at kampen vises midt på natten her i Norge. Det fine med dagen i dag er at kampene begynner allerede 12.30 østkyst-tid, det vil si at første kamp sparkes igang 18.30 her i Norge. Med andre ord, man kan få med seg minst en fotballkamp på torsdag og likevel komme seg på jobb til 08.00 på fredag. Vinn-vinn situasjon for oss fotballglade nordmenn.

 

Zk8frE

 

Det hører med til tradisjonen at Dallas Cowboys og Detroit Lions spiller hjemmekamper denne dagen. I år så har Lions fått æren av å åpne ballet, etterfulgt av Cowboys. De siste årene har NFL også innført en kveldskamp, slik at man har fotball hele dagen. Packers tar imot Bears på Lambeau i år, hvilket gjør at alle seks lagene i aksjon kommer fra NFC, og alle seks fortsatt kjemper om sluttspill, kanskje med unntak av Detroit. En nærmere gjennomgang av sluttspillscenarioer kommer i lørdagens spalte.

 

Philadelphia Eagles @ Detroit Lions -2.5

calvin-johnson-nfl-detroit-lions-philadelphia-eagles-850x560

Slik så det ut sist Detroit og Philadelphia møttes til kamp.

Det må være lov å si at Eagles har kniven på strupen her. De har tapt to på rad mot middelmådig motstand – Eagles har rett og slett spilt dårlig fotball. Mark Sanchez har vist seg å være akkurat den samme quarterbacken i Philadelphia som han var i New York, og forsvaret til Ørnene virker som om de ikke orker å spille i mer enn en omgang. Sist søndag fikk de regelrett juling av et Tampa Bay som plutselig er inne i diskusjonen om en wild card plassering. Jameis Winston og Buccaneers ga seg ikke før de hadde før de hadde sluppet 45 poeng på Eagles. Jeg har i flere uker stilt spørsmålstegn ved jobbsikkerheten til Chip Kelly, og det kan se ut til dette blir hans siste sesong.

Lions har derimot hatt en positiv utvikling de siste ukene. Først slår de Green Bay på Lambeau for første gang på over 20 år, deretter tar de en sterk hjemmeseier mot Oakland, som og har vært på en opptur så langt i år. Jeg tror derimot at Eagles skjønner at de må komme igang igjen med vinninga for at sesongen ikke skal gå opp i liminga. Hvis Bradford er tilbake er det et stort pluss for angrepet, og hvis Ryan Mathews kommer seg på banen hjelper det meget. Så gjenstår det å se om Lions har funnet rytmen eller om et desperat Eagles makter å snu kjerringa.

NB: Denne kampen startet som en «pick ’em», det vil si at oddsmakerne ikke ga noen av lagene et handikap. Nå som det er bekreftet at Mark Sanchez starter for Philadelphia har dermed Detroit blitt gjort til favoritter med 2.5 poeng.

 

Carolina Panthers +1.0 @ Dallas Cowboys

icon_21539143

Romo sørget for seier i første kamp etter skadeavbrudd – men det er nok for sent til å ta igjen New York i NFC East.

Dallas er nok i en enda mer desperat situasjon enn Philadelphia. De ligger bare to kamper bak Giants på topp i divisjonen, men med bare 6 kamper igjen å spille så har de definitivt en vanskelig oppgave foran seg. Resten av sesongen er en blandet sekk for Dallas: etter Carolina hjemme har de Washington og Green Bay borte, New York Jets hjemme, og Buffalo borte før de avslutter sesongen hjemme mot Washington, som er nærmere sluttspill enn Cowboys for øyeblikket. Dallas kan vinne 3 eller 4 av disse kampene, men det ville overrasket meg om noen andre enn Giants vant divisjonen.

 

Chicago Bears @ Green Bay Packers -8.5

Hvilket Bears-lag får vi se her? Gutta som nesten klarte å framtvinge ekstraperioder mot Denver, eller de som tapte tre på rad i starten av sesongen? Det er all grunn til å tro at Chicago er litt bedre nå enn i uke 3, men de har mye skader og de spilte ikke overbevisende mot Denver, selv om det ble en jevn kamp.

Packers unngikk sitt fjerde tap på rad (!) ved å slå Vikings komfortabelt i Minnesota. Dette later til å bli den jevneste divisjonen fremover med tanke på sluttspillplasseringer, og akkurat nå har Green Bay overtaket. De kan derimot ikke tillate seg et tap her, og de tar hånd om Chicago relativt enkelt.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x