VG tar NFL på alvor

VG Sporten NFL Guide 2015

Natt til i dag startet NFL-sesongen, og av tradisjonelle norske medier var det VG som gikk i bresjen for å følge det opp på en solid måte. Ikke bare rapporterte de fra New England Patriots vs. Pittsburgh Steelers-kampen, de slapp også en flott presentert guide til NFL og sesongen 2015.

Det er ikke ofte vi kan skryte av NFL-dekningen i norsk media selv om det tidvis rapporteres, men vi synes at VG sin tilnærming fortjener ros. Amerikansk fotball, inklusive flaggskipet NFL, er interessemessig som en mygg å regne i det norske sportslandskapet. Det synes på at skriveriene ofte knytter seg til det mer sensasjonelle eller utenomsportslige fremfor det som faktisk skjer på banen, og at det som skjer på banen stort sett rapporteres like i forkant av Super Bowl hvert år.

Det finnes hederlige unntak, og ikke minst har lokalmedia flere steder skrevet en god del om våre lokale klubber innen amerikansk fotball. Det kan man naturligvis også takke flere av klubbenes ildsjeler for, som har stått på for å få synlighet.

VG-sak etter 1ste kamp 2015
Deflagate er nok et litt originalt navn, men ellers? Alles gut! Faksimile fra VG.

Tilbake til NFL; VG omtalte nattens kamp på en god måte i saken med et navn som kanskje ikke røper detaljkunnskap om NFL: ‘Tom Brady har lagt «Deflagate» bak seg‘. Innholdet ellers er imidlertid helt kurant.

Det som imidlertid virkelig fortjener oppmerksomhet, er det VG slapp i går; en guide til NFL-sesongen 2015 ført i pennen av Jørgen B. Hoff, med grafikk av Sondre Nilsen. Hoff er nok kjent for flere fra før av, da han er del av Viasat sitt norske studiopanel, samt fast innslag i NFL-podkasten som bærer samme selskaps navn.

Innad i vår redaksjon ble det fort et tema at det er en del faktuelle feil og mangler, men når alt kommer til alt er det allikevel en svært flott presentert guide, som i hovedtrekk vil være til stor glede for de fleste som følger NFL i Norge. Vi vil av den grunn anbefale å ta en kikk på guiden, og gjerne formidle videre. Du finner den her hos VG!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x