Viasat i storm

logo_viasat_norway

Helgen som gikk inneholdt en del skuffelser for Viasat-kunder med pasjon for NFL. Det var dessverre ikke noe nytt, og allerede i september skreiv vi en sak om inntrykket av at Viasat viser mye, men satser mindre. Det er tydelig at totalinntrykket mange av kundene nå gir uttrykk for, stemmer overens med et inntrykk av et dårligere opplegg enn tidligere sesonger.

Viasat i storm 01x

Helgens visninger av kamper og gjennomføringen av dette, inneholdt irritasjonsmomenter som fikk NFL-fansen til å rase i flere kanaler. Særlig at en sukker-fotball kamp fikk prioritet på en slik måte at man gikk glipp av åpningsspillet i kampen mellom Houston Texans og Kansas City Chiefs, fikk blodet til å koke hos mer enn en seer. Det hjalp nemlig ikke for Viasat sin gambling på tidspunkter at det nevnte åpningsspillet var en kickoff retur til touchdown.

Viasat i storm 07

En av Viasat sine klare utfordringer, er at man konkurrerer mot et særdeles bra og fremoverlent tilbud i form av NFL Game Pass. Når man da i tillegg foretar en prisøkning på Viaplay fra og med 10.februar (forøvrig noen dager etter Super Bowl; det er verdt å presisere), så er det vanskelig å stå på barrikadene for at miljøet bør velge TV-tilbudet og dermed sørge for at tilbudet på norsk TV både beholdes og forhåpentligvis utvides i årene som kommer. Vi har vært svært tydelige på den strategiske viktigheten av et slikt valg, men har vanskelig for å stå inne for de samme ordene etter det vi har sett i årets sesong – hvor blant annet de tidlige kl. 19:00-kampene etterhvert har forsvunnet ut med vaskevannet.

Viasat i storm 10

Vår påstand -uten å ha tilgang til tallene bak- er at det er nettopp de tidlige kampene som har størst potensial for å tiltrekke seg nye seere og interesserte i idretten amerikansk fotball. Det sistnevnte er vi opptatt av fordi det vil bedre både TV-tilbudet når det er flere interesserte som kjøper produkter, og det vil komme norsk amerikansk fotball til gode i form av noen flere som triller ned på treningsfeltet og viser interesse for å gjøre mer enn å bare se idretten på fjernsynet.

Viasat i storm 05

At Viasat er en del av det norske TV-tilbudet er en kjensgjerning. At de lever av inntekter og er en kommersiell aktør er definitivt også en kjensgjerning. Vi er nå uansett her for amerikansk fotball sin del, og ikke for de kommersielle interessene sin del selv om det er nyttig å forstå disse mekanismene. Vi forstår at man tar strategiske valg som både kan treffe vår idrett dårlig, og som kan være dårlige valg i seg selv. Det sistnevnte vet Viasat betraktelig mer om enn oss – det førstnevnte har vi fått se denne sesongen at de enten vet betraktelig mindre om, eller egentlig ikke er så bekymret for. Da må man også tåle å ta en omdømmemessig smell innenfor den nisjen vi representerer, og det mener vi å ha sett at Viasat har opplevd under NFL-sesongen 2015-16.

Viasat i storm 06

Det har alltid vært folk som har vært kritiske til tilbudet, gjerne med dårlig kunnskap eller hukommelse på hvordan amerikansk fotball-tilbudet på norsk fjernsyn har vært tidligere, men i år opplever vi at denne kritikken har gått fra å være de som -rettmessig- har påpekt NFL Game Pass sitt suverene produkt, til å også inkludere de som har vært fornøyde med det de har sett på den store skjermen uten å koble til noe ekstra (som eksempelvis Chromecast).

Viasat i storm 08

Nå går vi uansett inn i en periode hvor Viasat har mulighet til å rette opp inntrykket noe; Super Bowl trekker alltid langt flere seere enn de andre kampene, og legges merke til langt utenfor både det miljøet som følger betydelig mer amerikansk fotball enn bare NFL, og de som er ihuga NFL fans og følger lagene og ligaen gjennom hele sesongen. Om Viasat makter å gjøre en god jobb med de siste sluttspillsrundene og Super Bowl, så blir ihvertfall sisteinntrykket før sesongen 2015-16 er over, godt.

 

Da gjenstår spørsmålet om hvordan Viasat Norge behandler NFL i 2016-17 sesongen. Som en elsket attpåkladd, eller et uønsket stebarn. Man har tydeligvis ikke ubegrenset kjærlighet å gi alle, og vi venter i spenning.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x