Fantasy Podcasts- Anmeldelse

Denne uken når vi uke 14 i NFL, og det vil si at playoffs i fantasy football starter for de aller fleste. Her har du en guide til hvilke podcaster som kan gi deg det siste lille som skal til for å vinne din liga, i tillegg til å få tips om hvem du bør følge med på inn mot neste sesong! Er en podcast virkelig nødvendig sier du? Fantasy er og skal være vanskelig!

Fantasy Feast: Eatin’

fantasyfeast-new-300x300

Tidligere back offensive lineman Ross Tucker, mannen bak Ross Tucker Football Podcast, som vi har anmeldt her, begynte i 2014 å spille fantasy. Med seg har han Evan Silva fra Rotoworld.com, en gullgruve av en nettside for fantasyspillere. Sammen gir de to ganger i uken ut Fantasy Feast: Eatin’.

Evan Silva jobber fulltid med å skrive om fantasy football, og har følgelig meget god kontroll på hva han driver med. Måten podcasten blir formidlet på er også særs brukervennlig. En podcast i uken for lagene i AFC, og en for lagene i NFC. I en av podcastene går Evan gjennom hans quarterback streamers(gode valg du finner på waiver wire), og i den andre gjennom defense/special teams streamers. I podcasten går de gjennom kamp for kamp, og diskuterer hvem som er gode spill, og hvem som ikke er det. Rett til poenget, og helt uten irrelevant sidesnakk er formatet. Podcasten varer kun ca 20-30 minutter, og er perfekt for deg som ikke orker langdryge analyser(selv om de forekommer) og bare vil høre hvem du bør bruke.

I off-season har de som regel forskjellige gjester som snakker om deres virksomheter og strategier, og når det nærmer seg sesong blir det snakket om rankinger og draft-strategier. Det eneste som trekker denne podcasten ned er at de tilsynelatende har dårlig tid til å komme seg gjennom kampene, og dermed ikke nevner enkelte spillere man gjerne ville hatt råd om. Evt kan dette kun være til irritasjon fordi undertegnede har gjort en dårlig draft, men vi velger å ikke tro det. Terningkast 5.

 

Fantasyguru.com

index

Fantasyguru.com er en av de eldste nettsidene for fantasy football, og har det aller meste av innholdet sitt bak en betalingsmur. Derfor er vi glade for at deres podcaster er tilgjengelig for alle, for de holder høyt nivå. Nettsiden gir ut to podcaster i uken, The Matchup Podcast og Through the Wire.

I førstnevnte har vi John Hansen, grunnlegger av nettsiden og med kallenavn «Guru» i miljøet i tospann med Greg Cosell, en av de aller beste filmanalytikerne. Her går de gjennom kamp for kamp, men har mer fokus på lagenes taktikker og formasjoner enn spillerne selv. Podcasten varer ca en time, og gir deg grundig innføring i hva hvert enkelt lag er gode på.

Through the Wire blir fremført av ett knippe forskjellige ansatte hos nettsiden, men i tospann. Følgelig har vertene meget god kjennskap til industrien. Denne podcasten er kortere,kun ca 25 minutter, og tar for seg ukens nyheter i form av skader, hvem som har en økende bruk, og lignende. Her blir det nevnt hvem man bør plukke opp fra waiver wire, hvem man bør hente som skadeforsikring, og lignende. Et meget godt supplement som anbefales.

Til sammen er dette et must for aktive fantasyspillere. Terningkast 6.

 

ESPN Fantasy Focus

i

ESPN har naturligvis også sin egen fantasypodcast. Deres enorme ressurser er synlige her, da denne podcasten kommer flere ganger i uken, med lengder mellom en halvtime og en time.

Det er ingen tvil om at podcasten faglig sett holder høyt nivå. Matthew Berry og Field Yates er kanalens toppanalytikere, og kan definitivt sakene sine. En gang i uken får vi en full skadegjennomgang hvilket er nyttig.

Imidlertid trekker det ned at podcastene ikke har noe fast format, det er mye nyheter og annet hulter til bulter, i tillegg til at det blir brukt mye tid på kamper som allerede er spilt, hvilket ingen fantasyspillere ønsker å høre om.  I tillegg er det mye utenomsportslig snakk. Grusomt dårlig egen intro-sang også. Terningkast 4. 

 

NFL Fantasy Live

index1

NFLs eget produkt har naturligvis mange ansatte å ta av, hvilket i min subjektive mening trekker litt ned da man liker å ha de samme menneskene å forholde seg til. Det bør også nevnes at dette er podcastversjonen av tv-programmet på NFL Network, hvilket fører til at formatet kanskje er litt mer tabloid.

Det er riktignok ingen tvil om at man får god oversikt da podcasten kommer to ganger i uken, og varer ca en time. Imidlertid er det fryktelig irriterende med bakgrunnsmusikk, og snakk om ting som ikke har med tema å gjøre. Terningkast 3.

 

Dynasty Nerds Podcast

2K29lAjI

Dette er en litt annerledes podcast, og blir således vurdert på et litt annet grunnlag enn de andre. Denne podcasten har dynastyligaer som hovedfokus(ligaer der du beholder de aller fleste spillerne fra år til år, og kun drafter blant rookier), og dermed blir formatet litt annerledes. Her er det lite snakk om hvem man bør starte uke til uke, men derimot et stort fokus på hvordan bygge lag, strategier for dette, hvem man bør trade for når, hvem man bør droppe, og lignende. Mye av dette kan naturligvis overføres til standard fantasyligaer, spesielt om man er i en keeper-liga, derfor anbefales podcasten på generelt grunnlagt. Den kommer en gang i uken, og varer ca en time. Podcasten er temmelig fri for utenomsnakk og andre distraksjoner, og scorer derfor høyt hos meg. Terningkast 5.

 

CBS Fantasy Football Today

index3

Her har vi en liten skjult positiv overraskelse som har gått undertegnede hus forbi inntil nylig. Lite utenomsportslig snakk, formidlet på en bra måte, lite snakking i munnen på hverandre. Denne podcasten kommer i 3 versjoner. En på ca en time med tips til hvem man bør starte, uten noen systematisk gjennomgang dog. En på ca en time med gjennomgang av kamper, og enkle fremtidsanalyser og annet, og en siste på ca en time med fokus på hvem man bør hente fra waiver wire, og generelle tips i et større bilde.

Her er det mye tips og informasjon. Det trekker opp at de har mye sammenligner ala «Dez Bryant eller Amari Cooper?» og lignende, da dette er problemstillinger mange ofte har. Det er noe snakk om egne ligaer, men ikke for mye. Dette er helt i orden da det ofte er greit for oss dødelige å høre at selv ikke ekspertene gjør det bra til enhver tid.  Mangelen på systematikk trekker dog noe ned, men meget bra podcast for spesielt interesserte. Terningkast 4.

 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x