Amerikansk fotball? Fra tid til annen følger lokalaviser med!

Idretten vår er forholdsvis lite omtalt i norske medier, og når det er omtalt er det helst NFL og en eller annen sak med sjokk-effekt som dukker opp. Særlig overskriftene kan fra tid til annen være oppfinnsomme og unyanserte.

Men: Det finnes også hederlige unntak, både i form av mer grundige saker om selve idretten, og om utfordringer den opplever. I tillegg er det kjekt å se at lokalaviser fra tid til annen tar et blikk på hva som skjer i nærområdet eller med lokale personer involvert i idretten!

Det skyldes nok både enkelte journalister, men også at folk i amerikansk fotball-miljøet, eller disses foreldre når det er snakk om aldersbestemt idrett, tipser mediene.

Faksimile fra Lokalavisen Akers Avis Groruddalen

Et par-tre fine eksempler på at lokale medier følger med fikk man eksempelvis i begynnelsen av inneværende måned. Lokalavisen (jepp, de har faktisk den delen i selve navnet!) Akers Avis Groruddalen hadde fått med seg at Norge sitt U17-landslag var i Danmark og spilte Nordisk Mesterskap, og hadde en lokal vinkling på det. Hvilken klubb som var del av den lokale vinklingen røpes potensielt i sakens tittel…:

Nordisk Mesterskap i amerikansk fotball: Sju småtroll i troppen

 

Faksimile fra Drammens Tidende

Drammens Tidende publiserte også en sak i samme tidsrom, men da med NM-finalen for U19 og et par lokale spilleres deltakere der via BVHIF Ironmen som fokus. De fikk allikevel sneket med et bilde fra Nordisk Mesterskap i slutten av saken, men det var altså NM-finalen hvor et par av spillerne fra Drammen Warriors deltok hos Ironmen i kampen mot Vålerenga Trolls som stod mest i fokus:

Drammens Tidende – tapte NM-finalen

 

Faksimile fra Eidsvoll Ullensaker Blad

På Romerike har de den lokalavisen vi opplever at følger en norsk amerikansk fotball-klubb tettest. Vi snakker selvsagt om EUB, eller Eidsvoll Ullensaker Blad om du vil. De skriver jevnlig om aktiviteter i nærområdet og har en lang historie for å omtale Eidsvoll 1814s sine kamper og aktiviteter. Det var også tilfelle for litt over en uke siden, når de fikk med seg at Michael Hall & co. drev med rekrutteringstiltak på skolene i området. Mer om det finner du her:

1814s lærer amerikansk fotball til ungdommen

 

Det er med andre ord ikke alle avisartikler om amerikansk fotball i norske medier som kun fokuserer på NFL, eller kun fokuserer på skandaler, skader og det man makter å finne frem til av kontroversielle saker. De er der de og, ingen tvil om det, men det er greit å ta med seg at det dukker opp enkelte saker som også tar et blikk på det som skjer i Norge, og det som er positive saker rundt idretten vi driver med.

Har du andre gode eksempler som vi bør få med oss? Kontakt oss gjerne når noe dukker opp, så kan vi bidra til å spre det videre også!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x