Dagbladet: Legene gispet når de så hjernen til Aaron Hernandez!

Faksimile fra Dagbladet

CTE har fått behørig omtale i norske riksmedier de siste par årene, og når man i tillegg kan få flettet inn koblingen til en drapsdømt person så er det bonanza i tabloidpressen!

Rett skal være rett: CTE er alvorlig, og hvilke effekter CTE kan ha for oppførsel og livskvalitet er åpenbart interessant for å belyse det hele. Dermed blir analysen av den tidligere NFL TE Aaron Hernandez sin hjerne av interesse for langt flere enn forskerne som vil komme til bunns i problemstillingen fra et vitenskapelig ståsted. Hernandez hang seg som kjent på cella i kjølvannet av den siste rettsaken (hvor han forøvrig ble frikjent for dobbeltdrap) før han skulle tilbringe resten av livet bak murene.

Som Dagbladet korrekt påpeker var Hernandez uansett altså dømt for et drap. I deres sak som ble publisert 11.november bygger de tildels på Washington Post sin sak fra 9.november, som bl.a. inneholder denne videoen:

I tillegg har Dagbladet tatt seg tid til å sjekke opp temaet med professor Eirik Helseth ved nevrokirurgisk avdeling hos Universitetet i Oslo. Det er verdt å merke seg at Helseth i artikkelen sier at han, som representant for Norsk Nevrokirurgisk Forening, ikke synes at boksing burde være tillatt. Han siteres ikke på å mene det samme om amerikansk fotball, men det er nok greit for oss som ønsker å drive idretten her til lands å vite at dette kan være en debatt som på et tidspunkt også treffer oss.

Dagbladet sin artikkel finner du her:

Legene gispet da de så hjernen til den drapsdømte sportsstjernen

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x