Vil du være med å forme norsk amerikansk fotball? Utvalgsmedlemmer søkes!

Det flyr hittil noe under radaren fordi promoteringen virker å være godt skjult, men la oss da bidra: Forbundet for amerikansk fotball i Norge er på jakt etter flere deltakere i sine utvalg, og det gir deg som brenner for idretten en anledning til å være med å bidra på forbundsnivå!

På forbundets hjemmeside har en artikkel med tittelen «Frivillige til utvalg søkes» ligget ute en stund. Den forteller at utvalgene konstitueres 15.desember hvert år, og at man gjerne vil ha inn nye medlemmer til utvalgene. Interesse for å sitte i et av utvalgene sendes til Øyvind Rein, som er identisk med seksjonslederen for amerikansk fotball i Norges Amerikanske Idretters Forbund (NAIF).

Utvalgene som nevnes, er:

  • Serieutvalget
  • Dommerutvalget
  • Sportslig Utviklingsutvalg
  • Regeltilpasningsutvalget

På forbundets hjemmeside beskrives oppgavene til utvalgene i overordnede trekk, og tanker om deltakernes bakgrunn i idretten nevnes i noen tilfeller. Det sier seg nok selv at det vil være en fordel med en viss bakgrunn innen dømming for å sitte i Dommerutvalget.

For Regeltilpasningsutvalget kan man fort tenke seg det samme, men der presiseres det at man nå ser etter noen med trenerkompetanse, og da også trenererfaring fra norsk amerikansk fotball i nyere tid.

For Serieutvalget nevnes ingen slike krav. Serieutvalget har i mange år vært et av de mest sentrale utvalgene for driften av norsk amerikansk fotball, selv om det er en kjensgjerning at Serieutvalget med fordel kunne hatt flere aktive medlemmer å spille på. Det er i seg selv en god grunn til å etterlyse flere kandidater til å bidra der. Serieutvalget har sentrale oppgaver knyttet til serieoppsett, Kampreglement og gjennomføring av disse i praksis.

Sportslig Utviklingsutvalg er interessant for den som vil se nærmere på trenergjerningen, arrangementer for bredden av norsk amerikansk fotball, og fysisk utvikling innen idretten. Forbundet har nylig ansatt en sportsdirektør i tillegg til at det finnes en sportssjef for amerikansk fotball med et betydelig antall lønnede timer, så mye bør nok være håndtert via årsverkene medlemmene i forbundet allerede betaler for, men behovet for ytterligere støtte til dette arbeidet kan tyde på at det finnes mer å gjøre på feltet!

Om dette er noe for deg å se nærmere på, så finnes mer utfyllende informasjon på forbundet sin webside, og da her:

Frivillige til utvalg søkes

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x