NRK: Mannen Trump kalte drittsekk kåret til «årets statsborger»

Faksimile fra NRK.no, 17.november

Colin Kaepernick var en gang i tiden, for det begynner faktisk å bli lenge siden nå, et stjerneskudd som skinte tydelig på NFL-himmelen. Nå til dags er han mer kjent som en politisk engasjert og arbeidsløs QB (med spørsmålet «henger de to tingene sammen?» luskende bekymringsverdig i bakgrunnen) som på en forholdsvis stillferdig måte har gitt mye støy og irritert på seg mektige motstandere.

Det blir faktisk ikke særlig mer mektig enn presidenten i USA, som for tiden heter Donald Trump. Hans måte å drive meningsutveksling, eller ihvertfall gi uttrykk for sine synspunkter, på har vært drastisk annerledes enn tidligere presidenter. Det gjelder både valg av kanal, og villigheten til å gå i strupen på selv «mindre» motstandere på en mer konfronterende måte enn man har vært vant til fra tidligere presidenter.

Kaepernick var den første NFL-spilleren som valgte å ta et kne i protest mot politibrutalitet mot svarte under den amerikanske nasjonalsangen før kampstart og på det viset startet en slags protestbevegelse som vokste i både omfang og mediaoppmerksomhet, har -sammen med resten av spillerne som har valgt å følge Kaepernick sitt eksempel- havnet i kategorien av en slik motstander for den sittende presidenten.

For litt over en uke siden valgte månedsmagasinet GQ å ha Colin Kaepernick på forsiden når de kåret ‘Men (and woman) of the Year’, hvor Kaepernick ble fremhevet som ‘Citizen of the Year’. Dette fanget NRK og Mattis Holt opp, og har skrevet en artikkel om som ble publisert 17.november og som er vel verdt å få med seg. Du finner den artikkelen her:

Mannen Trump kalte drittsekk kåret til «årets statsborger»

 

 

GQ sin sak om Colin Kaepernick er omfattende, og den finner du her:

Colin Kaepernick Will Not Be Silenced

 

 

Det er forøvrig ikke alt den nåværende presidenten mener at er naturlig for en president å fokusere på. Her et NFL-relatert eksempel fra før han selv var president:

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x