Kolbotn Hunters starter damelag

Etter en høst med dårlige nyheter for damefotballen i form av lag som krymper og avlyst seriespill kommer det endelig en god nyhet. Nå har en ny klubb startet opp damelag, nemlig Kolbotn Hunters.

Initiativet bak damelaget kommer fra Christina Hokholt Person som skriver at hun lenge har syntes amerikansk fotball virker interessant:

Amerikansk fotball er en idrett som alltid har fascinert meg. Det kan by på en slags allsidighet som få andre idretter kan og når jeg fikk opp øynene for at det faktisk finnes et amerikansk fotballag på Kolbotn, var plutselig ikke veien så lang for å prøve seg litt.

Selv om interessen altså har vært der en stund tok det litt tid før oppstarten skjedde, noe den gjorde nå i November. Til tross for det har damelaget allerede opparbeidet seg en liten kjerne. Ut ifra bildet kan man se at denne også inkluderer veteranen Mette Isaksen, som lenge har vært sentral hos Vålerenga Trolls Damer, og tross alt bor på Kolbotn. Person skriver følgende:

Foreløpig er vi en liten kjerne bestående av fire damespillere. Ettersom vi fant hverandre ganske raskt, tenkte vi at denne nysgjerrigheten og interessen for å teste noe nytt – utfordre seg selv på et nytt plan, sikkert eksisterer hos flere jenter og damer i området.

Det er godt å se en nyetablering på damelagsfronten, hvor det har stått relativt stille siden den første serien ble spilt for tre år siden. I løpet av de tre årene har ingen nye lag kommet til i seriesystemet, men to av fire forsvant ut i forkant av årets sesong. Med tanke på fremtiden er derimot Person optimistisk og hun vil ikke utelukke seriespill i 2018:

Selv om vi foreløpig bare er en liten del av hva man kan kalle et lag, har vi et stort ønske om å være med å bygge opp damefotballen i Norge. Noe som bringer oss over til ønsket vårt om seriespill. Foreløpig er ikke miljøet for amerikansk fotball blant damer i Norge noe særlig å snakke om. Det eksisterer riktignok noen få greit etablerte lag, men skal vi få til en god serie og et tilbud for flere, trenger vi at flere klubber stiller med damelag.

Det viktigste når det kommer til damefotballen i 2018 er at det blir nok lag til at dameserien kan returnere. Om Hunters blir ett av de lagene gjenstår å se, men det er bare å ønske de lykke til i oppstarten.

Hunters Damer avholder en åpen trening førstkommende lørdag kl. 12 for alle som måtte være interesserte. Event for arrangementet finner du her. 

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x