Denne helgen: Siste store forberedelseshelg før serien er i gang!

Tro det eller ei, men vi får en ny sesong i fleisen om svært kort tid. Nei; ikke NFL eller NCAA. Vi snakker den hjemlige norske serien som starter lørdag 11.april. Det er jo heeelt til en gang i neste måned! Ehm, ja…vi har faktisk bare Påsken mellom oss og den helgen, og det betyr at helgen vi er inne i nå i praksis er siste helg hvor sesongforberedelsene virkelig står i fokus for lagene.

Med ett unntak er alle Eliteserie-lagene i utlandet for å spille treningskamp eller noe tilsvarende, og også lag i 2.divisjon gjennomfører forberedelser denne helgen.

Når det gjelder de sistnevnte har vi svært liten oversikt, da det ikke akkurat har vært VM i informasjon blant 2.divisjonslagene på sosiale medier. Der har Eliteserielagene et klart forsprang, samtidig som sistnevntes møter med andre Skandinaviske lag også dekkes av football-medier og motstanderlag i de respektive landene de skal til.

Hvor Nidaros Domers skal, har ihvertfall ikke Carlstad Crusaders tenkt å holde hemmelig; de har til og med sendt ut en pressemelding:

Crusaders press release om besøk fra Trondheim - 2015

Flere slike, takk!

Vi legger til at det i følge Robert Sundberg, i en presisering til Swedish Football Network, er en scripted scrimmage det hele går i når de to lagene møtes til dyst i ettermiddag. Det tror vi er bra, for de fleste norske lag (OK; alle) vil fort kunne få bakoversveis i en full kamp mot Crusaders. Arrangementet er helt sikkert en flott mulighet for Nidaros både til å teste seg selv og å kjenne på nivået hos Skandinavias beste!

Et annet norsk lag skal også i aksjon i Sverige: Eidsvoll 1814s. De har tatt turen til Stockholm, og har heldigvis fått på plass en treningskamp mot Stockholm Mean Machines etter at STU Northside Bulls trakk seg ut fra en planlagt treningskamp etter at 1814s hadde billetter og turopplegg spikret og betalt. Vi tipper at lagledelsen hos Eidsvoll pustet svært lettet ut når SMM sa ja til å møte dem, slik at det ikke bare ble en sightseeing-tur i Sveriges hovedstad ut av det hele!

SFN - Sverige vs Norge 2015
Faksimile fra Swedish Football Network sin sak

Mens Crusaders nok er noen hakk opp i nivå, så spørs det om ikke Mean Machines i sin nåværende utgave skal være noen hakk ned for et lag som 1814s. Akkurat det skal bli spennende å se. Vi skal også ta med oss at den svenske serien starter i mai, så svenske lag bør generelt sett være litt tidligere i sesongforberedelsene enn sine norske motstandere.

Om Mean Machines er det eller ei kan du faktisk ta nærmere i øyesyn selv. Etter opplysninger hos Swedish Football Network skal treningskampen livestreames via hjemmesiden til Stockholms-laget. Kickoff er klokken 18:00, så da får vi se om det stemmer i praksis også 🙂

I går gikk to norske lag på danskebåten (samme båt såvidt vi vet): Oslo Vikings og Vålerenga Trolls.

Sistnevnte skal møte Søllerød Gold Diggers, som på tross av sitt i overkant fornøyelige navn er en seriøs motstander av god kvalitet. Nå er riktignok ikke den danske trenerlegenden Kim Ewé i SGD lenger, men det er jo ikke slik at de har mistet hele spillerstallen over natta av den grunn. Vi vil tro Søllerød byr på bra motstand for et Vålerenga Trolls på vei opp.

Oslo-lagene på vei til Danmark 2015
Fra Instagram: Trolls og Vikings på vei til Danmark i samme balje

Oslo Vikings nøyer seg ikke med én motstander; de tar seg av 2! Både Amager Demons og Herlev Rebels står på motsatt banehalvdel når tigerstadens stolte berserker drar på plyndringstokt til våre naboer i sør. De to lagene er middelhavsfarere i den danske Nationalligaen om vi ser på fjoråret. Herlev har typisk vært nr. 4-5 i Danmark, mens Demons såvidt vi kan huske ikke har vært bedre enn de var i fjor, hvor de helt tydelig nærmet seg topplagene. Det blir derfor spennende å se om de fortsetter utviklingen. Oslo Vikings har faktisk selv vært på midten av tabellen i den norske toppdivisjonen de siste par årene, så det burde være en god matchup.

Av de gjenværende Eliteserie-lagene etter ukas tristeste nyhet, er det kun Lura Bulls som ikke har et kamparrangement denne helgen. De var til gjengjeld i aksjon i Danmark i forrige uke, når de var på besøk hos Aalborg 89ers. Sistnevnte hadde en sesong noe under pari i fjor, og endte 4-6 og rett under midten på tabellen. Når de to lagene (altså Bulls og 89ers) gjennomførte en kontrollert scrimmage forrige helg var det da også synlig nivåforskjell i favør det norske laget (og spesielt det norske lagets defense). Noen scorings-bonanza ble det allikevel ikke, selv om Lura sitt offense kom seg inn i endzone et par ganger.

I går afholdte 89ers træningslejr sammen med Lura Bulls, der kom på besøg helt fra Norge. Holdene trænede sammen og spillede derefter kamp for at pudse formen af inden sæsonstarten, som er lige om hjørnet 🙂

Posted by Aab 89ers on Sunday, March 22, 2015

Selv om det hverken er offisielle seriekamper av noe slag, og i noen tilfeller heller ikke normale treningskamper, så skal det bli spennende å høre hvordan oppfatningene er når alle våre Eliteserie-lag har vært i aksjon mot motstandere fra Sveriges og Danmarks toppdivisjoner etter denne helgen. Vi ønsker alle lagene lykke til!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x