Er dette slutten for Trent Richardson?

Trent Richardson Raiders

Årets NFL-sesong er rett rundt hjørnet, og de 32 lagene må snart avgjøre hvilke 53 spillere de skal starte sesongen med. Det innebærer at godt over 30 spillere i disse dager blir kastet ut av sine respektive klubber. På mandag offentliggjorde Oakland Raiders at Trent Richardson var en av spillerne de hadde valgt å kvitte seg med. Basert på den 25 år gamle runningbackens prestasjoner på banen de siste to årene, var nok ikke dette så veldig overraskende. Dersom man derimot skrur tiden tilbake tre år og ser på hvor lovende Richardson faktisk var, er det ganske utrolig hvor dårlig det har gått med ham.

Sommeren 2012 ble nemlig Trent Richardson sett på som en av de aller heteste spillerne i NFL-draften. Selv om diskusjonen for det meste dreide seg om quarterbackene Andrew Luck og Robert Griffin III, var det så godt som unison enighet om at Richardson kom til å være en av de første spillerne som ble valgt i draften.

Trent Richardson Alabama

Richardson hadde nemlig lagt bak seg en fantastisk sesong for Alabama Crimson Tide. Etter å ha vært backup for Mark Ingram de to første årene av collegekarrieren sin, hadde han endelig fått full tillit hos trener Nick Saban. Richardson grep sjansen og ble umiddelbart en nøkkelspiller. I 9 av sesongens 13 kamper løp han mer enn 100 yards, og han endte med et gjennomsnitt på vannvittige 129 yards per kamp (5,9 YPC). I den store finalekampen, Allstate BCS National Championship Game, scoret han kampens eneste touchdown, og Alabama ble nasjonale mestere. Richardsons prestasjoner i 2011-sesongen gjorde at han fikk tredje flest stemmer i den årlige Heisman Trophy-kåringen, bak nevnte Luck og RG3. Han fikk til og med sitt eget innslag på ESPN-programmet Sports Science:

Sports Science: Trent Richardson

Som forventet ble Trent Richardson en av de første spillerne som ble plukket i draften. Cleveland Browns tradet seg opp og valgte han som #3 overall. Han levde nok ikke helt opp til de skyhøye forventingene, men gjennomførte likevel en akseptabel førstesesong. Han fikk veldig mye ansvar i Cleveland-angrepet – hele 77 % av lagets løp ble gjort av Richardson. Han noterte seg for 950 yards og 11 touchdowns i rookiesesongen sin, men gjennomsnittet på 3,6 YPC (yards per løpeforsøk) fikk mange fans og eksperter til å rynke på nesen.

Et enda større faresignal enn den lave YPC-raten, var Richardson manglende evne til å finne hull i motstandernes forsvarslinje. Selv da lagkameratene hans i den offensive linjen klarte å skape store åpninger for sin runningback, unngikk Trent konsekvent å løpe gjennom disse. Spesielt i senere tid har han fått mye tyn for dette på ulike sosiale medier.

https://twitter.com/ohholybutt/status/632909372859875328

I starten av 2013-sesongen ble Richardson sendt til Indianapolis Colts i bytte mot et førsterundevalg i neste års draft. Livet i Indiana begynte på best mulig måte, da han scoret en touchdown på sitt første løp som Colts-spiller. Men Adam var ikke lenge i paradis, og det gikk fort nedover med Trent også. Utover i sesongen fikk han mindre og mindre spilletid, men takket være en skade på lagkamerat Vick Ballard, ble han igjen Colts førstevalg da sluttspillet nærmet seg. Richardson takket for tilliten med å fomle ballen på sitt første playoff-løp noensinne, hvorpå Kansas City Chiefs plukket opp ballen og scoret en touchdown direkte. Det ble hans eneste forsøk i den kampen. Colts vant for øvrig 45-44 etter en helt utrolig snuoperasjon.

2014-sesongen ble heller ikke noen opptur for Richardson. Igjen fikk han mindre og mindre tillit utover i sesongen, og i Colts’ to siste sluttspillskamper var han ikke engang en del av den aktive spillerstallen. Etter sesongen ble han fristilt fra kontrakten sin. Per dags dato står han med totalt 2,145 yards og 19 touchdowns i sin NFL-karriere, med en YPC-rate på stusselige 3,3.

I mars fikk han som nevnt en kontrakt med Oakland Raiders, men etter en sesongoppkjøring preget av dårlig spill og et lengre fravær på grunn av en lungebetennelse, ble han altså sparket ut av laget for noen få dager siden. Raiders-supporterne på bloggen «Silver and Black Pride» så ikke ut til å være spesielt lei seg for dette:

Kommentar fra bloggen Silver and Black Pride
Kommentar fra en av brukerne av bloggen Silver and Black Pride

Så, hva skjer nå med Trent Richardson? Selv om han aldri har fått ut potensialet sitt i NFL, skal det sies at han fortsatt bare er 25 år gammel. Det kan godt hende at han vil få en billig kontrakt hos et annet lag som er villig til å gi ham en sjanse. Men han kommer nok aldri til å leve opp til hypen han hadde rundt seg foran draften for tre år siden.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x