I dag snakker vi om…Åsane Seahawks

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Denne uken tar vi for oss «den andre» klubben i Bergen: Åsane Seahawks!

Logo Åsane

Webside: Seahawks.org
Facebook-side: Åsane Seahawks på Facebook
Hjemmebane: Seahawksbanen, Bergen

Lagbilde Seahawks

Kort historie

Som de fleste andre lag i Bergens historie ble også Åsane Seahawks stiftet av Jon Torstein Bakken, en markant personlighet i norsk amerikansk fotballs historie. Året var 1998, og fokuset var ungdom. Seahawks med sine «Statens Vegvesen»-drakter var tidlig i gang med U19, og deretter U16 (nå U17). Senior meldte seg etterhvert som spillerne ble eldre, men har aldri vært noe satsingsområde før det ble et større fokus med dedikerte Sondre Riisøen som trener i 2013.

Mye av fokuset for klubben har vært på idrettsglede og samholdet i lagene, tilsynelatende i mye større grad enn de sportslige resultatene. Nettopp de sportslige resultatene, og da snakker vi om seiere på banen, har i stor grad latt vente på seg. Man skal imidlertid ikke kimse av en del av det Seahawks har oppnådd; de har både en bane med permanent oppmerking, klubbhus, lagerlokaler, utstyrstilhenger, maskot og en utstyrspark som ingen andre norske klubber er i nærheten av. Åsane Seahawks har også vært flinke til å være synlige på nett, med websider og facebook-side som har vært blant de bedre vi finner hos norske klubber.

Juniorvirksomhet

2013 var året man for første gang deltok i en U15-serie. Resultatene var ikke allverdens, men den store spillerstallen og fremgangen i løpet av sesongen imponerte motstanderne. Det er ganske mange år siden sist man deltok på U17-nivå – faktisk skal vi helt tilbake til 2009 for å finne Åsane på tabellen. U19 er enda lengre siden; vi må til midten av 2000-tallet for å finne Seahawks i seriespill på det alderstrinnet.

Det tabellene ikke viser, er at Åsane har hatt en disputt med forbundet rundt seriedeltakelse, trukket lag osv. osv. Vi skal ikke gå inn på detaljene rundt det, men nøyer oss med å registrere at det finnes aktivitet på disse alderstrinnene i Åsane, og forhåpentligvis dukker Seahawks opp i seriespill igjen på disse alderstrinnene også.

Maskot Seahawks

Status nå

For første gang så Åsane Seahawks ganske habile ut på seniornivå i 2013. De tapte riktignok stort for Vålerenga Trolls, men ellers var de flere hakk bedre enn sine motstandere i 2.divisjon. Arbeidet lagt ned av trener Sondre Riisøen var synlig. Nå har Riisøen takket for seg for denne gang, men hans plass overtas av Christian Detjen; en kjent trenerfigur gjennom Os Wolverines, samt Bergen Storm sitt U19-lag i 2011.

Detjen, med bakgrunn fra Tyskland, er en trenerkapasitet som kan få mye ut av lag som responderer til hans trenerstil, og som er seriøs i det han gjør. Det lover godt for at Seahawks også i 2014 kan være å regne med når det skal kjempes om 2.divisjonsmesterskapet.

Vi har tro på talentene i Åsane, og vi har tro på Detjen!

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x