I dag snakker vi om…Fredrikstad Kings

Hver torsdag fremover kommer vi til å profilere en norsk klubb. Denne uken er det 2.divisjons nest mest populære klubb om vi skal dømme etter «Likes» på Facebook: Fredrikstad Kings!

Logo Kings

Webside: FredrikstadKings.no
Facebook-side: Fredrikstad Kings på Facebook
Hjemmebane: Merkurbanen, Fredrikstad

Kort historie

Fredrikstad Kings er en av landets ferskeste klubber, og er klar for sin første sesong i nasjonalt seriespill i 2014. Riktignok spilte de i forbundets nystiftede høstserie for nye lag i fjor, så de har allerede skaffet seg en del erfaring på banen mot andre uerfarne lag. Det kan komme godt med når man skal konkurrere om sluttspillsplass i 2.divisjon denne våren. Kings er forøvrig ikke første klubb i Fredrikstad: Den tittelen tilhører Fredrikstad Eagles, som deltok i seriespill på begynnelsen av 1990-tallet.

Men…klubben Fredrikstad Kings er altså ikke gammel. Hvor gammel? Under ett år: Februar 2013 begynte ballen å rulle, og 5.april i fjor ble klubben stiftet. 15.september møtte de sin første motstander på banen, når Kolbotn Hunters stod på motsatt banehalvdel for en stakket stund. Deretter var det altså høstligaen, før 2.divisjon nå står for tur litt over en uke etter at klubben har feiret 1-årsjubileum.

Verdt å merke seg er at selv om det foreløpig har sett nokså labert ut resultatmessig på banen -alle kampene i høstligaen ble tapt med klar margin- så er Kings en klar vinner i sosiale medier. Ikke bare har de en av landets mest populære facebook-sider for amerikansk fotball-lag, men de har også en meget tiltalende og godt gjennomtenkt hjemmeside, og er klare for å rapportere live fra kampene sine ved å ha både twitter-konto og instagram-konto på plass for klubben sin. Ikke verst! Kanskje kan det skyldes at sportslig leder Are Bye er en velkjent amerikansk fotball-entusiast med journalistbakgrunn og villighet til å kombinere idretten han brenner for med yrket sitt? Lovende er det ihvertfall for å kunne følge med på hva som skjer i plankebyen.

Trening Kings

Juniorvirksomhet

Dette vet vi lite og ingenting om. Hjemmesiden indikerer at satsingen så langt utelukkende er på seniornivå, men at U19 ikke er utenkelig. Rosteren som er publisert på fredrikstadkings.no inneholder kun et par spillere som aldersmessig har mulighet til å spille U19, så det skal gjøres en del rekruttering før man kommer så langt som til å ha egne lag på aldersbestemte nivå. Kanskje kan et samarbeid med naboklubben Olavs Menn være veien å gå når man skal få første juniorlag opp å stå?

Lagbilde Kings

Status nå

Det virker som om Kings har en spillerstall av en viss størrelse, og et treningsoppmøte som holder grei standard+. Det som mangler er spillere med erfaring. Riktignok har -om vi går ut fra at rosteren er oppdatert med folk som faktisk spiller i 2014- DBen Håvard Everløff vært landslagsspiller på aldersbestemt nivå, og rosteren inneholder noen navn med noe bakgrunn fra andre lag, men det er ikke tvil om at majoriteten av spillerne trenger et par sesonger på baken for å kunne kalle seg erfarne. At man taper med så klare sifre mot relativt laber motstand i løpet av høstligaen (0-47, 0-51 og 0-47 for henholdsvis Kolbotn Hunters, Drammen Warriors og Olavs Menn), tyder på at det er et godt stykke arbeid som må gjøres i forsesongen 2014 hvis laget skal havne i sluttspill. Er det mulig? Selvsagt er det mulig, men da må det scores noen touchdowns for første gang, og vinnes ihvertfall et par kamper for første gang.

Subscribe
Notify of

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x